21 Март, 2021 13:00 2 684 31

Ще видим ли изцяло електрическо 911?

  • porsche-
  • 911-
  • panamera-
  • cayenne

Шефът на Porsche отговори на феновете

Ще видим ли изцяло електрическо 911? - 1
Снимки: Porsche

След като от Porsche обявиха плановете си за електрифициране на 80% от гамата си до 2030 година, много от феновете на марката се запитаха какво ще стане с култовото 911. Моделът е на пазара повече от 50 години, като през това време сме виждали стотици, ако не хиляди различни проекти на базата на спортното купе.

Ще видим ли изцяло електрическо 911?

Шефът на Porsche, Оливие Блум, побърза да успокои поддръжниците на марката и заяви, че 911-ката ще е последният модел, който може да бъде задвижван от електромотори, ако това изобщо някога се случи. Той заяви още, че „концепцията на 911 не позволява направата на изцяло електрически автомобил, заради двигателя монтиран отзад. Ако теглото на батериите е поставено в задната част, то няма да може да шофирате колата.“

Ще видим ли изцяло електрическо 911?

Въпреки това от Porsche планират да електрифицират повече от една четвърт от гамата си, като освен хибридните Cayenne и Panamera, както и електрическият Taycan, предстои да бъдат представени и нови модели на базата на Cayman, Boxster и Macan.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джаксън

    13 1 Отговор
    Само на картинка в нета и вечер в Студентски град може да видиш Панамера 🤠

    Коментиран от #5

  • 2 Не, недейте

    13 4 Отговор
    Това ми е идвалът за спортна кола, нека си остане такъв! Не разваляйте хубавите коли, малко останаха! Нека има електрички, но това не го пипайте. Скоро G класа и Land Cruiser ще ги направите електрически!

    Коментиран от #10

  • 3 По добре

    10 1 Отговор
    да започнат да му монтират някой от "легендарните" TDI-та на VAG.Така модела ще стане популярен и сред "тънките" чорбаджии.
  • 4 гост

    6 20 Отговор
    Мижи да те лажем , хахахах !!! Единствения начин 911 да запази пушилника след 2025 година е да го отделят като отделна марка и да продават под 1000 бр годишно в цял свят , иначе щът не щът варианта е само на ток , ахха !! Ама то като гледам дотогава наистина и 1000 бр няма да могат да продават , като електрички за една трета от парите му го правят смешен !! А иначе приказки за галене ушенцата на петролопитеците , това "последен" ще има електромотор значи не догодина , а по догодина , хаха !!

    Коментиран от #12

  • 5 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Джаксън":

    И какво , учуден си , че хората знаят кое е боклук ?? Я се разходи да видиш колко Тесла ще видиш в София , дето струва същите пари , че и отгоре !

    Коментиран от #6

  • 6 Точно така

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    А даже нямат магазин и сервиз в България!
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    9 0 Отговор
    Парижкото изложение през 1900 година: Lohner-Porsche, първият хибриден автомобил в историята!

    Коментиран от #9

  • 8 Знайко

    7 1 Отговор
    Откъде накъде пък центъра на тежестта на електрическото 911 да трабва да е отзад. Може да е чудесно балансиран автомобил 50% отзад на 50% отпред. Или пък 52% отзад на 48% отпред. И да е 4Х4, тъкмо ще се подобри пътното поведение в завой. Вечен е външния дизайна на Porsche 911. Всичка друго двигател, трансмисии, окачване, фарове, стопове, интериор .... са се променяли много пъти през изминалите 50 години. И от това Porsche 911 само е печелил и ставал по-добро.

    Коментиран от #15, #17

  • 9 требе стригане

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼":

    Хибридите са безсмислени

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Знайко

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не, недейте":

    По-скоро G класа и Land Cruiser и товарните междуградски бусове и камиони не трябва да ги правят електрически. А градските коли, такситата и спортните коли с над 1000 к.с. трябва да са най-вече електрически.
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "требе стригане":

    Че ни стригът яко, стригът ни ! А за хибридите моето лично мнение е, че са добър етап в развитието! Особено що се отнася за усвояване енергията губеща се при спиране или чакане на светофари ! Цената им ги прави по-икономични от чистите модели само с ДВГ чак след 300'000км при едновременно експлоатиране на дават, което е минус!
  • 12 Turbo

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Няма такава забрана на двг 2025 година лъжеш ,тесльо!В края на 2021 въпроса ще се разглежда в Европа и евентуално може да се приеме такова решение.Като гледам ситуацията е орел,рак и щука.Всеки в Европа дърпа чергата към себе си и едва ли такова решение ще се гласува.

    Коментиран от #14

  • 13 Знайко

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "требе стригане":

    Случайно да знаеш, че днешните коли във Формула 1 са хибриди. Освен 1,6 литровия турбо двигател имат и 160 к.с. електродвигател. И електрическо турбо с двигател-генератор.

