Last news in Fakti

8 Март, 2021 12:53 9 845 21

Няколко AMG-та, които не са Mercedes

  • chrysler-
  • amg-
  • mercedes-
  • mitsubishi-
  • galant

Какви автомобили е преработвала компанията преди да попадне под шапката на Mercedes

Няколко AMG-та, които не са Mercedes - 1
Снимки:Mitsubishi

AMG е добре позната абревиатура, свързвана с Mercedes, но малко известен факт е компанията е преработвала и други автомобили, преди да стане част от Daimler. През 1971 година, виждаме първият Mercedes преработен от AMG, а през 1990 година двете компании обявяват партньорство. В края на 90-те Daimler купува част от акциите на AMG, а през 2005 година става едноличен собственик.

През 1986 година AMG променя единственото външния вид на представената тогава втора генерация Mitsubishi Debonair. Тогава седанът получава нови брони, спойлер и предна решетка.

Пълна промяна, включваща и подобрения под капака получава Mitsubishi Galant, което се произвежда от 1989 до 1991 година. Лимитираното в 500 бройки Mitsubishi разполага с 2.0-литров бензинов двигател, който след намесата на AMG достига 170 конски сили и 191 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 8.1 секунди, а максималната скорост е 216км/ч. Външните промени се състоят в нови предна и задна броня, спойлер над задния капак, различно окачване и алуминиеви джанти.

Последният автомобил, който ще ви представим днес е Chrysler Crossfire, който се продава около 2000-та година, когато американската компания си партнира с Daimler. Двигателят който можем да намерим под капака е V6 на Mercedes и разполага с 330 конски сили. Максималния въртящ момент е 420 нютон метра, а ускорението до 100км/ч отнема малко под 5 секунди. Подобренията на AMG включват окачване, по-големи спирачки, спойлер в задната част и променена предна броня. Chrysler Crossfire SRT-6 е произвеждан от 2005 година, но поради нисък интерес, моделът напуска поточните линии година след това.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jap

    34 40 Отговор
    Японците са разбрали,че е грешка немци да доработват колите им но слава-богу са се отказали навреме.

    Коментиран от #2, #8, #12

  • 2 не думай

    35 16 Отговор

    До коментар #1 от "jap":

    е ти не си ли разбрал че си грешка да спреш да пишеш поне

    Коментиран от #3

  • 3 jap

    22 18 Отговор

    До коментар #2 от "не думай":

    По някога пиша само за да дразня такива като теб и този случай е точно такъв.

    Коментиран от #14

  • 4 Рено ентусиаст

    25 38 Отговор
    Няма по-големи бклуци от японският талаш може би само корейският.Зле проектирани нискокачествени каруци.

    Коментиран от #6, #7, #11, #13, #15

  • 5 Ужас

    15 26 Отговор
    Направо ме е срам от тоталната инжемерна неграмотност на японските "автопроизводители".Такава некадърност светът не е виждал зле проектитани бклуци.
  • 6 ЦЕСЕКАРЧЕ

    17 12 Отговор

    До коментар #4 от "Рено ентусиаст":

    Има има и те са Френските Цгански талиги правени от Арабски цгани
  • 7 Случаен

    21 12 Отговор

    До коментар #4 от "Рено ентусиаст":

    Най-големите боклуци са точно Рено
  • 8 Разбирача

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "jap":

    Алооо джапанката ти не успя ли да се убедиш че твойте хора с дръпнатите очи правят най-големите кошници и боклуци и мнооооого още имат да се учат и копират от германците как се правят автомобили.Ама истината винаги боли брато не можеш да си го признаеш нали честно си кажи?

