Last news in Fakti

8 Април, 2021 11:13 16 743 38

Масово преминаване на автомобилите в Русия на газ

  • автомобили-
  • русия-
  • газ-
  • агу

Министерството на промишлеността и търговията предложи нова програма за преобразуване на автомобилите

Масово преминаване на автомобилите в Русия на газ - 1
Снимки: Shutterstock

Собствениците на коли с АГУ ще бъдат освободени от необходимостта да сертифицират такива превозни средства. Това е проектът, обнародван с правителствен указ, изготвен от Министерството на промишлеността и търговията на Русия и предназначен да стимулира преминаването на автомобилите в Русия на газ. Той беше публикуван за обществено обсъждане.

Министерството ще обсъжда решения за преобразуване на превозните средства за работа с втечнен нефтен газ (пропан-бутан) и компресиран природен газ (CNG, метан). Такива решения ще трябва да бъдат разработени от самите производители на автомобили. Компаниите, които са предложили поне две решения, ще получат държавна подкрепа, се казва в обяснителната бележка.

Масово преминаване на автомобилите в Русия на газ

Разработчиците на такива решения ще трябва да регистрират своята търговска марка и търговско наименование, да предоставят на министерството цялата документация за конкретно стандартно решение, информация за неговия производител и упълномощени монтажни цехове, с които всеки собственик на автомобил може впоследствие да се свърже.

Планира се стартирането на регистър в интернет от 1 юни, който ще се поддържа от самото министерство на промишлеността и търговията. Сега собствениците на автомобили трябва да получат сертификат за съответствие на превозното средство със стандартите за безопасност поотделно за всеки автомобил, преустроен за газово оборудване (LPG).

Масово преминаване на автомобилите в Русия на газ

Ако предложението на Министерството на промишлеността и търговията бъде прието, стандартното решение, включено в регистъра, вече ще има такъв сертификат и собственикът на автомобила ще го получи автоматично заедно с модернизирания автомобил.

Според експерти, интервюирани от "Ведомости", в Русия около 200 000 превозни средства вече работят на газ. Според Министерството на транспорта над 2,2 милиона превозни средства могат да бъдат преобразувани да работят на газ за една година. Общо към 1 януари 2021 година, според Автостат, в Русия има регистрирани около 60 милиона превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДС служител

    44 121 Отговор
    На всеки 15 мин. "безценна " новина от руслямска феодалия .

    Коментиран от #3, #10, #11

  • 2 Путин Forever

    47 25 Отговор
    Така се шофира Империя!
  • 3 добре за теб

    41 13 Отговор

    До коментар #1 от "ДС служител":

    за тролването си на всяка новина дранкат quarter-и в касичката ти
  • 4 Стефан Петров

    143 23 Отговор
    Ето така се прави държавна политика. В Москва оня ден бе открит нов център за държавни услуги, в който се извършват 230 вида държавни услуги. На едно място можеш да регистрираш МПС, да си извадиш задграничен паспорт, да подадеш молба или жалба, да си вземеш всякакви документи от държавни учреждения, намиращи се на другия край на страната и т.н. Не е като у нас, където за всеки документ бягаш в различно учреждение по всички краища на града или страната.

    Коментиран от #5, #38

  • 5 bandita

    70 22 Отговор

    До коментар #4 от "Стефан Петров":

    а вярваш ли в нормланите страни това всичкото можеш да го направиш онлайн... и дори да не видиш държавен служител през живота си :)

    Коментиран от #31

  • 6 Случайност?

    89 14 Отговор
    Явно дори и в" азиатска" Русия управляващите са далеч по-умни от тукашните гербаво-дупесарски идиоти! Да не говорим за еврогейските бюрократи, които освен да измислят само нови еко пръдни и съпровождащите ги данъци, такси, стикери и други административни малоумщини с които да товарят икономиката и потребителите!
  • 7 МАК

    12 132 Отговор
    трябва да си много прос за да сложиш газ на колата!!! това скапва двигатела за 20-30 000 км.!!!! само не грамотните слагат газ!!! заштото си мислиш че пестиш пък не смяташ ремонтите!!!

