Last news in Fakti

8 Март, 2021 08:42 6 291 14

Възможно ли е: $11 000 за 20-годишна Lada?

  • lada-
  • ваз-2110-
  • цена-
  • сащ-
  • лада

Автомобилът е пуснат за продажба в САЩ, където се смята за екзотика

Възможно ли е: $11 000 за 20-годишна Lada? - 1

Този употребяван и с нищо неинтригуващ ВАЗ-2110 е пуснат за продажба в САЩ, като най-интересното от обявата е неговата цена. Нетипичният за американците автомобил е обявен за продажба на сайта на автосалон DFW Cars & Trucks в Тексас. За него продавачите искат да получат... $ 10 950.

Става дума за руски седан от 2001 година. DFW Cars & Trucks представя изчерпателни снимки на въпросния ВАЗ-21103, като обяснява, че това на практика е почти нова „десетка“. Колата е докарана в САЩ неотдавна и е с пробег от само 15 500 километра. Автомобилът е и с най-високото ниво на оборудване GLI.

Възможно ли е:  000 за 20-годишна Lada?

Това означава, че седанът има електрически стъкла, фарове за мъгла, климатик, а седалките са облицовани с велур. Колата обаче има и немалко недостатъци - пукнатини по предния панел, нестандартни джанти и гуми, както и захабени кори на вратите.

Продавачът твърди, че в салона се усеща "миризмата на Жигули", а технически колата е в перфектен вид, без проблеми в работата на двигателя, скоростната кутия и съединителя.

Възможно ли е:  000 за 20-годишна Lada?

Тъй като говорим за VAZ-21103, под капака има атмосферен 1.5-литров 16-клапанов инжекционен двигател с мощност 94 конски сили и 130 Нм максимален въртящ момент. Агрегатът е комбиниран с петстепенна механична скоростна кутия, а задвижването е на предния мост.

В Съединените щати за почти 11 хиляди долара можете да закупите много по-модерни и свежи автомобили, например, чисто ново Mitsubishi Mirage от моделната година 2020 струва само две хиляди долара повече, а за посочените 11 хиляди долара можете да си купите двугодишен японски автомобил в топ състояние.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хоев Сан

    8 10 Отговор
    Голяма корега, страшен корник.. зае*и... От ладите евентуално последните модели дето пуснаха - 10 годишните технологии на Рено.
  • 2 бензино

    8 7 Отговор
    Ще се намери купувач.
  • 3 пилот на Ферари

    23 1 Отговор
    И там като у Дупница. Всичките коли почти нови.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дедо Прът

    13 1 Отговор
    ами аз на москала, в подобно състояние му търся 5000 лв, ама вече 3-та година не мога да го продам...и май е време да му вдигна цената, става ретро вече
  • 6 Гошко

    16 1 Отговор
    Догодина татковата лада 1500S става на 40 годинки и вече ще е официално в ретро салона. Та и аз след време ще й търся подобаваща сума и ако не се продаде, ще си я карам, пушка е...
  • 7 Мексо

    16 14 Отговор
    Каква нескопосана сглобка само. Личи си че е сделана от б.л.я.д.о.в.е.т.е. Най високо ниво на оборудване пълен ужас. Все едно пиян олигофрен е нарязал авто списание и след това е лепил различните части в една картинка.
  • 8 Пижо

    5 4 Отговор
    Ъпсурд. Голям виц. Купувача на това старо желязо трябва да бъде изваден от лудницата.
  • 9 бензино

    6 2 Отговор
    В САЩ е пълно с мангизлии колекционери на автомобили.Лада е екзотична кола за Щатите,така,че някой колекционер ще прояви интерес и ще я купи.
  • 10 Знайко

    12 1 Отговор
    В Съединените щати за почти 11 хиляди долара можете да закупите много по-модерни и свежи автомобили, например, чисто ново Mitsubishi Mirage от моделната година 2020 струва само две хиляди долара повече, а за посочените 11 хиляди долара можете да си купите двугодишен японски автомобил в топ състояние. А у нас за толкова пари 17 000 лева можете да си купите 7-10 годишен автомобил "нов внос" с пробег от 200-300 хил. км. И трябва да платите още 2000 лева за регистраци, такси, застраховки, преглед, техническо обслужване ...
  • 11 Аре бегай

    1 3 Отговор
    Е как ще стане за този руски бoклук
  • 12 Гошко

    3 3 Отговор
    Моя приятелка в САЩ, учителка, с 1900$ месечна заплата кара винаги нова тойота на лизинг, няма никакви проблеми с поддръжката и все се чуди колко ли сме богати ние тук, в България, за да даваме по една шапка пари за кола и реално да караме... курници, пълни щайги. Ама как да й го обясня, а?

    Коментиран от #13

  • 13 555

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гошко":

    Ми стани и ти учителка.
  • 14 Странджа

    1 0 Отговор
    статията е написана отгоре-отгоре, имам десятка и съм изчел почти всичко за нея, главата на двигателя с 16 клапана е доработвана от ПОРШЕ! колата върви като ПОРШЕ! изпреварва без особен зор мерцедеси, бмв и даже мазерати! защо? колата тежи 1 тон и има близа 100 коня, на 10 кг един кон! сметнете вашите таралясници колко кг носи един кон и пак плюйте-сешковци!