    Коментиран от #9

  • 9 Разбирачев

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "Разбирача":

    Да само че де да е само Рено всичките френски марки ами Пежо и Ситроен къде ги забрави?
  • 10 Знайко

    11 2 Отговор
    Малко интересни факти да японските инженери. Най-добрия палубен изтребител през 1940 г. в началото на Втората Световна Война Mitsubishi Zero. Това е самолета, който унищожава флота на САЩ в Пърл Харбърт Хавай. Като го видели американските пилоти почвали да бягат панически по заповед на началниците си. Това продължило кратко време. Защото американците с известна доза късмет и възползвайки се от грешки на японския адмирал успели да потопят повечето самолетоносачите на японците, от които излитал Mitsubishi Zero. Има една случка когато японските самолети след като започнало да им привършва горивото. Се върнали към самолетоносачите си да заредят. Се оказало, че няма къде да кацнат защото самолетоносача им бил потопен. И падали просто в Тихия океан, защото им свършвало горивото. Така САЩ унищожили голяма част от флота на японците и 2000 японски въздушни аса и самолетите им. Японците нямало с какво да ги заменят, защото нямали други обучени пилоти. Имали и недостиг на суровини и не могли да произведат достатъчно самолети за да компенсират загубите.

    Коментиран от #16

  • 11 А20NHT

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "Рено ентусиаст":

    Ти ако си мислиш , че при мотоциклетите са много добри - същата плява като автомобилите бръщолевиния, глупости Honda CBR, Yamaha R1 това било онова било, най добрите , и ..... в един светъл момент BMW решават да правят пистов мотор и какво се получава? Прехвалените японци с години не могат да го доближат.
    Апропо така е с повечето класове мотоциклети.
    Така че....... Изобщо, който харесва японската авто и мото индустрия живее в някаква заблуда.
    Поздрави и хубав ден на всички!

    Коментиран от #17, #18

  • 12 Ти ако беше

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "jap":

    Малко по умен щеше да знаеш че AMG не са германци. Това че те са ги купили не значи нищо. Провери какво значи AMG и после коментирай

    Коментиран от #19, #20

  • 13 Гунчо

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рено ентусиаст":

    Я кажи къде сглобяват новото Рено Аркaна ! Ако незнаеш да ти кажа ли или сам ще прочетеш?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хайл

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Рено ентусиаст":

    Тихо там с амджиците пред радиатора
  • 16 Тойота

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Знайко":

    Не е много по темата на статията, но Mitsubishi A6M (Zero) е може би втория най-опростен самолет изобщо. За времето си е бил супер, нищо че към края на войната е бил поостарял технологично. Използван също и за камикадзе атаки срещу американските кораби.
  • 17 shogun

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "А20NHT":

    Ти колко японски мотоциклета си карал г-н смешко.Японеца когато правеше спортни мотоциклети швабата все още се упражняваше с трудноподвижните и грозни боксери.На Мехмед-германеца му трябваха 70 години да осъзнае че за спортен мотор трябва 4 цилиндров редови двигател.И много преди да го осъзнае, японеца вече правеше турбинирани мотоциклети.А в момента произведения в китай S1000RR с нищо не превъзхожда едно Kawasaki H2R. Трудно е човек да дава мнения след като се информира само от реклами,затова изкарай някой лев ако изобщо имаш възможност купи си няколко мотора ,покарай ,направи сравнение и тогава ръси мозък тука.
  • 18 бай онзи

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "А20NHT":

    тъпчо, май само ти не знаеш че за отправна точка на прехваленото чучело s1000rr са ползвали GSX-R K5 1000
  • 19 Хайл

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ти ако беше":

    Я кажи ти многознайко къде е основана AMG и какво означава,с какви коли са започнали?Да ти се посмеем малко...
  • 20 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ти ако беше":

    Интересно как реши, че не са немци?! Основатели са двама бивши инженери в Мерцедес (Ханс Ауфрехт и Ерхард Мелхер)!!! Абривиерураъа АМГ идва от инициалите на Ауфрехт и Мелхер и родното им място - Гросаспах (АМГ), май ти трябва да попрочетеш някои неща!!!

    Коментиран от #21

  • 21 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хаха":

    ТОЧНО ТАКА Е , ОТ МЕНЕ ИМАШ ОГРОМЕН + !!!.