Last news in Fakti

12 Април, 2021 13:35 13 316 35

Всъдеходите Lada Niva се продават в Германия за 15 500 евро

  • lada-
  • niva-
  • taiga-
  • 4x4-
  • германия-
  • лада-
  • нива

Niva-та, предлагана на пазара в Германия под името Taiga, е описана като „абсолютна легенда сред джиповете"

Всъдеходите Lada Niva се продават в Германия за 15 500 евро - 1

Niva или известна още като Lada 4x4, се продава в много страни от света под различни имена. Например в Уругвай е известна като Bognor Diva, в Египет - Super 4×4, в Австралия - Bushman, във Великобритания - Cossack, в Германия - Taiga.

Сега, на уебсайта на един от немските автоцентрове моделът вече се предлага за... 15 500 евро. Автомобилът ВАЗ-2121 "Niva", който, както стана ясно е известен в Германия под името Taiga, все още се продава там, при това на доста висока цена. Офертата е публикувана на уебсайта Lada4you.de.

В описанието се казва, че тази кола е "абсолютна легенда" сред 4х4 моделите, а функционалността на колата я прави известна по целия свят. В средата на март Autonews.ru съобщи, че продажбите на Niva Travel и Niva Legend SUV могат да бъдат възобновени в Германия.

Ще припомним, че АвтоВАЗ официално вече не се занимава с доставка на автомобили за Европа. Компанията спря да доставя нови автомобили за ЕС още през 2019 г., след което постепенно дилърите разпродадоха останалите екземпляри. Това решение беше взето от АвтоВАЗ поради новите екологични стандарти.

През март тази година обаче Facebook-общността Lada в Europa Club публикува снимки на автововоз, превозващ автомобили Niva Travel и Niva Legend, предназначени за Германия. Тогава, както ви информирахме, се каза, че всички всъдеходи са оборудвани с двигатели от екологичния стандарт "Евро-6" и са преминали европейската хомологация.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаааа

    16 15 Отговор
    Щом са ги превозили с автомовоз ..🤭 може ..

    Коментиран от #3, #26

  • 2 Една щайга (тайга ) искам и аз

    8 16 Отговор
    Да си джиткам из село
  • 3 Селянин

    20 18 Отговор

    До коментар #1 от "мдаааа":

    Че с кво да я превозват? Да я дърпат с некой Ровър ли? Че таковоз нещо май никой не е виждал, но обратното го има.

    Коментиран от #6, #9, #10

  • 4 Пилота

    16 23 Отговор
    Нивата като идея не е зле. даже никак. Само че като изпълнение си една голема трагедия. Продавала се била за 15500 евра. Бе тя добре се продава , ама дали се купува? Това е въпросът.
  • 5 Дедо ви

    17 31 Отговор
    другари русофили тоя "джип" е на същото ниво като "Текезесарката" на времето,но не толкова проходим! Но оная е копирана пак от някъде,няма да изпадам в подробности,имате Гугъл прочетете...За 19000 евро колкото ви излиза тоЯ боклук ще си купите,не джип ами половин апартамент...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Анонимен

    21 23 Отговор
    Преди доста години Опел бяха лидер по ръждата, но хората поправиха грешката си, но руснаците продължават да произвеждат едни и същи боклуци които ръждясват и се чупят за норматив.
  • 8 ФАКТ

    18 12 Отговор
    Машина на времето.Много яка !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 2297

    16 29 Отговор

    До коментар #3 от "Селянин":

    Пълни глупости.Мога да ти изкарам една камара клипове на тоя коптор Лада Нива как е дърпан ,влачен,закъсал и то на прав терен ! Има и клипове даже как всякакви офроуд джипве минават ,а Нивата закъсва ! Тоя мит за тва ръждясало недоразумение си го върти между останалите ви там демагози.

    Коментиран от #15

  • 11 Щирлиц

    8 4 Отговор
    В сайта, посочен в статията, е даден телефон за поръчки, който започва с 040... това е кодът на Румъния. Посоченият адрес в Германия е на автокъща за употребявани коли и автосервиз. Всеки може сам да провери.

    Коментиран от #22

  • 12 Случаен

    19 9 Отговор
    Тука всички говорите наизуст какво е било преди 10-15-20 години когато Русия беше в депресия и пари нямаше хич. В момента с пари от държавата и Рено, качеството е много по-високо.

