Last news in Fakti

29 Март, 2021 13:27 3 854 12

Първият екземпляр на възродения Hummer бе продаден за... 2.5 милиона долара

  • hummer-
  • ev-
  • gmc

Първият сериен пикап GMC Hummer EV с електрически силов тракт с мощност от 1000 конски сили беше продаден на търг

Първият екземпляр на възродения Hummer бе продаден за... 2.5 милиона долара - 1

На търга на аукционната къща Barrett Jackson се продаде първото производствено копие на новия електрически пикап на GMC, който бе пуснат под възроденото име Hummer. Колата се продаде за 2.5 милиона долара. Ще припомним, че GMC Hummer EV беше представен през есента на 2020 г., а серийното производство на модела стартира в края на същата година в Детройт. Пикапът, в тази си първа специална версия Edition 1, е оборудван с електрически тракт с мощност над 1 000 к.с. и батерии, които позволяват изминаването на над 550 километра без презареждане. Благодарение на електрическата схема пикапът получи редица необичайни функции.

Например, GMC Hummer EV има специален режим Crabwalk, при който и четирите колела се завъртат в една и съща посока под един и същ ъгъл, така че пикапът може да се движи диагонално в тесни зони извън пътя. Освен това за автомобила е предвиден режим Extract, който може да увеличи просветът от земята с 15 сантиметра. Колата е оборудвана и с 18 камери, които постоянно сканират повърхността. Първият екземпляр се продаде на търг за колосалната сума от 2.5 милиона долара, повече от 20 пъти над фабричната цена на GMC Hummer EV - 112 600 долара.

В същото време всички останали автомобили в стартовата специална версия на Edition 1 също вече са изчерпани - колите бяха разпродадени около един час след началото на официалните продажби. В събота, 3 април, ще бъде премиерата на друга версия на Hummer EV. Той ще се различава от пикапа само в затворената задна част на каросерията, където вместо товарната платформа ще има допълнителен трети ред седалки. Очаква се интериорът на SUV-то да бъде направен в същия стил като интериора на пикапа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    10 4 Отговор
    2.5 млн!!!! Тия се оляха.

    Коментиран от #2

  • 2 Zigzag

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    Всъщност това е бил благотворителен търг за помощ на семейства на загинали пожарникари. Просто тоя сайт обичат да скриват подробности за да звучи по-екстремно заглавието

    Коментиран от #6

  • 3 Патето Яки

    6 9 Отговор
    С тия 1000 конски или магарешки сили ще оре ли ?
    Ще трябва да си вози електроцентрала.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 требе стригане

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Патето Яки":

    Не просто ел дв е много производителен.

    Коментиран от #9

  • 5 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Патето Яки":

    Добре си се описал с ника , хахахах !! Направо не пате , а цял паток , див , щастлив и мноооого обратното на умен !!
  • 6 Komapak

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Zigzag":

    Не разбирам тогава що ще тоя хамър там. Който е решил ще даде 2.5 млн за някаква кауза и без показност. Все пак има американци за които това са джобни пари. Иначе благодаря за уточнението.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Komapak":

    ГМ го дарява , а парите от търга отиват за благотворителност !! А "колекционера" , дето вероятно го е купил ще го прибере дълбоко в някое хале с още 40-50 подобни и след 20 години ще струва два пъти по 2,5 милиона , щото е първия произведен някога от ГМ електрически пикап !! Ама кво да обясняваш на петролопитеци !

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Komapak

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Нали разбираш, че има коли за над 40млн.тоя колекционер ама мноооого ще трябва да почака. Не съм чул досега на търг някоя кола, независимо каква, да се е продала за висока цена само защото е първата произведена. Високите цени се поддържат от коли в минимална серия или дори единствени. На твоите измислени електрокари кое да му струва много? Батерията ли, двигателя ли, телевизора или шасито и дизайна?!
  • 9 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "требе стригане":

    И за какво му е?
  • 10 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    След 20 години хляба ще е на цена на кило злато. Никой няма да колекционира нищо.

    Коментиран от #12

  • 11 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    Aaaa значи вече говорим за СУВ а не за високо проходим Джип, който военните не биха заменили за нищо друго.
  • 12 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    След 10 години златото няма да струва нищо, защото на новите поколения няма да им пука за златото. За тях ще са важни само разни виртуални пространства и онлайн мрежи.

    Та така относно златото.