17 Април, 2021 12:00 10 214 13

Hyundai представи пикап, който най-вероятно няма да стигне до Европа

  • hyundai-
  • tucson-
  • santa cruz

Корейската компания представи модела Santa Cruz

Hyundai представи пикап, който най-вероятно няма да стигне до Европа - 1
Снимки: Hyundai

Hyundai представи първият си пикап с името Santa Cruz, макар от корейската компания да определят модела си в нов SAV клас. Съкращението идва от Sport Adventure Vehicle и на теория съчетава възможностите на пикап, кросоувър и всъдеход.

На пръв поглед Santa Cruz прилича доста на Hyundai Tucson с отрязана задна част, но дължината му от 4.97 метра и междуосието от точно 3 метра го различават от SUV-то. Въпреки това дължината на товарното пространство е само 1.32 метра, което е значително по-малко в сравнение с други, популярни в САЩ, пикапи.

Интериорът също е подобен на този при останалите нови модели на корейската марка. Централният дисплей на инфотеймънт системата е с диагонал от 8 инча, но при желание може да се увеличи до 10-инчов, като заедно с него клиентите могат да добавят и опционален дисплей пред водача.

Задвижването е 4х4 и при двете версии на 2.5-литровия бензинов мотор. При атмосферната версия конските сили са 190, а максималният въртящ момент достига 244 нютон метра.

Турбо версията генерира 275 конски сили, а максималният въртящ момент достига 420 нютон метра. Трансмисията е автоматична с 8 предавки и двоен съединител. Моделът ще се предлага в Америка, където ще се и произвежда, като все още цените не са известни.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    5 12 Отговор
    хахахахаххаххахах Е ЗАКВО ИМ Е ТУСОН ТОГАВА
  • 2 Лост

    18 2 Отговор
    Защо? Ще се удави в океана по пътя към Европа ли?

    Коментиран от #4

  • 3 Няма да стигне до Европа

    17 4 Отговор
    Авто-бизнесът е в рецесия,Германия,Италия,Франция и пр.се чудят как да си пласират стоката,сега и от Азия да ги конкурират,няма начин да пробият..
  • 4 Ралности

    34 3 Отговор

    До коментар #2 от "Лост":

    Ми няма смисъл в Европа няма и не останаха МЪЖЕ, които да искат пикапи, а ако има живеят в държави с нисък стандарт и не могат да си ги позволят. Европа се наводни с джендъри, които искат СУВ-та на предно и електрички, демек няма пазар за тия и каквито и да било други пикапи.

    Коментиран от #6

  • 5 Рено ентусиаст

    3 27 Отговор
    Грозно и недодялано
  • 6 Лост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ралности":

    Пиша за заглавието. Всичко може да да се достави. Даже навремето бяха открднали алармата на един автомобил на изложба. За да им покажат, че няма недосегаеми неща.
  • 7 Някой си

    3 13 Отговор
    Предницата е вдъхновяващо грозна....
    По добре Тойота... Или GMC
  • 8 qwerty

    9 0 Отговор
    кефя се, че притежавам автомобил с дизелов V6 от хюндай. тоя двигател ако беше вграждан и в леките автомобили щеше да дава 6-7/100 разход с много Nm и да избие рибата, нищо че е Isuzu лиценз
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    8 0 Отговор
    Ето, едрообемните атмосферки се завръщат, ако един турбо 1.6л със същата мощност и повече въртящ момент би бил по-добър от атмосферката, със сигурност щяха да го сложат. Ама не е, особенно под товар. Карах Киа с 1.6турбо и автомат - е тази колица не падна под 12л среден разход, а не е като да съм я силкал. Върнах се в старата си кола с 2.5 атмосферен и карах по същя начин, но колата даде под 9л. Турбомоторите нямат бензина за нищо, лапат та се късат.
  • 11 българина

    4 0 Отговор
    еко политиката е пълен хаос , ел коли на цената на апартамент, пазарна изчезва при храните, колите, което е половината пазара. те са вече на субсидии. остава дрехите и жилищата.. социализма вече тук а капиталистите не си го признават, щото сега нагласят порциите на ЦК, сиреч глобалистите
  • 12 Blackthorn

    5 0 Отговор
    Ами да! Хубав автомобил, но тук няма да се предлага защото в континента на пе-де-ра-си-те моторите по два литра и половина са нежелани...
  • 13 Шегатурян

    0 0 Отговор
    Че си карам Жигуле-та ...и ич ми не дреме!