6 Април, 2021 12:13 3 493 13

Разхлабен болт предизвика сервизна акция при Porsche

  • porsche-
  • 911-
  • speedster-
  • сервизна акция

Засегнати са 7 автомобила от модела 911

Разхлабен болт предизвика сервизна акция при Porsche - 1
Снимки: Porsche

Автомобилните производители се стараят да увеличават производството си с всеки изминал ден и не е изненада, че при повечето марки, голяма част от автомобилите се сглабят с помощта на машини, зад които стои предварително написан софтуер.

Разхлабен болт предизвика сервизна акция при Porsche

Именно това е причина за сервизна акция, която засяга 7 Porsche-та, включително 911 Speedster, Carrera S Coupe, Carrera 4S Coupe и Carrera S Cabriolet, произведени през месец ноември 2019 година и предвидени за износ към САЩ.

Разхлабен болт предизвика сервизна акция при Porsche

В официалното прессъобщение се споменава грешка в софтуера на машината, която затяга болтовете на задния носач. Според Porsche това може да доведе до промяна на поведението на автомобила и дори да предизвика инциденти. Сервизната акция ще бъде обявена на 23 май, когато собствениците ще бъдат приканени да оставят своите автомобили за поправка.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 супер

    16 3 Отговор
    Ръчни скорости - красота!
  • 2 пешо

    7 8 Отговор
    болтовете на задния носач мога да си ги стегна и сам...

    Коментиран от #3, #5

  • 3 хъхъ

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Ти можеш, ама бай Гюнтер не може. Не разбира, а и е под достойнството му. Като изгори крушката звъни на ел. техник да дойде да му завие нова.

    Коментиран от #6

  • 4 Д фен

    4 4 Отговор
    Това е свръх производство 7 броя за месец.
  • 5 smeh

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Разбира се, че можеш - разполагаш с цялата информация на Порше, кой болт с колко Нм трябва да бъде затегнат. У нас всеки разбира от всичко и резултата го виждаме.

    Коментиран от #7

  • 6 Komapak

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "хъхъ":

    В Германия свободно не можеш да си купиш кабел... Когато съм с работни дрехи е ок, документ за правоспособност не искат. Цирка стана като влезнах цивилен😁😁😁 А ти го караш под колата да легне и да си до завие болта.е го вкарат в затвора и то с пълно основание.
  • 7 пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "smeh":

    какво виждате? колко произшествия са станали заради това, че пешо си е затегнал сам болтовете на задния носач? и защо о определение смятате, че той не е в състояние да направи това? да бъдем сериозни. считам, че не бива да се докарваме до състоянието на днешния дойчо. част от проблемите с джендър идентификацията са именно поради това, че мъжът е престанал да бъде такъв у дома.
    работя с главата си (челна стойка, ако се интересува някой). но за мен е наистина удоволствие да правя и поправям неща вкъщи. разтоварва ме, правя нещо полезно. а бе, кеф си е!
    мдам...

    Коментиран от #8

  • 8 smeh

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "пешо":

    Ти хубаво си оправяй нещата вкъщи, но това не е болта на леглото в спалнята, а болт на носач в кола, която развива 300+км/ч и най-вероятно се кара на писта. Ако не знаеш точната сила с която да го стегнеш, рискуваш или отново да се развие, или да се скъса от пренатягането. Със спортни и тунинговани машини шега не бива, защото се плаща прескъпо за всяка дори и малка грешка. А относно германците, не е само при тях, у нас също вече масовката е с 2 леви ръце, така че неотлъчно следваме тенденциите.

    Коментиран от #9

  • 9 Айде бееее

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "smeh":

    Човека знае, сега и ти! Той също измерва силата! Натиска с крака, докато му изпука коляното, значи е точно стегнат! Така се е родил, човека!

    Коментиран от #11

  • 10 хо ха

    2 0 Отговор
    перфекно е изчистено без големи таблети .
  • 11 smeh

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Айде бееее":

    Хахаха, искренно се посмях!
  • 12 ДинамометрикО

    8 0 Отговор
    Такива части, на такива коли се стягат САМО на динамометричен ключ. Ако човек има такъв ключ и съответно подемник, гедоре, ключове 32+ и т.н. се предполага, че все пак знае какво прави и наистина може сам да си оправи проблема. Тук обаче идва въпросът с гаранцията. Ако не се явиш съвсем съзнателно на такава сервизна акция Бай Гюнтер после ще има повод за всичко да ти каже "Ми зарад задния носач ти е изпаднало предното коОло, ауфвидерзен, гаранция нанайсен"

    Та така...
  • 13 гост

    2 0 Отговор
    Мохамед не е стагал с ключа. Ще ви кажа за моята практика в немски автомобилен завод. От цялата линия от 10 души бяхме 8 чужденци. Немците правят практика, ама им дават тестови коли, а на нас нищо. Източноевропейците рабоят на най-кофти позициите, защото не се оплакват и бачкат.