Last news in Fakti

27 Декември, 2012 16:59 5 059 1

Toyota представя кола с иновационен автопилот

  • toyota-
  • автопилот-
  • lexus

 

На седми януари следващата година, по време на изложението за електроника Consumer Electronics Show в Лас Вегас, Toyota ще покаже собствена разработка в областта на автономното управление на автомобили.
 
По думи на представители на Toyota, компанията вече разполага с готов прототип. Тестовият автомобил е оборудван с иновационната система и сега предстоят изпитания за съвместимостта и с другите системи за безопасност.
 
За съжаление, на този етап японците не разкриват повече информация за новата система. Те обаче заявяват, че тестовете се провеждат на специален полигон, който е с площ 3.5 хектара, засекретен в префектура Айчи.
 
Според Toyota именно тази иновация ще помогне за значително намаляване на катастрофите в световен мащаб. Най-вече ще бъдат предотвратявани инциденти, произлизащи от невниманието на водачите.
 
Особено голямо внимание се обръща на неволното преминаване на червен светофар и невиждането на автомобил, който се намира в т.нар. "мъртва зона". Изпитанията на системата на Toyota в реални условия ще започнат през 2014-а.
 
Ще припомним, че над подобни системи работят и концерните General Motors и Ford. Компаниите BMW, Cadillac, Volkswagen и Volvo също са напред със собствени автопилоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МЕРЦЕДЕС ПАУЪР

    1 1 Отговор
    Мерцедес е номер 1. БМВ са боклуци!!!