Last news in Fakti

15 Март, 2021 11:31 7 555 27

Жена се опитва да върне спонтанно спиращ Hyundai. Засега не успява

  • hyundai-
  • tucson-
  • дефект

Кросоувърът Hyundai Tucson четири пъти спира екстремно без причина

Жена се опитва да върне спонтанно спиращ Hyundai. Засега не успява - 1

Както съобщава CTV News Торонто, 25-годишната Ерика Меса се сдобива с чисто нов кросоувър Hyundai Tucson. Това става през 2019 година в Канада. Превозното средство има система за предотвратяване на челен сблъсък, която обаче се задейства четири пъти, при това съвсем безпричинно, което води до аварийно спиране при висока скорост.

Първият инцидент се случил три месеца след покупката: собственичката на кросоувъра се свърза с дилъра, но ѝ е казано, че най-вероятно нещо просто е ударило сензора и това няма да се повтори. Два месеца по-късно същото се случва отново и след това пак за трети път. След второ посещение при дилъра на автомобила, според резултатите от диагностиката, е сменен компонент от системата за аварийно спиране, в който по неизвестна причина е влязла влага.

От сервиза казват, че поради влагата превключвателят започва да работи неправилно и спонтанно активира спирането. До февруари тази година системата за предотвратяване на челни сблъсъци на Tucson-а наистина работи без грешки, докато кросоувърът отново внезапно спира на магистралата, при това движейки се със скорост от 120 километра в час.

Дилърът отново сменя превключвателя, но жената не иска повече да кара тази кола. Тя се обръща към представителството на Hyundai с искане за възстановяване на сумата от 37 173 долара за автомобил. Производителят обаче ѝ отказва, с твърдението, че е готов да вземе кросоувъра само за 16 609 долара - за около половината от цената. Сега канадката възнамерява да се обърне към съда.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нане

    13 2 Отговор
    прицакала цъ

    Коментиран от #22

  • 2 Патил

    37 3 Отговор
    Аз имам едно BMW но не го искат и в НАДИН защото имало много пластмаса та реално няма на кой да го върна.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТехнЖивот

    50 5 Отговор
    Тепърва електрониката ще показва проблеми - с тези автономни автомобили ще стават катастрофи пак заради влага или замърсяване на камерата която гледа за препядствия. Ни никой не го мисли това сега ... важно е да се налеят млрд. за нещо от което ще се загубят животи - докато се тестват новите технологии. Не може развитието на технологии да изисква жертви. Технолигиите са за да помогат, не да се развиват с цената на човешки живот.

    Коментиран от #18

  • 5 Черните машини съветват

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Патил":

    Бате, направй му разделни разглобяване - пластмаса, хартия, метал и после в Надин! Успех!
  • 6 човек от народа

    10 15 Отговор
    никога автомобил от по-наизток или по-назапад от Европата !
  • 7 Ивайло

    36 3 Отговор
    Ами да му извади бушона на тъпото нещо и да си кара бе!!!
  • 8 Гоуст

    23 2 Отговор
    Ей това най-много ме дразни в съвременните автомобили - че се опитват да вземат решения вместо мен. Предпочитам ако се ударя, да знам че аз съм си виновен. От друга страна, само за последните 5 години три пъти са спирали в мен разни залюхани дами и господа. Така че ако се гледа само статистика може и да вършат работа тези системи.

    Коментиран от #17

  • 9 човек от народа

    27 1 Отговор
    шофьорлъкът е майсторлък ! кампютърът го убива !
  • 10 Някой си

    16 11 Отговор
    То не бяха самозапалвания на Киа, дефекти
    на двигателите на Хюндай....
    Корейците могат да правят Тв и Телефони...
    Но автомобили не...
    Казвам го като бивш собственик на Спортидж
    2014

    Коментиран от #13, #19

  • 11 Рено ентусиаст

    11 13 Отговор
    азиатски отпадък
  • 12 Таралясник ООД

    24 4 Отговор
    На практика само сервото на волана и ABS на спирачките вършат работа! Другите "екстри" само проблеми и излишни пари! Върха на глупостта е старт-стоп системата,а и да не забравя автоматичния климатик!

