3 Април, 2021 12:57 8 039 30

VW Golf 8 R показа по-добри характеристики от заводските (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • golf r-
  • 8r-
  • заводски данни-
  • m4

Хечбекът се справя по-бързо с ускорението и максималната скорост в сравнение с предписаните от марката данни

VW Golf 8 R показа по-добри характеристики от заводските (ВИДЕО) - 1

В миналото бяхме свикнали да си слагаме по едно на ум при заводските характеристики и леко да ги повишаваме, независимо дали ставаше въпрос за разхода на гориво, ускорението до 100км/ч или пък максималната скорост. Напоследък изглежда, че автомобилните производители действат по точно обратния начин и новите коли се справят доста по-добре от описаните от завода данни.

Последният такъв случай засяга Golf 8 R, който достигна максимална скорост от 289км/ч при тест на германски аутобан и успя да подобри значително времето от 0 до 100км/ч, което от VW представят. Разбира се, всичко много зависи от различните условия на които са направени тестовете, но все пак винаги се радваме да получаваме повече отколкото очакваме.

Хечбекът се задвижва от 2.0-литров турбо бензинов мотор с 320 конски сили и максимален въртящ момент от 420 нютон метра, предаван към четирите колела. В случая трансмисията е автоматична, но ръчна с 6 предавки също е налична.

При първият опит за ускорение от 0 до 100км/ч, който е и най-правилен според снимащият клипа, Golf-ът дава време от 4.51 секунди, което е с близо две стотни по-малко от рекламираните от VW данни. След включването на функция, взимаща под внимание лекото придвижване на колата при старт, времето спада до 4.33 секунди, но както споменахме, това не е най-правилното замерване.

След няколко старта, Volkswagen-ът се отправя към аутобана, където данните също надминават тези, които от германската компания рекламират. Според километража, хечбекът достига 289 километра в час (277км/ч по GPS), въпреки че е електронно ограничен на 270км/ч. Вижте видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами нормално

    36 13 Отговор
    Ако напишат реалната мощност, собственикът ще трябва да плаща по-големи данъци, а Volkswagen ще трябва да купува повече въглеродни кредити от Тесла. Поредният gate с който ще изгърмят. Този път horsepowergate. Все ходят по ръба на закона.

    Коментиран от #6, #13

  • 2 Барак О-баня

    33 2 Отговор
    Ама за разхода на горивото не съм съгласен с автора. Все още си го пишат по нисичък отколкото е в действителност.
  • 3 Като гост

    13 20 Отговор
    Немски кош!

    Коментиран от #18

  • 4 бай онзи

    11 25 Отговор
    най-накрая са успели да направят нещо като параметри дето да отговаря на 20 годишния ми японски седан, дето на всичкото отгоре е с по-малко коне и нютони на хартия

    Коментиран от #9

  • 5 jар

    24 9 Отговор
    При VW много от характеристиките са със стойности по високи от "заводските" но най вече разхода на масло.

    Коментиран от #7

  • 6 Интересно ми суббърбаните

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ами нормално":

    На шеви ф 1550 на форд додж рамовете плащат ли там у тях за емисии изобщо....
  • 7 перничанин

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "jар":

    На новите Сивици разхода на масло също е голям, даже е по-висок. Отделно са почти без парно. Мнението е на Влади Омбре не мое.

    Коментиран от #24

  • 8 Wv голф

    11 12 Отговор
    На добрата кола за всички времена
  • 9 Притежател

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "бай онзи":

    Кой е тоя седан дето ускорява до 100 за 4,3-4,5 сек?

    Коментиран от #15, #16

  • 10 гост

    4 17 Отговор
    Понеже тука явно много държат да радват петролопитеците , аз пък малко да ги върна в реалността !! А тя е , че тока е непобедим , хахах !!
    Британската технологична компания Advanced Electric Machines (AEM) е успяла да изгради най-устойчивия двигател за електрически превозни средства в света. Въпросният двигател не съдържа редкоземни магнити, но въпреки това той може да предложи всички предимства по отношение на производителността и ефективността при конвенционалния двигател с постоянен магнит без неговите екологични недостатъци, пише Electric Hybrid Vehicle Technology.
    За разлика от широкоразпространените стандартни електрически двигатели, HDSRM и SSRD двигателите не съдържат редкоземни магнити и не изискват извличането на метали като неодим и диспросий.
    Освен редкоземни метали, традиционните двигатели с постоянни магнити използват и медни намотки. В края на живота медта трябва да се отстрани от двигателя преди рециклиране, което прави процеса труден и скъп. AEM твърди, че нейните технологии могат да се произвеждат само с помощта на стомана и алуминий, което означава, че те могат да бъдат рециклирани бързо и евтино.
    Двигателят SSRD предоставя до 50% по-голяма мощност срещу 35% по-малко тегло в сравнение с традиционните електрически двигатели с постоянен магнит и е подходящ за употреба при леки автомобили.
    В същото време HDSRM е специално разработен за използване при търговските превозни средства, които изискват много високи нива на непрекъсната прои

    Коментиран от #11, #30

  • 11 гост

    1 17 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    В същото време HDSRM е специално разработен за използване при търговските превозни средства, които изискват много високи нива на непрекъсната производителност и дълъг експлоатационен живот. В момента AEM предлага HDSRM в три конфигурации, доставяйки двигатели на клиенти на три континента.
    За който още не е вденал , това значи поне наполовина по-ниска цена на електродвигателите от досега , плюс много по-лесно и достъпно навсякъде производство без дефицитни редкоземни метали ! При подобрени показатели на всичкото отгоре !! Което пък значи задвижване с вградени в колелата ЧЕТИРИ електромотора при цена на сегашни два , че и по-ниска и със два пъти по-голяма мощност , плюс бързо , евтино и лесно рециклиране , което пък значи още по-ниска цена в бъдеще !! А честито на пушилниците , хаха !!

