Last news in Fakti

20 Април, 2021 10:20 4 457 65

Разгневена жена скача върху покрива на Tesla на автоизложението в Шанхай (ВИДЕО)

  • tesla-
  • жена-
  • автоизложение

Дамата протестирала срещу проблем със спирачките на своя автомобил

Разгневена жена скача върху покрива на Tesla на автоизложението в Шанхай (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

Автомобилното изложение в Шанхай вече започна и освен премиерите на няколко нови автомобила, то интересните неща не стигат само до тях. Видео, което все по-бързо се разпространява из социалните мрежи, показва как млада жена скача и крещи върху покрива на рекламна Tesla, а охраната на събитието се опитва да се справи с нея.

Според различни източници, дамата е претърпяла инцидент със своята Tesla, а според нея, за това са виновни спирачките на автомобила. Именно с такъв слоган жената скача върху червения Model 3. Според американската компания инцидентът е станал с около 120км/ч, а всички системи са работели нормално и няма записани грешки при спирачките или асистиращите системи.

От Tesla все пак предлагат да проверят автомобила и дори да заплатят за това в сервиз по избор, но жената все пак държи на своето и настоява да компанията да замени нейния Model 3 с чисто нов такъв. Разбира се, желанието ѝ не е изпълнено, а крайния резултат може да видите във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 btv comedy

    36 10 Отговор
    При Лада няма такива проблеми хихи

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Генчо

    18 13 Отговор

    До коментар #1 от "btv comedy":

    При лада и катастрофа със 120 км/ч всички земни грижи и проблеми изчезват моментално.
  • 3 Гост

    24 12 Отговор
    В тубата са показали качеството на ТеслАта! Скоч, дръвце, свински опашки..... Чакай да ти върши работа като кола един таблет на колела!

    Коментиран от #11

  • 4 гост

    14 20 Отговор
    Ами естествено ще има "недоволни" , ама не тая женица , а тоя дето и плаща !! Щото миналия месец Тесла е регистрирала 300 % (ТРИ ПЪТИ ) ръст на продажбите в Китай спрямо март миналата година !! Та някои стогодишни са недоволни не ,ами газ пикаят !!!
  • 5 Хо хо хо

    27 10 Отговор
    Мъск поредният мошеник икойто пресата превърна в "гении" .От срам че в историята всички г"гении" в в Америка са крадени европейски учени.

    Коментиран от #8

  • 6 стоян георгиев

    7 21 Отговор
    120 км е доста трудна за постигане скорост от лада.тя се управлява трудно и при 60 км в час и катастрофата с такава скорост също е с фатални последици.може да видите статистиката на смъртните случаи от 80 те години когато колите бяха в пъти по-малко и основно лади и москвичи.смъртността тогава бе почти двоина от сегашната.

    Коментиран от #10, #20, #30, #41

  • 7 Ассссс

    12 4 Отговор
    На главата на оня чокондур ще почнат да скачат А не на колите
  • 8 гост

    8 13 Отговор

    До коментар #5 от "Хо хо хо":

    Специално за теб новина от вчера !! Една от най-големите акули на борсата , управляващ фонд за над 100 млд каза , че Мъск е първия с реални шансове да стане ТРИЛИОНЕР ( над 1000 млд ) и то в следващите 10 години максимум !! И че скоро Тесла ще бъде надмината от други негови компании , основно Спейс Х !!

    Коментиран от #12, #14, #26, #53

  • 9 DrivingPleasure

    16 7 Отговор
    Да се радва, че е жива, мнозина не преживяват простотиите на Мъск

    Коментиран от #13

  • 10 А стига

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Хайде стига, щатен троле.
    Още щом ти видя ника при споменаване на нещо свързано с Русия или СССР съм сигурен ще е оплюване колко е лошо.

    Лада си е достатъчно стабилна при 120 км/ч за кола със задно предаване. Колите с предно са винаги по стабилни.

    Коментиран от #21, #24

  • 11 DrivingPleasure

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Кефи как 4ма (за сега) слагат минус, все едно го няма реално това и си го измисляш и все едно с отрицанието трошлка ще стане по-качествен :)
  • 12 Хо хо хо

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    И кво от тва.С кво е известен гении като Бор Хайзенберг Нютон и тн с велики теории а Мъск с кво е известен с тва че е богат.Пълен клоун.Като Арабаджиеви извевтни са щото са известни.Аз между Арябаджиеви и Мъск разлика не виждам.