    Коментиран от #14, #20

  • 13 Sony

    10 5 Отговор

    До коментар #10 от "Някой си":

    И телефони не могат, въобще електрониката е работа за японците
  • 14 Гост

    8 19 Отговор

    До коментар #12 от "Таралясник ООД":

    Не си много прав, макар всеки да има право на мнение. Но ако ти се налага да караш 1-2 часа в спри-тръгни трафик, и то след 12 часа работен ден, да ти кажа тези системи имат своето значение. Сигурен съм, че те имат бъдеще и те са в основата на управлението на колата без шофьор.
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    22 2 Отговор
    Колкото по сложно е едно нещо....Толкова повече се поврежда....Правилно е:Много механика,малко електроника!Обратното е много опасно.....

    Коментиран от #16, #27

  • 16 свидетел

    13 3 Отговор

    До коментар #15 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    при надеждност 0,99 на всеки от възлите и системите, надеждността е :
    0.99 на степен N - т.е. техния брой. така , че колкото повече тъпа и ненужна електроника и възли и системи, толкова повече разходи за ремонт и инвестиции в джоба на "майстора". да не говорим за отвличането на вниманието и последвалите неприятни събития.
  • 17 ТакаБеше

    17 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гоуст":

    за 5 години 3 пъти да спрат в тебе значи че и при тебе има нещо не уред в задкормилното устройство! Па намалявай и спирай по-отрано и по-отдалеч, не да бримчиш към червения светофар със 100 и там да ковеш, то така още 10 заплеси ще се спрат у тебе!!!
  • 18 До 4

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "ТехнЖивот":

    Коментарът ти е компетентен,но се пише препятствия,а не препядствия.
  • 19 До 10

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Някой си":

    Сподели какви са оплакванията ти от Спортист 2014.
  • 20 Бай Шиле

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Таралясник ООД":

    Приятно ми е,че си забелязал кретенизма "климатроник".При старите коли имаше МЕХАНИЧЕН термостат с градуси.50% по малко проблеми.
  • 21 Бай Шиле

    5 0 Отговор
    Тъпаци,утре колите дето ви ги пробутват ще започнат да чукат жените ви.В името на ...печалбата.
  • 22 Коментара

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нане":

    Не бързай... става дума за Канада. Там нещата стоят по друг начин и автодилърите в подобни ситуации го отнасят често. Някой представители на европейски автомобилни марки са съдени директно в подобни ситуации. Това в Европата няма как да го видиш естествено.
  • 23 Трудни работи

    4 0 Отговор
    Всички търсите проблемите само и единствено в електрониката. До тук само един коментар се усъмни и в задкормилното устройство. Сигурно фирмените сервизи на почти всички марки са пълни от подобни "проблеми". В над 90% причините са винаги в задкормилното устройство. Фирмената политика е да се коткат клиентите и да им се обяснява, че проблема е отстранен. В повечето случаи "ремонта" на тия "екстри" е жълти стотинки.
    Няма производител който да откаже подобен "ремонт". В съда обаче, ако проследят случая, производителя няма да е толкова "кротък". Все пак имиджа си е имидж !!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 москаленков

    3 2 Отговор
    Ето защо ''Москаленко" и немам ядове .досега на път не ме е оставил . И ''Ладичките'' стават , ама си падат танцьорки зимата. Имам си и ''Волга''... и немам ядове.. Па вие са опрааите. Ка си знаете...
  • 26 kon6pirator

    7 0 Отговор
    Седя си на червен светофар със сина ми отзад в сточето, по едно време нещо разклати колата... Слизам и гледам, че една мазда (новичка) решила да промени формата на задната броня на моята кола. Вътре един калъф ми обяснява, че не ме бил ударил защото в колата нищо не му било светнало! Много хора започват да разчитат, че колата сама ще спре. Викам слез бе виж колата, пък може нещо да ти светне.
  • 27 ЗДР

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    То по твоята логика, трябва да си седим с технологията от 60те години. Автомобила да е с карбуратор и без никакви екстри защото могат да се счупят ...