Last news in Fakti

13 Април, 2021 12:57 6 709 7

Skoda представи обновения Kodiaq

  • skoda-
  • kodiaq-
  • рестайлинг

Спортната версия RS също търпи значителна промяна

Skoda представи обновения Kodiaq - 1

Skoda представи значително актуализиран кросоувър Kodiaq, който чешката марка продава от пет години - от 2016 година. Сега колата, като част от рестайлинга, получава променен външен вид, набор от съвременни електронни системи, както и по-мощен двигател на спортната версия.

Skoda представи обновения Kodiaq

Новият кросоувър може да се различи от своя предшественик преди всичко благодарение на по-тесните фарове с отделни LED модули, LED стопове със сложна графика, както и модифицирана шестоъгълна решетка и разширен въздухозаборник. Освен това Skoda Kodiaq получава по-релефни странични панели и джанти с различен дизайн.

Skoda представи обновения Kodiaq

Що се отнася до интериора, той не е претърпял съществени промени. В същото време в салона се появяват нов волан с две спици и нови декоративни вложки. Седалките се предлагат в дамаска от плат, комбинация с кожа или екологична тапицерия, изработена от рециклирани материали. Предните седалки, в зависимост от конфигурацията, осигуряват отопление, вентилация и масажна функция.

Skoda представи обновения Kodiaq

Плюс това, за модела вече са налични персонализирани виртуални инструментални групи с четири или пет (за версиите RS и Sportline) интерфейса. Подобрената информационно-развлекателна система разполага с 8-инчов и 9,2-инчов сензорни дисплеи. И накрая, колата ще се предлага с аудио система Canton, чийто високоговорители са се увеличили от 8 на 10.

Skoda представи обновения Kodiaq

Гамата двигатели на обновената Skoda Kodiaq включва 1,5-литров бензинов четирицилиндров турбо мотор и двулитров компресорен агрегат с мощ 190 конски сили. Дизеловата линия е представена от двулитрови двигатели със 150 и 200 конски сили. Базовият бензинов двигател може да работи както с механична скоростна кутия, така и със седемстепенен "робот". Всички останали двигатели са сдвоени само с роботизирана трансмисия. Кросоувърът се предлага както с предно, така и със задвижване на всички колела.

Skoda представи обновения Kodiaq

Спортната версия RS търпи значителна промяна - тя е остава без двулитровия дизелов двигател с мощност 240 конски сили, който се спира от производство поради новите стандарти за количеството вредни емисии в Европа. Той е заменен от двулитров бензинов агрегат с мощност 245 к.с., който вече се инсталира на новата Octavia RS. Динамичните характеристики на такъв автомобил все още не са посочени. Европейските продажби на обновената Skoda Kodiaq трябва да започнат през лятото.

Skoda представи обновения Kodiaq


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експертите

    4 1 Отговор
    Нека видим какво мислят експертите. Вие сте!
  • 2 123

    2 0 Отговор
    Много добра кола за парите си. Като база е по-малка, но като обем и външни габарити е близо до Туарега, който е двойно по-скъп. Да видим сега новите цени дали ще са близки до сегашните.
  • 3 S Class

    9 10 Отговор
    нов волан нови фарове и 1 броня там да има... същия скучен кошер за пчели
  • 4 Иво

    1 0 Отговор
    И като видя лада нива или дачия в другата статия...И смеехх смеххх...
  • 5 Камен

    1 5 Отговор
    Не е лоша кола, но изглежда пенсионерска, дизайна изостава много, по скоро като кола от 2010г. Не може да се сравнява с дизайна на Мазда за пример.
  • 6 Кодиак

    3 1 Отговор
    Перфектната семейна кола! Карам такава вече 3 години и половина и съм изключително доволен!

    Коментиран от #7

  • 7 Камен

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кодиак":

    Скучна, но семейна кола за работа.