    Коментиран от #22

  • 13 Ама разбира се

    10 7 Отговор

    До коментар #9 от "DrivingPleasure":

    Тесла е виновна според жената, ама същата тая жена не иска да даде автомобила за независима експертиза дали работят спирачките, а трябва да се вярва единствено и само на надписът на тениската! Като гледам при тебе работи!


    На всички останали, които мислят с горната глава им светна лампичката, защо жената толкова упорито крие теслата с която е катастрофирала, но пък виждаш ли, вкарва толкова драма и черен пиар в изпълнението си?

    Дето се вика аз да кажа че съм спал със сестра ти, пък ти иди доказвай че нямаш сестра!

    Коментиран от #16

  • 14 DrivingPleasure

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Дам... с парите на чичо Сам Спейс Ека направо летиии :D
    Друсаното афро пукнат цент не е вложил всичките са му подарък от американския данакоплатец
  • 15 омъскаряване

    4 1 Отговор
    Тази сектантйа е изпаднала е в транс от "чудото" на "Серти" Илон, хаха ! На истинският сектант не му трябват спирачки, нужно е само да вярва ;)
  • 16 DrivingPleasure

    6 6 Отговор

    До коментар #13 от "Ама разбира се":

    Нова авария с участието на електромобил на Tesla се е случила през уикенда в Тексас. Движещ се с висока скорост Model S се удря в дърво в покрайнините на Хюстън, след което се запалва и изгаря на напълно. Загиват двама пасажери в колата.
    Дошлите на мястото на инцидента спасителни екипи гасят пожара повече от 4 часа, като използват над 113 000 литра вода.
    ----------------------
    Да бе как ли пък ей така не вярвам на простотиите на Илончо щото видиш ли ми плащат петролните босове!
    Смешници!

    Коментиран от #18, #25

  • 17 Единствено сляп не вижда

    7 8 Отговор
    Че Илон Мъск промени както автомобилната, така и космическата промишленост, а скоро ще промени и енергетиката и ще остане в учебниците по история. Богатството е само допълнение към всичко това.

    Коментиран от #19

  • 18 Ако беше с Лада

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "DrivingPleasure":

    Нямаше ли да катастрофира при положение, че е седнал на задната седалка с изключен автопилот и системи за сигурност? Защото нито е имал платен автопилот, нито са работили системите за сигурност по време на катастрофата.
  • 19 Хо хо хо

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Единствено сляп не вижда":

    Няма нищо такова естествено и мога да го докажа.

    Коментиран от #23

  • 20 Случаен

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Айде айде, за моделите от 1990 може и да има нещо вярно, за новите си много далече.
  • 21 Някой си

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "А стига":

    Напротив, със задно е по-стабилно при висока скорост.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да видим?

    7 5 Отговор

    До коментар #19 от "Хо хо хо":

    Давай доказателствата?

    Кой е по-напреднал в космическите технологии от SpaceХ?

    Ако не беше Тесла, колко електромобили щяха да се продават днес в световен мащаб и с какви параметри? Спомни си параметрите на останалите само допреди една година? Бяха по-зле от Тесла модел 2012. Ако не беше Тесла, все още щяха да мрънкат че повече от 100 километра е невъзможно да се мине с електромобил и електромобилите не могат да ускоряват бързо.

    Коя фирма превъзхожда Тесла в производството на батерии за комунално съхранение на енергия? Ако не си запознат, трите дни със скъпа електрическа енергия, бяха ежедневие в Австралия, преди Тесла да инсталира там огромната си батерия, която да балансира мрежата и вече няма цени от 10 долара за киловатчас в пиковите часове. От това собствениците на батерията спечелиха милиони и си върнаха инвестицията, но на домакинствата бяха спестени милиарди.

    Коментиран от #39

  • 24 Hellish

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "А стига":

    Още един неграмотник, предното било по-стабилно. Формула 1, Наскар и всички други пистови шампионати са на предно нали? И премиум марките всичките са напредно. Направо ме убивате, хем хабер си нямате хем коментирате. Предното недозавива, имаш предни колела които правят 5 неща едновременно, по-назад са защото трябва да са в една линия с двигател и скоростна кутия. Колите с предно обикновенно са с разпределение на теглото около 70:30 тези със задно са близко до 50:50 и колата се върти около остта си мн по-лесно, центробежните сили са различни. Тва се физични закони, тва дали те кефи или не не променя нищо
  • 25 Една-единствена новина от днес

    5 6 Отговор

    До коментар #16 от "DrivingPleasure":

    А денят дори още не е завършил! Няма и обяд!

