Last news in Fakti

14 Март, 2021 13:00 3 468 17

Mini също преминава изцяло на ток

  • mini-
  • електрически автомобили

Компанията притежавана от BMW ще продава изцяло електрически автомобили

Mini също преминава изцяло на ток - 1
Снимки: Mini

Както вече няколко пъти ви информирахме за различни компании, които обявиха, че в следващите няколко години планират преминаването към моделна гама, предлагаща електрически автомобили, то изглежда, че от Mini също планират подобно нещо. Все още няма официална информация от марката, но очакваме такава в следващите дни.

Mini също преминава изцяло на ток

Компанията притежавана от BMW планира да предлага само електрически автомобили от 2030 година, като прехода ще бъде плавен и ще загърби двигателите с вътрешно горене. За сега от компанията предлагат електрическия Cooper, чиято начална цена в България достига 64 хиляди лева.

Mini също преминава изцяло на ток

Очаква се компанията да продава хибриди в следващите 4 години, докато през 2030 година, те не бъдат заменени от возилата задвижвани само на ток. Според плановете на британската компания, половината от продажбите им през 2027 година ще са именно за екологичните коли.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рено ентусиаст

    6 12 Отговор
    Няма шанс срещу новото електрическо Ренаулт Сенк

    Коментиран от #2, #7

  • 2 РАДИО ЕЛТО

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Рено ентусиаст":

    подкрепям поста ти аз имам две АУДИ
  • 3 РАДИО ЕЛТО

    3 9 Отговор
    има добри и лоши шофьори
  • 4 БЪЛГАРИЯ

    3 5 Отговор
    има индвали ди глухи шофьори шофьорки
  • 5 Батко

    3 7 Отговор
    А релси от де щот те нямат минус десет, ама тук у балканя батерията ко ши прай 😂
  • 6 Ииии

    10 6 Отговор
    Скоро българина, ще минава на Лада! Само те ще правят коли с ДВГ! 😂😂

    Коментиран от #9, #10

  • 7 ррр

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Рено ентусиаст":

    Не ми е работа ,обаче ако ви спрат от КАТ да ви питат категория за електрокари имате ли?!
  • 8 ВАГ

    1 7 Отговор
    Идеално ,аз пък минавам на Шевролет Блазер 6.2 д. перфектен жип.

    Коментиран от #11

  • 9 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ииии":

    Ти май забрави , че Лада от доста години е Рено , а и "двг"-тата им вече 2 години са забранени в ЕС , познай що , пък да не говорим след още 4-5 години !
  • 10 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ииии":

    Та мисълта ми беше , че тия дето ще минават на Лада , ще трябва и да минат на някакво азиатско гражданство , примерно руско , хахах , ама те и без това не са ни притрябвали тук и е силно съмнително колко са българи !
  • 11 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "ВАГ":

    Минаваш ако има кой да ти даде , айде след 12 юли да видим на какво ще минеш !! Освен ако и ти си тръгнал за азиатско гражданство , хах !

    Коментиран от #13

  • 12 Голем смех

    4 3 Отговор
    Този тунингован Трабант трябва да го дават без пари!! Що за наглост да предлагат такава тритонетка за една торба с пари?!?!?
  • 13 12345

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Айде стига "демокрация и свобода" по еврогейски. В последните 10 - 15 години ставаме все по-несвободни. Непрекъснато се налагат забрани и ограничения. Интересно ми е кога в САЩ ше забранят колите с ДВГ? Удариха европейските автопроизводители с дизелгейт и подобни, а американците продължават да копуват V6. За 2020 година Северна Америка е купила по-малко Тесли от Китай /1 място по продажби/ и Германия / 2 място по продажби/.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "12345":

    Забраните са точно заради демокрацията и свободата , колкото и да ти е неприятно !! Щото стана ясно , че 70-80% от населението няма как иначе да накара 20% комплексари и посерковци да им уври главата и да си седнат на за....ка !!! И само гледай оттук нататък колко процента ще печелят "зелените" на всеки следващи избори и дали ще има кмет , който да не се съобразява с екологията , а не с мераците на изтрещели петролопитеци !! И колкото и да ти се ще сте малцинство , ама мнооооого МАЛКО малцинство , така че свиквайте с волята на мнозинството , както е в демокрацията !!
  • 15 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "12345":

    А за Америка не се притеснявай , там просто купуват други коли , които досега не се предлагаха !! Само гледай като излязат електропикапите , които вече са над десет модела обявени какво става !! И естествено Сайбъртрък ще е поне половината от всички продажби !!
  • 16 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    С ДВГ или без,това е смешна,чуплива и джендърска кола.
  • 17 Ура, другари!

    0 0 Отговор
    Съветска власт + електрификация = тотална щета.
    Пример: Тексас 2021 г. - собствениците на електромобили: вместо обичайните 15-18 долара, едно зареждане на Tesla Model S излезе на собственика й цели 900 долара.