    Коментиран от #16, #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Истината

    10 6 Отговор
    Вярно е... даже разбрах, че Германия ще спре автомобилостроенето си и производството на
    всякакви свои технически джаджи и ще внася
    същите от Русия, защото руснаците са номер
    едно във всичко на света.. почти като Северна
    Македония.
  • 15 Хаха

    11 6 Отговор

    До коментар #10 от "2297":

    Искаш ли клип н който Нивата изкатери кален склон джимнита, витари и патроли не можаха.

    Коментиран от #21

  • 16 Танко

    6 9 Отговор

    До коментар #12 от "Случаен":

    Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето е да го направиш! Руснак и качествени автомобили? Ти,сериозен ли си?
  • 17 MTGонтан

    2 3 Отговор
    Ми 15 евра щото са супер качествени то зако за друго
  • 18 КАЛДЪРМЪША

    6 6 Отговор
    Купувам TOYOTA LAND CRUISER J100 ЗА ТИЯ МАНГИЗИ И СИ ЛЯГАМ РАХАТ ХАКАМ _ТИ ГО ВСКСПАНИЯ_КОПТОР
  • 19 стоян георгиев

    5 8 Отговор

    До коментар #12 от "Случаен":

    пожелавам ти тоя качествен автомобил.друг да не караш!капе му масло от нов,а на 30 хиляди му е първия основен ремонт на двигателя.на 50 хиляди няма здраво място в купето всичко се е отлепило и дрънчи като циганска каруца.та вас може да ви отучи да хвалите тези дараци само ако нямате избор и се наложи да ги карате само тях!

    Коментиран от #20

  • 20 Случаен

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Мерси, с кеф ще си го карам, ти внимавай да не ти даде фира някой датчик и да трябва да викаш пътна помощ.

    Коментиран от #23, #30

  • 21 Дженев

    12 4 Отговор

    До коментар #15 от "Хаха":

    След 2015г.-4х4 и Урбана нямат нищо общо с описаните дефекти.
    Друг е въпроса,че голяма част от пишештите тук са чували нещо за Нива от прадядо си. Да в Германия се купуват Ниви и имат 7 фен клуба.Решаващото при нея е цената. Тая кола е за мъжкари ,не за градски лигльовци.Па не е лошо да прочетете нещо стига повтаряхте протрити мантри.
  • 22 карача

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Щирлиц":

    Ти не вдяваш изобщо.След като не се внася официално ти какво искаш в техния ЦУМ ли да я пуснат....
  • 23 Препатил

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Случаен":

    Жив и здрав да си и много години да си го караш тоя которник. А, и да ти кажа докато не съм забравил -за времето за което аз ще сменя един датчик, ти ще смениш поне 2 чувала с датчици. Казвам ти го от личен опит. И ще се запознаеш с всички магазинери на авточасти в радиус от 100км от родното ти село(или град).

    Коментиран от #27, #28

  • 24 Касабов

    2 1 Отговор
    Защо и тук се изказвате политически
    Незнанието не означава, че трябва
    да изказваш мнение.
  • 25 Азът

    1 1 Отговор
    Вече е коригирано на автововоз. Сигурно автововозът е по добър от автомовоз?
  • 26 Азът

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "мдаааа":

    Вече е коригирано на автововоз. Сигурно автововозът е по добър от автомовоз?
  • 27 Абеееее лальоооо

    6 6 Отговор

    До коментар #23 от "Препатил":

    Ладата поема датчик от уаз зил и и западняшки КВИ ДА Е. АМА Я СЛОЖИ НА ТВОЯ САНДЪК НЕЩО КВО ДА Е И ША ВИДИМ КВО ША СТАНЕ. СЕРГЕЙ КАРАЛЬОВ ОЩЕ Е КАЗАЛ КОЛКОТО ПО ПРОСТО Е ЕДНО НЕЩО Е ТОЛКОВА ПО НАДЕЖДНО И ЛЕСНО ЗА ООБСЛУЖВАНЕ А ТОЙ ПРАВИ РАКЕТИ.......
  • 28 Ръцете ти са навряни отзад

    10 5 Отговор

    До коментар #23 от "Препатил":

    От сакатлък. Аку на западен коптор му откаже горивна помпа.. Трупясва в кьра. На квато и да е лада с половин метър маркуч и шише бензин качено на капака са прибирам с 300.......НИ ЧАКАМ НИИИИКОЙ ДА МА РЕПАТРИРА ОТ НИКЬДЕ....
  • 29 Легендите

    8 2 Отговор
    Вижте една реклама която ще ви развесели. Наистина има места по света където тези автомобили са от най предпочитаните заради достъпна цена и висока проходимост.