    Коментиран от #9, #13, #15, #18

  • 8 Русия

    115 9 Отговор
    Най-простото и лесно решение за екология и ефективност е LPG и CNG. Тия евро простотии с 3 цилиндровите турбинирани астматици е загубена кауза. Пък тия глупости за скапването на мотора са измишльотина.
  • 9 МАК умник си ти

    74 8 Отговор

    До коментар #7 от "МАК":

    скапва ти се мозъка, пък и сметките ти нещо куцат, да не говорим за екология.
  • 10 😁😁😁😁

    27 24 Отговор

    До коментар #1 от "ДС служител":

    При тях бензина е 0,70 стотинки за литър...явно скъпо им идва па почнаха на газ😁...догодина почват на двигатели с вода,вода в Байкал за цял свят има и е най чиста в цял свят😁 биогориво😁

    Коментиран от #12, #14, #25

  • 11 😁😁😁😁

    19 7 Отговор

    До коментар #1 от "ДС служител":

    Как са колегите ти от ДАНС и ГДБОП...😁...гърмят като бушони един след друг....и то все началници...😁...
  • 12 .,.,

    15 18 Отговор

    До коментар #10 от "😁😁😁😁":

    ами скъпо им е постоянно се оплакват последната година а колкото до байкал няма как да стане вече понеже китай го взе на концесия да бутилира вода за китайския пазар както и горите наоколо дето ги секат за там

    Коментиран от #29

  • 13 ЧЕТЕЦ

    92 5 Отговор

    До коментар #7 от "МАК":

    Уплаших се!
    От 300 000 км карам с една газова уредба.Колата ми стана на 525 хиляди и може да се е скапала още преди 270 хиляди? А Аз чак сега научих!
  • 14 Абе ,

    8 10 Отговор

    До коментар #10 от "😁😁😁😁":

    Прошляци ...
  • 15 Rambler

    52 5 Отговор

    До коментар #7 от "МАК":

    Моят двигател е 7 пъти скапан. Ще чакам да се скапе още 3-4 пъти и тогава може да помисля за ремонт от типа смяна на свещи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Зизи

    7 9 Отговор
    Боб и други варива
    И маркуч в г* за
    На другият му край кола.
  • 18 аз лично

    36 3 Отговор

    До коментар #7 от "МАК":

    газ не слагам въпреки че съм с 3 литра бензинов двигател, колата в гаранция а и в подземни паркинги не се паркира но имам авер бакшиш който купува само нови коли и им слага газ, първата му беше Пежо 206 през 2000г. и я продаде на 1 млн.км без да е пипано абсолютно нищо освен консумативи и по окачването и е така вече 20 години, таксито му е втора работа и сега е с Пежо 308 а ги е минал всички 207, 307 и така, не знам колко се разваля двигателя.

    Коментиран от #23

  • 19 Дизела

    38 5 Отговор
    Москва не вярва на тесли,в Русия метана е без пари.
  • 20 Сиромах човек

    42 5 Отговор
    Карам на газ като тези в Русия вече от 12 години - най-доброто решение, което може да вземе всеки човек, каращ бензинова кола. Бензинът е само за големци и хора, които не си знаят парите. За нас, сиромасите, а такива в България - колкото искаш, само газта е решение и ни осигурява свободата да караме коли.

    Само дето тези регулации, които налагат последните години за АГУ коли, ме притесняват. Не може ли българските власти да вземат пример от Русия и прозорливия президент Путин относно АГУ колите и да дадат стимули и тук.
  • 21 избор

    4 9 Отговор
    Ферари на газ или тесла на ток ?
  • 22 Волво

    28 4 Отговор
    АГУ е добро решение но трябва контрол.
    А в Русия искат да ги пускат със занижен контрол.
    Не мислят.
    Иначе и аз съм с АГУ-близо 150 Хил.
    Ако е истина това което пише невменяемият горе-че колите с АГУ се скапват за 30хил-значи моята е с 5ти живот.
  • 23 MX6

    18 5 Отговор

    До коментар #18 от "аз лично":