    Семейство е загинало при пътен инцидент на главен път София-Варна, в района на село Микре, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч пред БТА.

    Инцидентът е станал около 8.00 часа, като по първоначална информация челно са се ударили два леки автомобила. В единия - с ловешка регистрация, са пътували 59-годишен мъж и 55-годишна жена. И двамата са починали на място от удара.

    Временно обаче е затворен за движение Проходът на Републиката заради тежък пътен инцидент с друга жертва, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

    Произшествието е станало тази сутрин около 07,20 ч. По първоначална информация малко след село Вонеща вода, посока Гурково, са се ударили микробус, който пътувал към града, и насрещнодвижещ се тежкотоварен камион.

    В резултат на това на място е загинал водачът на буса.

    Общо три жертви в България за 40 минути, но тук няма новина, защото марката не е Тесла!

    Коментиран от #28

  • 26 Plameni

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    И в същото време си продава акциите в Тесла

    Коментиран от #29

  • 27 Мария

    5 3 Отговор
    Всеки има някакви проблеми с колата,но да стигнеш до такава публична изява,трябва много ядове да си брал с тоя таралясник
  • 28 Plameni

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Една-единствена новина от днес":

    Като няма новини за катастрофи в България ти от къде научи ,сигурно си бил на всичките места

    Коментиран от #31

  • 29 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Plameni":

    Пак си чел недочел !! Или просто толкова си вдяваш , хахахах !! Продал е ЧАСТ от акциите притежавани от ФОНДА му , щото хората имат закони , които забраняват на публични фондове да държат повече от определен процент от активите си в една акция , а тези на Тесла поскъпнаха много !! И казва , че това е най-болезнената продажба в живота му , за която е абсолютно сигурен , че ще продължи да поскъпва !! И именно затова не е продал и една акции от лично притежаваните от него , капиш ?? Или по-скоро не , хахаха !!
  • 30 pokoloko

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    със 120 всяка катастрофа е фатална със всеки автомобил, човешкото тяло на моге да издържи на ускорението ( да за поясня за някой падането на скоростта от 120 до 0 също има ускорение ). тук драскат хора без абсолятно никакви технически знания да не говорим за знания по физика или теоретична механика.

    Коментиран от #34

  • 31 Намери поне една новина

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "Plameni":

    Тук в раздел автомобили или технологии? Дори в другите раздели, се казва че е имало катастрофа, но марките са без значение. Даже не се споменават. Това важи само ако марката не е Tesla. Тогава както в раздел автомобили, така и в раздел технологии, въпреки че някой самоубиец с изключени системи за сигурност, след като е потеглил се е прехвърлил на задната седалка, и още на първия завой след 200 м, напълно логично автомобила е продължил напред и се е блъснал в дърветата. Какво му е технологичното на тази случка? Обясняват ни нова технология за самоубийство?
  • 32 Я виж

    4 1 Отговор
    Мъск е просто стръв за балъците.Парата я прибират други.То голям гений,че това което цели държави и особено САЩ не могат той го постига за толкова кратко време.А откъде така взе секретни технологии на НАСА ако не някой да му ги предостави.А да не говорим за колите му които ако са на някой друг от друга държава вече щеше да е в панделата заради качество и смъртните случаи.Толкова ясно се вижда че е избраната кукла от кукловодите че няма как да не го виждаш и само ако не искаш не го виждаш това което ти вади очите.

    Коментиран от #33

  • 33 Ама разбира се

    1 4 Отговор

    До коментар #32 от "Я виж":

    НАСА досега криеха технологиите, за да оставят Русия да им качва космонавтите, защото това е много престижно и показват колко са напреднали технологично, като гордо слушат Рогозин, как им се подиграва, че ако не е той ще си качват космонавтите с батут.

