19 Април, 2021 09:00 12 655 18

Каква ще бъде новата Dacia Duster?

  • dacia-
  • duster-
  • 2024

Новото трето поколение Duster трябва да бъде представено на пазара през 2024 година

Новата Dacia Duster вече е в процес на разработка. Третото поколение на кросоувъра трябва да бъде представено на пазара през 2024 година и първата информация за него вече се появи, естествено под формата на слухове и спекулации. В много от тях обаче има логика.

Появиха се и първите рендери на Renault Duster 2024, като тези, които ви показваме са от френското издание Caradisiac. Очевидно дизайнът на кросоувъра ще бъде направен в духа на концептуалния автомобил Dacia Bigster - той ще стане по-изразителен и по-агресивен. Също така някои черти да бъдат заимствани от новите Logan и Sandero.

Каква ще бъде новата Dacia Duster?

Именно с Logan и Sandero новият Duster ще дели общата платформа CMF-B. И тук се появява един интересен казус. Тази архитектура е с предно предаване и досега нито един модел на CMF-B няма задвижване на всички колела. Така че все още не е ясно дали ще има нов Duster с 4х4 система.

От друга страна със сигурност се знае, че популярният кросоувър ще получи E-tech хибриден силов тракт с мощност от 160 к.с. С него вече се оборудват новите Renault Clio и Captur. Напълно възможно е именно хибридът да се превърне в модификацията със задвижване на всички колела - с отделен електрически мотор на задния мост.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да,да

    21 31 Отговор
    Боклук като стария.
  • 2 Нищо ново

    18 5 Отговор
    Това е просто един голям "фейслифт".
  • 3 Иванкин

    26 6 Отговор
    Още 3 години за един козметичен фейслифт ... и може би двигател с 2 цилиндъра
  • 4 Behemoth

    29 10 Отговор
    Ганьо не може да се излага с нова кола....за тези пари какъв кош на само 120000 километра може да си купи хахха....един такъв има у наща панелка всеки месец жипа (Скраб) изчезва за няколко дена в някой сервиз тип квартална дупка.. хаххайхах...

    Коментиран от #6

  • 5 сектант

    9 8 Отговор
    Как каква перфектна естествено.
  • 6 Хо хо хо

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Дципа немски нали или японски ама кат го питаш вика а бе ти знаеш ли 33-та големата депресия че немците са правели Месершмидтт а джапонеску Зироуу
    Ша кайш че има нещо общо.Що ли живеем с тия идоти на една планета и с какво те са ценни за екосистемата.Мисля си че ако тия ги избием ще остане повече кислород за котките и кучетата които са за предпочитане пред тия бушмени.
  • 7 Колчев

    19 14 Отговор
    Във всеки случай, Дачия е по добра от Киа Соренто - върхът на селянията.

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    16 13 Отговор

    До коментар #7 от "Колчев":

    Киа и Хюндай имат нечовешките модели точно в момента. Доста трябва да си неадекватен да ги сравняваш с Дачия

    Коментиран от #10

  • 9 някой нещо плаща ли ви за това

    8 11 Отговор
    а защо трябва да ме интересува каква ще е новата дачия???
  • 10 Alex

    9 6 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Киа и Хюндай са колкото почти 3 Дъстъра.
  • 11 Марио

    13 2 Отговор
    Мoдeлитe нa Дaчия (Рeнo) ca глoбaлни и cи прoдaвaт в цял cвят. Oт Кaнaдa и Мeкcикo нa юг, цялa Eврoпa и цялa Aзия, цялa Aфрикa и Aвcтрaлия и Нoвa Зeлaндия. Нe ce прoдaвaт caмo и eдинcтвaнo вce oщe в CAЩ.
  • 12 Ншиш

    3 3 Отговор
    Ще е същата както и последните модели. Азиатски модел Рено с поставена емблема Дачия и наречена уж румънска
  • 13 Май май

    2 3 Отговор
    Смяна на задните стопове. Май друго няма. Същата раздута ламарина отвън и теснотия от вътре. Не разбирам защо я правят такава. Че е по ефтина? Но защо да е по грозна?
  • 14 Габрово

    4 0 Отговор
    Каквато и ще да е... Само бензина и дизела да не спират , защото ще пукнем от студ. С тия електрички глобалното затопляне взе явно да намаля и гледай кво стана- вместо Великден ще празнуваме Димитровден
  • 15 Начо

    15 2 Отговор
    Аз си карам нова Дачийка,вие си карайте 20+ премиум кошници

    Коментиран от #16

  • 16 123

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Начо":

    Пиши ме и мене с две бройки.пък който не му харесва-е къде е Горубляне с ноФ внос
  • 17 Нашия

    3 1 Отговор
    Този фейслифт ще излезе есента на 2021,като ще има промяна само в светлините и броните,а дъстър 3 наистина ще излезе по инфо от рено 2024,но няма да има нищо общо с 2-ия и с тези снимки👍
  • 18 Пешо Мъката

    0 7 Отговор
    Абе не става, лъха на евтиния от всякъде. Имаше едно 4х4 което леко замазваше работата докато не прегрее муфата, ако и тва няма в новата, по-добре директно китаец, поне цената ще е по- ниска. А да сравняваш такъв клас автомобил с премиум марка била тя и 20 годишна е смешно. Тва е талига за бедни, да си ходят до село за яйца.