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    1 17 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Също така тези електродвигатели благодарение на ниската си цена в следващ етап ще могат да предложат двоен статор , настроен за различни обороти , тоест любимите на петролопитеците две "скорости" , ама без скоростна кутия , тоест и без загубите и всички други недостатъци !! Айде пак честито !!

    Коментиран от #17

  • 13 Фрг

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ами нормално":

    Аве каква теслъ та гони ,тук говорим за европа и vw.тез американци ви изпиха мозъците.

    Коментиран от #14

  • 14 Volkswagen не е само в Европа

    5 11 Отговор

    До коментар #13 от "Фрг":

    Volkswagen продава по цял свят и точно тази седмица излезе новина, че са се договорили да купуват въглеродни кредити от Тесла за китайския пазар.

    Да не мислиш, че и там не са направили мошенгията да пишат по-малко коне от реалните, за да си спестят въглеродни квоти, при положение че там изискванията са по-високи от Европа?

    Там задължително 12% от произведените автомобили трябва да са електрически, а Volkswagen не може да си осигури толкова продажби на електромобили и се налага да си купува квотите от Тесла.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 бай онзи

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Притежател":

    Ево какво ти говори?

    Коментиран от #22

  • 17 перничанин

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Да, прочел си статията, и аз я прочетох. Там не става ясно как ще направят ел. двигател без магнити, само някакви съкращения и думичката ЩЕ, но да кажем ,че съм повярвал и какво следва. НИЩО! По никакъв начин не решава проблемите на електричките. Както вече писах " по какво си приличат еректричките и ди арията, по страха, че няма да се прибереш навреме" . Хаахаах ( това в твой стил). Електорас с м о т а н.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Батко

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Като гост":

    И да го сънуваш този ,,кош'' ,няма да го имаш !

    Коментиран от #26

  • 19 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "перничанин":

    Ами не знам ти какво си чел или си мислиш , че си чел , ама там има посочена ОРИГИНАЛНАТА статия , както и името на компанията , което пък директно дава достъп до сайта и , освен за функционално неграмотните де , хахах (в мой стил) !! И там има описани даже вариантите на СЕРИЙНО ПРОИЗВЕЖДАНИТЕ В МОМЕНТА такива двигатели !! НЕ ПРОТОТИПИ , нито "концеции" за бъдеще , а реално произвеждани в момента двигатели в големи серии за реални клиенти !!! Които предстои скоро да бъдат лицензирани за производство и от други компании на всички континенти !! Ама ако така ти е по-леко , пак си мисли , че е поредния "проект" , хахах !! Съжалявам , че не дават линкове , че да ти увисне сопола тутакси !!
  • 20 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "перничанин":

    Също така да те светна , че модела за електромобили предстои да бъде използван в Бентли , ти да видиш , хахаха !!

    Коментиран от #21, #29

  • 21 перничанин

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Ще,щещееееееещещеееее ще! Когато стане тогава ЩЕ говорим, сега щееееещещеще!!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Инж Ганев

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "бай онзи":

    За какво Ево говорим? Стоково? Според науката, стоков Лансер Ево не е по бърз от този Голф! Не и последните 3/4 модела на японеца! За каква наистина кола говорим?

    Коментиран от #28

  • 23 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "перничанин":

    Еми не е "ще" , а когато , колкото и да не ти изнася !! Щото моторите са готови , Бентли също са потвърдили , просто модела не е представен официално , щото това го казва ВАГ !! Но със сигурност ще е до края на ТАЗИ година !!
  • 24 Ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "перничанин":

    Омбре, най големия измамник!
  • 25 AMG

    0 1 Отговор
    Чисто нови от завода излизат на диното по 340+ коня ,а след разработката на мотора ще са вероятно около 360-70 нормално е да си понавървява голфето
  • 26 Като гост

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Батко":

    Щом мисля че е кош значи не го харесвам, логично да не го сънувам. Пожелавам ти го на теб, ще си номер едно в Перник и околностите.
  • 27 Татко ти

    0 0 Отговор
    "Пред винкело всички са равни,пред голфо всички са бавни."-пернишка народна мъдрост.
  • 28 бай онзи

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Инж Ганев":

    Съвсем стоково Evo 7 :) 0-100 за 4.5 без никакъв прболем
  • 29 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Ти на колелото кога ще сложиш ел.двигател.
  • 30 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Сигурен съм , че не разбираш половината думички , който си копи-пейстнал .