Last news in Fakti

13 Април, 2021 10:02 3 478 4

Hyundai разкри повече за космическия си ван

  • hyundai-
  • staria-
  • бус-
  • ван

Моделът ще се продава и в Европа

Hyundai разкри повече за космическия си ван - 1
Снимки: Hyundai

Преди три седмици от Hyundai представиха миниван с интересен дизайн, който доста напомня на такъв при космически кораб. Въпреки, че видяхме интересния модел на снимки, то не знаехме почти никаква информация за него или поне така беше до днес.

От корейската компания разкриха повече подробности за Staria, който ще се предлага на европейския пазар и ще предлага от 2 до 11 места. Независимо от версията в която го поръчате, дължината е точно 5253 мм, ширината 1997 мм, а междуосието е 3273 мм.

Разлика има при височината между пътническия и товарния модел със съответно 1990 мм за първия и 2000 мм за втория. В зависимост от това в каква конфигурация поръчате модела, то обемът в товарния отсек може да достигне до 5000 литра при конфигурациите с две или три седалки, като от Hyundai се хвалят, че спокойно може да съберете два европалета.

Задвижването за европейския модел ще се осигурява от 2.2-литров дизелов мотор със 175 конски сили и максимален въртящ момент от 451 нютон метра. Трансмисията е механична с 6 предавки или автоматична с 8. От корейската компания могат да се похвалят още с подобрена аеродинамика, въпреки сравнително квадратния дизайн, както и с оптимизиране на пода, отново за по-добро разпределение на въздушния поток. Първите доставки на космическия ван ще започнат през втората половина на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SUBARU XV

    1 10 Отговор
    ДИЗЕЛ ...ужас ,тези в кой век живеят !!!

    Коментиран от #4

  • 2 Ти да видиш

    5 0 Отговор
    Къде е Северна Корея , къде е Южна. Капитализма прави чудеса.

    Коментиран от #3

  • 3 Те не виждат

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ти да видиш":

    Става дума за зомбираните комуняги с промити и бетонирани мозъци,научени да казват на черното бяло. Още въздишат по времето на комунизЪма,когато чакаха по 10-15 г. да им излезе редът след като са направили вноска за таралясниците Жигула и Москвич. Но не могат да обяснят защо техните близки и приятели бягат на запад и главно в държавите от Европейския съюз,а не в тези от Евразийския(с членове Русия,Беларус,Армения,Казахстан и Киргистан).
  • 4 Като гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "SUBARU XV":

    Пич, за разлика от Субару други марки могат да направят дизел,който да издържи доста повече от 100хиляди км.