Last news in Fakti

11 Март, 2021 14:25 3 231 6

Toyota ще представи компактен електрически SUV на 17 март

  • toyota-
  • suv-
  • концепт-
  • x prologue

Компанията показа тийзър за предстоящ концепт

Toyota ще представи компактен електрически SUV на 17 март - 1
Снимка: Toyota

Toyota ще представи концепт за компактен електрически SUV на 17 март. Това стана ясно по-рано днес, след като от компанията разпространиха снимка на която се вижда част от предницата на новия автомобил. Прототипът се казва X Prologue и ще покаже как ще изглеждат новите електрически модели на марката в следващите години.

От снимката можем да видим единствено фара на X Prologue, който продължава и под емблемата и най-вероятно се свързва с другият, като дава характерно излъчване на предницата.

Най-вероятно това ще е първият автомобил, който ще използва новата e-TNGA платформа, която е съвместна разработка със Subaru. За сега знаем, че кросоувърът ще е малък на размери и ще бъде позициониран под RAV 4. Очакваме повече подробности следващата седмица, когато е насрочена официалната премиера на X Prologue.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    6 9 Отговор
    Ако имате акции на тесла сега е момента да не останете без апартамента ;)))

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Абе, брато

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "омъскаряване":

    По-малко умен си от БМБ от Банкя, бе.
  • 3 Шест пет

    9 0 Отговор
    Че си купим Электрокар..за ко мие такъв харчлък бадева!
  • 4 Защо да ги продаваме

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "омъскаряване":

    Да чакаме отново да паднат ли? Само във вторник само покачването на пазарната капитализация на Tesla беше повече, отколкото цялата пазарна капитализация на Volkswagen. Вече пазарната капитализация отново е по-висока, отколкото на всички останали автомобилни компании заедно. На Това ли му казваш провал на акциите?

    На какво да заложим! На Toyota, които нямат нито един електромобил и сега ни показват част от концепт? Забележи концепт. Прототипа вероятно ще е след две години, а серийното производство след още две. Според повечето пазарни анализатори, Тесла ще произвежда два милиона електромобила годишно през 2023 година.
  • 5 Иванкин

    3 1 Отговор
    В Източна Европа електрокар е практичен само за в града. За дълго пътуване е непрактичен, поради липса на някаква базова инфраструктура. Особено ако стигнеш и установиш, че не си единственият чакащ за зареждане на единствена зареждачка. Дори хибрида е спорно рентабилен при извънградско, предвид по-скъпата инвестиция.
    Да не говорим, че при увеличено търсене токът ще поскъпне, а особено този, който е за зареждане на електромобили.
    За момента единственото предимство на електромобилите е по-опростената им конструкция. Но първоначалната инвестиция е в пъти над конвенционалните МПС-та.

    Коментиран от #6

  • 6 Токът

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иванкин":

    Токът и сега поскъпва, когато има търсене, но не знам защо всички пропускате важния момент, че цената му пада, когато няма търсене и можеш да заредиш на изключително ниска цена. В кой час от денонощието бензина е най-евтин? А дизела?