  • 30 стоян георгиев

    5 15 Отговор

    До коментар #20 от "Случаен":

    явно си нямал лада скоро дрогар.имах такава преди десет години чисто нова.споделям от опит.троши се в пъти повече от всеки западен автомобил.нали прочете в пъти.затова не ми обясдняваи за датчици.говоря ти за ремот=нт на двигател на 30000 км,втори на 60000 .в нея тече масло от нова.забравил си ги тия работи явно ама си вземи ще си ги спомниш.право ти казва колегата няма да остане маистор дето да не си обиколил като си я вземеш.лошото е че маисторите хич нещат да ги ремонтират,щото са ниски цените и няма оправяне.та ви пожелавам наи-добросърдечно да ги карате .тва е начина да се превъзпитате.и модераторите може пак да ми изтрият поста.все пак да не забравяме че този саит активно рекламира руските коли!

    Коментиран от #31

  • 31 Намесвам се

    23 3 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Вие си спорете, ама и други сме карали и караме Лада. Имам и 2101 и 2107. Жигулито е на 330 хил км и са му сменяни сегментите и клапаните заради откачена верига поради неподържане. Откачи я на 230 хил км. тогава сменихме чак обтегача, а и сегментите. Седмицата е на 190 хил. км. и капака не е свалян за да се визи даже какво става. Веригата не се чува. И на двете коли вентилацията на картера е извадена настрани. На толкова километри няма как да не "пушат". В движение са и двете но вече ги ползвам само сезонно, защото имам други две нови Тойоти на две и три години. Разликата между колите е точно такава като 40 години във времето. Обаче това което могат ВАЗ-овете Тойотите не се и надявай да го направят. Дребните ремонти за тези километри са чести, но на символични цени и сам можеш да ги извършиш. Иначе ходови части и двигатели нямат проблеми. Минавам им годишните прегледи без всякакви връзки и проблеми. Така че легендите за ремонт на 30 000 км ги разправяй на други. Най малко километри на които знам двигател на лада да даде дефект е 70 000. И то на двигател 1600 при зверско претоварване от задрал сегмент.
    Не са идеалните коли, но всеки влак си има пътници.

    Коментиран от #32

  • 32 стоян георгиев

    2 21 Отговор

    До коментар #31 от "Намесвам се":

    само като ти чета щуротиите и се късам от смях.имал лади ама вече не ги карал щото имал нови тоиотки!абе дрогар що тоиоти бе?що не взе нови лади?нали могат работи дето тоиотите неможели?смях!ти дрогар си първия човек дето ми обяснява че още има лади и то две!демек или си много умен или си много болен,а може и да лъжкаш.та за скромния си 50 годишен живот съм минал през бая коли и лади включително и ти казвам че ладата е дарак на дараците.пожелавам ти сега ладичките само да ти останат без тоиотките и да се оправяш с малките ремонтчета!и ми кажи кво могат ладиите дето тоиотата неможе?вървят повече?имат по-малко вибрации при 80 км?хахахахаха,хохохохо!веселяк.ти с ладата не можеш да завиеш на три опита завоия на тоиотата бе дрогар.едно че и е малък радиуса второ че няма серво,същото е със спирачки скорости и т.н.аз както ти писах обаче имах нова нива,даже имаше и пета.само че дрогар новите ниви са по-чупливи и от старите дараци.отивам при маистор да ми сменя карето и тои иска да търся каре от стара!смях!и внимаваи дрогар като караш 40 годишната ти кола дето е на 300 хиляди да не минеш през някоя дупка,щото аз 300 хиляди ги въртя за около 5 години.дано си ме разбрал ама едва ли.

    Коментиран от #33

  • 33 Ехееееееееее

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Друго си е да си разбирач. Виж що ЦРЪвени точки са ти далЕ ! :))

    Коментиран от #34

  • 34 стоян георгиев

    2 11 Отговор

    До коментар #33 от "Ехееееееееее":

    ами тук е пълно с такива като теб дето имат две годишни тоиоти ама карат 40 годишни лади щото били по-добри.затва сме и на тоя хал като страна дрогарю.чипа дето ви сложиха през комунизма няма развитие.та пак ти казвам само лади да караш.такива дето не се чупят ,дето не си им отварял капака нали дрогар.та софия варна дано го вземеш само за два дни с тях.успех!
  • 35 Карач

    0 0 Отговор
    Ас съм карал и разбил много ваз2101 2105 здрави са им моторите и прости но са вече морално остарели старите ниви не са проходими за новите не знам но проходимоста на текизесарския джип е пословична само с дни класата може да се сравнява!