    Коментиран от #16

  • 14 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Turbo":

    Че къде прочете "забрана" ??? То не че и забрана няма да има , ама тя е по-късно и няма да му трябва вече , щото 2025 ще влезе Евро 7 и нормата ще е 65 гр на км , за ВСИЧКИ модели , тоест нещо като разход ПОД литър на 100 , хахах !! Или може би искаш 911 "хибрид" с моторче 0,6 (нула цяло и шест!!!) който при това само върти генератор ??? Хахахахха !!

    Коментиран от #19

  • 15 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Знайко":

    То това ще е електрическия Бокстер , та 911 ще се различава само , че е с 4 седалки примерно и по-скъп !! И ще се чудят Бокстер 2+2 ли да го кръстят или Тайкан Купе с две врати , хахах !!!
  • 16 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Знайко":

    Е и ??? И са цъфнали и вързали от това ?? Скоро ще гледаш как от Формула Е ги минават като спрели , вече се водят преговори за обединение , собствениците са едни и същи !

    Коментиран от #18, #20, #21

  • 17 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Знайко":

    И при всички случаи ще е класи под новия Роадстер , при това
    по-скъпо от него , така че само ще се излагат пак от Порше !
  • 18 Turbo

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Ще ги минават като спрели ..... докато имат ток в батерията хахахахаха
  • 19 Дизела

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Те и крушките с нажежаема жичка забраниха,но защо ли още се продават в магазините?С евро 7 ще е същото.Ще важи само за леките коли,с забрана да влизат в центъра на града при дни със замърсяване.За товарните и лекотоварните тази забрана няма да важи.Ще има да гледаш коли с двг регистрирани като товарни да се движат без проблем.Сега маса ти коли се регистрират товарни на фирми за да се ползва ДДС.
  • 20 БАЙ Х@Й‼

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    С коя кола ? Щото във Ф. Е. карат с две коли , ако си запознат де ‼

    Коментиран от #22

  • 21 Знайко

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Като не знаеш, че КПД, мощността и ускорението на MGU са много по-добри от тези на обикновен атмосферен ДВГ. НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ, че се излагаш. Впрочем много се съмнявам да знаеш какво е ДВГ и MGU.

    Коментиран от #23

  • 22 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ Х@Й‼":

    Верно ли , хаха !! И кога това , преди ТРИ години , щото оттогава вече са с една и дистанцията е увеличена почти двойно на предишната !! Преди да се цепиш поне се поинтересувай !

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 БАЙ Х@Й‼

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Ф1 се състезават по 2 часа - 180 минути ! А Ф.Е. не изкарват и час ! Или не ? Та ще го изпревари и след 10 мин ще умре без ток !

    Коментиран от #28, #29, #30

  • 27 оня с коня

    4 0 Отговор
    "Некои хора" ще го видят това порше,а други - ще си го купят!И изобщо - Шарен свят:)
  • 28 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #26 от "БАЙ Х@Й‼":

    Формула 1 се състезава по час и 30-40 минути и то в най-дългите състезания , 2 часа е максимума при прекъсване на състезанието или аварии след който състезанието се прекратява принудително ! И това време ще бъде намалено много скоро , щото телевизиите не искат по-дълги състезания , щото губят гледаемост ,а и им трябва повече време за реклами !! И именно затова Формула Е е ограничена на час , като се правят две състезания на ден , пак си неподготвен !! По скоро Формула 1 ще последва формата на Формула Е плюс увеличаването на състезанията в градове до над 50% от всичките , където пък електрическите още сега ще ги разбият тотално , ако ги пуснат заедно !! А за след 4-5 години просто пушилниците ще са смешни винаги и навсякъде ! Може да ги пускат само да се види колко са жалки !
  • 29 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #26 от "БАЙ Х@Й‼":

    И 2 часа са 120 минути , 180 са 3 , то ясно , че си мечтаеш , ама озапти малко мераците си , те и 120 не могат да изкарат на пълна газ , а с хиляди сметки и спестявания изкарват по 80-90 минути , иначе трябва да дозареждат !
  • 30 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #26 от "БАЙ Х@Й‼":

    Да ти припомням ли , че само преди десетина години пушилниците дозареждаха по ДВА ПЪТИ на състезание и изгаряха по 200-300 литра гориво за състезание от 200-250 км , тоест повече от литър на км ?? Това ли му викаш "ефективност" ?? За кола 600 кила без шофьора !!! Ако не бяха им сложили електромотори и батерии сега щяха да изкарват състезание без презареждане ама друг път ! Те и сега половината време карат на непълна газ и с "икономийте" пак горят по 100 л на дистанция , дето Формула Е "гори" киловати колкото за десет литра най-много като енергийно съдържание !! И още електродвигателите са ограничени на половината от мощността на пушилниците , познай като сложат нови батерии и отвържат мощността !! Плюс двойно задвижване на всички колела при същото тегло !

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.