Last news in Fakti

19 Април, 2021 14:00 3 283 10

Нова марка за новите спортни VW-та

  • volkswagen-
  • id-
  • gtx

Новата спортна марка GTX се присъединява към ID. фамилията

Нова марка за новите спортни VW-та - 1

* Като следва традициите на GTI и GTE, новата марка продължава историята на успеха на моделите с върхова динамика в гамата на Volkswagen и в света на електромобилите


* Система за двойно предаване с интелигентна динамика - новите модели GTX предлагат превъзходно удоволствие от шофирането за широк кръг потребители и с нулеви локални емисии


* Първият представител на новата продуктова линия ще бъде новият модел ID.4 GTX1
На 28 април Volkswagen ще покаже своя първи спортен електрически флагман в лицето на новия ID.4 GTX. На европейските пазари в бъдеще всички спортни версии в моделната фамилия ID. ще носят логото GTX. Подобно на GTI и GTE, тази марка притежава самостоятелно място в продуктовата палитра на компанията и зарежда електрическата гама на Volkswagen с нова, интелигентна динамика.

„Буквите GT отдавна олицетворяват удоволствието от шофирането“, посочва отговорният за маркетинга и продажбите член на управителния съвет на марката Volkswagen Клаус Целмер. „Сега към тях се добавя X, която изгражда моста към мобилността на бъдещето. Екологичната, устойчива мобилност и динамиката не се изключват взаимно, а интелигентно се допълват. "

Моделите GTX са особено впечатляващи по отношение на своите динамични характеристики и дизайн. Благодарение на разположения на предния мост допълнителен тягов електродвигател, ID. Фамилията от модели се обогатява със система за двойно предаване, проектирана за постигане на максимална енергийна ефективност и динамика на пътя. При необходимост от много висока мощ, допълнителна тяга и сцепление, предният електродвигател се включва в задвижването интелигентно и светкавично - в рамките на няколко хилядни от секундата. В новия режим на шофиране „Traction“, задвижването на колелата на предния мост е включено постоянно.

Наред с това, върховите характеристики на моделите GTX се подчертава и от спортния дух в дизайна и оформлението на детайлите, както и от различната, характерна само за GTX светлинна графика.

Новата продуктова марка в моделната фамилия ID. дава допълнителен тласък в развитието на корпоративната стратегия ACCELERATE. Volkswagen се стреми към позицията на най-желаната марка за устойчива мобилност. Целта е делът на автомобилите с изцяло електрическо задвижване в Европа да се увеличи и да достигне 70% от обема на продажбите в периода до 2030 година. Стремежът е Volkswagen да добие неутралност по отношение на факторите с влияние върху климатичните промени до 2050 година, а в периода до 2025 година компанията ще инвестира около 16 милиарда евро в електрическа мобилност, хибридизация и цифровизация.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4577

    16 3 Отговор
    Китайците вече ви взимат бизнеса.Досега се правехте че не виждате какво се случва,но стигна и до вас-германците.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Себастиян Хамилтън

    2 10 Отговор
    колите са радостта на импотентните.
  • 4 Хо хо хо

    5 7 Отговор
    2050-та няма да има хора или поне не много.
  • 5 5994

    6 0 Отговор
    CyberPunk77 ще върви ли на тее вагонеДки?

    Коментиран от #6

  • 6 Не го знам кой е тоя

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "5994":

    Ама на него повече ще му подхожда cybertruck.
  • 7 Имах фолксваген....(чисто нов)

    1 4 Отговор
    Край.А по отношение на GT в гаража имам истинска GT
    (V8) + една без абвеатура GT (също v8) но същата бясна къртица(вече е на 26 години но кове погледите и като дизайн и цвят и динамика ).Но има един ?.Като са GT къде ще се карат понеже всичко е ограничено ( което е правилно).Остават пистите. Значи трябва да се престане с внушения за скорости и ускорения а за безопасност,за икономичност и екология. И да няма превозни средства надвишаващи 150 км/час.За десетина години ще свикнем че и забравим за сегашните.Че без войни се трепят някой.Аз спазвам знаците -а Вие?
  • 8 Чудно

    0 0 Отговор
    Бавничък ми идеше ID4, в сравнение с Mustang Mach-E, иначе много готин отвънка. Сега вече картите се обръщат.
  • 9 0000

    4 1 Отговор
    Спортен фолксваген...същото като дебела жена с токчета
  • 10 Стан

    1 0 Отговор
    Очквам до няколко години да пуснат по-мощни версии - RTX