    И мой приятел бакшиш казва взимаме нови коли, слагаме им газ и им навъртаме по 800 хил. км. Двигателят и гърнето лъснати като ей тая вилица. Газчицата е страхотна работа, един ГИ със спортен режим и си ти. Ако Ганьо беше останал на газ, можеше да се размине с електрификацията, обаче лаком г.з, нафлуди се държавата с дизеловите отпадъци и вземи тоя демидж след еко чиповете юли месец.
  • 24 Кольо Джибрата

    4 30 Отговор
    Целия свят се готви да мине на ток, сволочите на газ щели да минават, пълен смях. Живеят в каменната ера още и нема се оправят скоро. Поне да вземат пример от съседа си Китай, барем поне една кола направят като хората.
  • 25 Толиати

    14 5 Отговор

    До коментар #10 от "😁😁😁😁":

    Къде е това гориво от 70 стинки, ве паликари? От 4 години съм в Русия и не съм видял още гориво за 70 стинки. Даже А 92 с който карат масово тук е над 0.85-0.95 лв. А 95 в Лукойл е между 1 и 1.20 лева. В Крим е най скъпо горивото заради санкциите. Ама не пишеш, че минималната заплата в Русия е 130 евро на месец.

    Коментиран от #34

  • 26 Сталинчо

    4 9 Отговор
    Абе тия какви коли имат-те нямат пътища ,а говорят за коли или лада москвич и газ ги приемат за коли?
  • 27 Йо Несбьо

    5 16 Отговор
    Никой не се замисля, че руснаците търсят преминаване на газ, не само заради намаляването на емисиите, но и защото електрификацията на колите е твърде високотехнологично за тях. Те просто изостават страшно назад, може би вече 20-30 години. Цяла Европа след 2030 ще бъде един електрически остров и освен малко хибриди, двг почти няма да има. Руснаците не само са назад, но и нямат подходящата инфраструктура да газифицират масово транспорта. От 2000 година насам можеха масово да преминат на газ - по-евтино, по-чисто и по-лесно... Същото се случи след Петролната криза 70-те години - петролът стана изведнъж много скъп и Западът разработи икономични ДВГ и енергоспестяващи уреди, докато СССР продължи да си ползва старата техника, което възпрепятства иновациите. 2030 повечето и от нас, българите, ще караме електрички и хибриди, тези ще са на газ!🤣 Да не говорим и колко е 200 000 спрямо 60 милиона...
  • 28 Един

    5 1 Отговор
    Българските управляващи винаги са мрази ли и експолатирали народът си Е за това е и тормозът с А Г У Слагачи проводници на чужди интереси ни управляват
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ко каза

    4 0 Отговор
    Ако, ще, дали. И кога ще стане?
  • 31 F16

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    Всичко онлайн !!!!!!! още нема такава държава . Ти в такава ли живееш ?
  • 32 някой

    6 2 Отговор
    Имат газ в умопомрачителни количества,и те не знаят точно колко,съвсем логично разработват стратегия за масово преминаване на газ, която освен това е и доста екологична. Елетрифицирането не е вариант за тях, заради климата и разстоянията .
  • 33 1944

    3 1 Отговор
    след още един мандат на бункерния плъх и пари за газ няма да имат.
  • 34 1944

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Толиати":

    еврото е над 91 рубли , официалната инфлация от началото на годината е 5.8 процента. преди месец се принудиха да вдигнат олп. иначе се мислят за световна сила пияндетата безаналогови.
  • 35 бай Ставри

    1 0 Отговор
    Браво! След като ползват вече тоалетна хартия, въвеждат и газови уредби. Ще внасят газ от Швеция

    Коментиран от #36

  • 36 стар пожарникар

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "бай Ставри":

    Грешиш! Ще внасят газ от Норвегия. По северен поток.
  • 37 Руснака

    2 2 Отговор
    Ако искате децата ви да наследят чиста планета - това е начина. Поне за момента. Електро коли, за момента, замърсяват колкото 4 двулитрова дизела
  • 38 Ха ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Стефан Петров":

    Ако спреш да се възхищаваш и ПРОГЛЕДНЕШ,ще ти кажа,че в белите държави НЕ СЕ ходи до такива"мегаломански"учреждения,а си стоиш в квартирата и си вършиш работата в интернет Всъщност,що не се изнесете натам всички рускопоклоннически дур,че да се отървем най после?