Last news in Fakti

17 Април, 2021 13:00 6 993 11

Nissan затваря заводите си в Япония през май

  • nissan-
  • япония-
  • subaru

Липсата на чипове ще прекрати работата на част от фабриките

Nissan затваря заводите си в Япония през май - 1
Снимка: Nissan

Проблемът с липсата на полупроводници вече съвсем не е нов и се отразява на голяма част от производителите. След като от Subaru най-вероятно ще затворят завода си в Япония, ето че и още една местна марка ще затвори част от фабриките си през май.

Според различни източници, четири от заводите на марката ще затворят за различен период от време през идния месец май. Първа ще е фабриката в Кюшу, където се произвеждат голяма част от моделите, като там почивката ще трае от 10 до 19 май.

След това ще бъдат затворени още три завода, като за сега не е ясна тяхната последователност, но част от тях ще работят само през деня и ще връщат работниците за нощна смяна, а останалите ще бъдат затворени за период между 5 и 10 дни.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами тъй ше е!

    51 6 Отговор
    Чиповете ся се поставят във ваксините,нормално е да има недостиг за автомобилната индустрия!

    Коментиран от #7

  • 2 Тото прогноза

    14 1 Отговор
    49,47,2,5,34,6 допълнително 7
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    25 4 Отговор
    Голям смях ще бъде, Япония да остане без чипове.
    Ще трябва да си внасят китайски от Huawei...
  • 5 Обесен Язовец

    26 4 Отговор
    Проблемът е, че масово хората не могат да си представят чип с дебелина на косъм! Моля не вярващите и не знаещите да се осведомят, за какво са давани Нобелови награди прес последното десетилетие. Ще ви побелеят косите. Кутията на Пандора отдавна е отворена.

    Коментиран от #8

  • 6 колю

    17 2 Отговор
    Бай Тошо беше казал "днес откриваме завод за полу-проводници ,утре ще открием завод за цели проводници"ама така и не го откривтория.

    Коментиран от #10

  • 7 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ами тъй ше е!":

    На ви сега модерни коли. Да правят лада нива тогава и уаз. Те нямат нужда от полупроводници.
  • 8 Друг е проблемът

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "Обесен Язовец":

    Същите тези които се притесняват, че ще ги следят с чипове къде ходят, публикуват предварително всичките си намерения във Фейсбук и разнасят със себе си поне едно устройство със сим карта регистрирана на тяхно име, което следи местоположението им с точност до метър и има микрофон и поне две камери от двете си страни, за да няма значение накъде ще го обърнеш и да снима навсякъде.

    Този чип с дебелина на косъм, от къде ще се захранва и как ще комуникира с този който те следи имаш ли отговор, който дори да навлиза в сферата на фантастиката? Каква информация ще предава?
  • 9 в падарке

    15 3 Отговор
    Спират я има недостиг а трябват за микроелектрониката на американската военна техника.Май накрая ще се окаже вярно че Руските Миг-25 с лампова електроника ще бият американдките електронни машини поради недостиг на електронни компоненти.
  • 10 Много ти здраве

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "колю":

    Откри завода за кабели в Бургас, повтори репликата си и допълни "изпълняваме обещанията си".
  • 11 Другари и

    6 2 Отговор
    другарки така ще е, като лепят чиповете на 2-3 слоини платки с писти на дебелина на косъм и кондензатори с ниски работни часове.Купуваш си пералня изкарва 5-7г.в най-добрият случай и платката с работещи чипове на боклука защото е отказала да работи по друга причина която е заложена от производителя на самата пералня а не от този който е произвел даденият полупроводников елемент. И ходом марш пак до магазина.На практика кадърно направена електроника ще надживее един човешки живот,но това е лошо за алчните фирми.Докато не спре това ще има все по-голям недостиг и цената ще расте нагоре.Не хвърляте цял картоф защото има леко черно в единият край.Да не говорим, че по тези елементи има скъпи метали Платина,Злато,Сребро,Силиций и др.който после трудно се извличат от скраб и не на 100%