Last news in Fakti

15 Април, 2021 12:30 4 441 13

Seat показа обновената Ibiza

  • seat-
  • ibiza

Моделът получава промени основно в интериора

Seat показа обновената Ibiza - 1
Снимки: Seat

Преди няколко дни от Seat показаха снимка на която се виждаше част от задницата на обновената Ibiza, а по-рано днес испанската марка представи повече информация и кадри на фейслифтовия модел.

Seat показа обновената Ibiza

Външно може да познаете новото поколение по новите фарове, които вече са LED дори и при базовите изпълнения, както и по новите стопове, които разполагат с променен дизайн и отново LED технология. Леки промени в броните и нов стилизиран надпис Ibiza също са част от новостите, заедно с по-големи джанти и няколко допълнителни цвята за екстериора.

Seat показа обновената Ibiza

Най-големите промени са запазени за интериора, където на пръв поглед можем да отличим по-големият екран на инфотейнмънт системата, който има и нова позиция. Той е с големина от 9.2 инча при по-високите нива на оборудване, докато при по-ниските е с размер от 8.25 инча. Подобна е и ситуацията при километража, където клиентите получават аналогови уреди при базовите нива и 10.25-инчов дисплей при доплащане.

Seat показа обновената Ibiza

Воланът също е нов, а от Seat твърдят, че използваните материали са по-меки на допир и създават по-добро цялостно усещане. Виждаме и нови кръгли въздуховоди в двата края на таблото, които са осветени в тъмната част на денонощието. Различни системи за безопасност също са намерили място в обновената Ibiza, като това включва асистент за дългите светлини, асистент при пътуване, както и система за разпознаване на пътните знаци.

Seat показа обновената Ibiza

Задвижването ще се осигурява от бензинови двигатели, най-малкият от тях е с обем от 1.0 литър и осигурява 95 конски сили и въртящ момент от 175 нютон метра, предавани към предните колела, благодарение на механична трансмисия с 5 предавки.

Seat показа обновената Ibiza

По-мощният вариант със същата кубатура и 110 конски сили и максимален въртящ момент от 200 нютон метра може да бъде поръчан с DSG трансмисия със седем предавки или механична с шест скорости.

Seat показа обновената Ibiza

Същият мотор може да бъде поръчан и със заводска метанова уредба, като мощността му е ограничена до 90 конски сили, а скоростната кутия е единствено механична с 6 предавки.

Seat показа обновената Ibiza

Най-мощната версия се задвижва от 1.5-литров бензинов TSI мотор със 150 конски сили и 250 нютон метра. Очаква се производството на обновения модел да започне през есента на тази година, а първите доставки да бъдат осъществени в края на годината или началото на следващата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъх

    17 17 Отговор
    DSG трансмисия - недоразумението на VAG.

    Коментиран от #12

  • 2 механик

    21 14 Отговор
    ВАГ бензинови мотори не могат да правят!!!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 сектант

    7 11 Отговор
    много е тясна иначе за малолитражка еднодневка става
  • 4 хъх

    15 7 Отговор

    До коментар #2 от "механик":

    1.6i 102 к.с става, ама гори масло. FSI-тата са най-големите боклуци.
    Вече нямат неубиваеми двигатели като AAM и ABS.
  • 5 Случаен

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "механик":

    Щото не можеш да си позволиш нов
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Вальоо

    8 5 Отговор
    Ми,тя като старата бе,Танасе.
  • 9 Нямам срам пред вас

    12 6 Отговор
    Отваряш капака и гледаш VW от много години ги развалиха откакто немците го купиха няма нищо испанско е в тази кола

    Коментиран от #10

  • 10 Дизайна

    14 10 Отговор

    До коментар #9 от "Нямам срам пред вас":

    е различен от типичния(скучен)за VAG но за съжаление под красивата обвивка се крие ниско качествената,често дефектираща и скъпа за ремонт техника на "концерна".
  • 11 гуньо простия

    10 6 Отговор
    Поло. Никаква идентичност.VAG конфекция.
  • 12 👍👍👍

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "хъх":

    То целия ваг е недоразумение само по себе си 😂😂😂
  • 13 перничанин

    8 3 Отговор
    Като гледам тука коментират само бивши собственици на ВАГ, всичките сте си купували нови коли, все автомати, турбо бензинки. Хехехе.Колата се е прилична, с доста икономични и пъргави моторчета, Седем степенния автомат(да не се бърка с 6 степенния) си е надежден и много приятен за шофиране.