    Май забрави, че тук скоро имаше новина, че при два пъти по-голямо финансиране на конкурентите на spacex, те са показали само макет от картон и дървесина за няколко милиарда, а Илон Мъск за половината от тази сума, вече е направил 17 прототипа, като даже успя да взриви първите 11 от тях за тестове. Защо не дадоха секретните технологии на техните си хора, на които превеждат парите? Илон Мъск просто им обърка плановете и няма как да не пренасочват, поне част от огромните бюджети и към него, защото той е единственият който постига резултати дори с наличните технологии.
  • 34 Дрън-дрън

    1 5 Отговор

    До коментар #30 от "pokoloko":

    Май не си спомняш новината

    Tesla блъсна Infiniti с 206 км/ч, всички са живи (ВИДЕО)

    https://m.fakti.bg/avto/362170-tesla-blasna-infiniti-s-206-km-ch-vsichki-sa-jivi-video

    Коментиран от #35

  • 35 Случаен

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Дрън-дрън":

    206 може да е била скоростта преди кръстовището, самия сблъсък не беше с повече от 80-90. И блъска друга кола, да пробва в стена или стълб.

    Коментиран от #37

  • 36 Със 160 стига ли?

    0 3 Отговор
    От преди два дни. Според свидетели е минал като светкавица и дори камерата не успява да го улови.

  • 37 Какво оцеляване?

    0 4 Отговор

    До коментар #35 от "Случаен":

    А какво ще кажеш за челен сблъсък с друг автомобил? И това ли ти се струва безопасно? Шофьорът на Тесла не само че оцелява, но няма никакви наранявания и секунди след сблъсъка самостоятелно излиза от автомобила във видимо добро състояние. За съжаление шофьора на другия автомобил е починал. Някакъв коментар?

    Не можах да открия подобна катастрофа, в която шофьорът пак излиза, но от катастрофата се пали автомобила с ДВГ чийто шофьор също намира смъртта си в катастрофата.
  • 38 Оправете си сайта

    1 1 Отговор
    Не стига че ме кара по няколко пъти да въвеждам кода, но и ми трие линка към видеото при повторно въвеждане на кода

  • 39 Хо хо хо

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Да видим?":

    просто слагат големи батерии с голям капацитет имат развити технологии на мотора обаче това стана защото задушават другите производители за да са първи те.Пренебрегнаха европейските си партнзори за да развиват азия Япония Корея а сега Китай.Как Франция и Германия да се справят като америкснците им подливат водс навсякъде в интерес на други.
  • 40 рено ентусиаст

    5 0 Отговор
    Никаква жена не скача а ми просто се е качила на покрива и вика
  • 41 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Аха Ладата ще си тормози десетки метри след като тази електричка е спряла. Тази женица е получила внимание и решение на проблема й, колата й е произведена в Китай, да се сърди на сънародниците си. Имаха проблеми и с батериите, но те са пак от Китай, затова и плащат по-ниски цени за модел 3. Нека да го сравнят с Кия, които пръскаха мършавите салони на премиумите си с ароматизатор и отказват подмяна, или пък на бмв, които при пускане на парното таблото изпуска токсични миризми и прилошава на човек, или пак бмв, които отказваха да обезпечават самозапалилите се дизеларки и едва след намеса на държавата и риск от съд склониха, или пък ФВ които отказваха да ремонтират ДСГ ск. кутии въпреки гаранцията.

    Коментиран от #42

  • 42 А дали въобще има проблем

    2 5 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    След като отказва да предостави катастрофиралия автомобил за експертиза дали работят спирачките? Жената направо си иска нов автомобил, без много да и задават въпроси.

    Обърни внимание че иска абсолютно същия автомобил, който е потрошила! Нали на тениската и пише, че има проблеми със спирачките, за какво и е същия? За да се претрепе отново? Тази е абсолютно куку.
  • 43 Turbo

    7 3 Отговор
    Оооооо, това са детски болести.Че на кой му трябват спирачки,майсторлъка е да караш без спирачки.Да и пробият две дупки в пода и да спира с крака като Фред Флинтстоун.Поредният доволен клиент от Тесла.

    Коментиран от #44

  • 44 Прав си

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "Turbo":

    На тази не и трябват спирачки. Не знам дали е детска болест, но и трябва психиатър.

    Коментиран от #45, #47

  • 45 Turbo

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "Прав си":

    Жената си е наред.И никога повече няма да си купи Тесла.Само едейотите повтарят грешките си.

    Коментиран от #57

  • 46 Хихи

    2 7 Отговор
    Значи вижте сега какво става! Последните новини от пожарникара който е гасил запалената Тесла, където всъщност пишеше че са я гасили 4 часа, казва че това не е така! Загасили са колата за 2-3 минути, като през това време са видели, че на шофьорското място няма шофьор и от там нататък, само са охлаждали батериите, а не че са гасили 4 часа! Интересно, дали ще напишат нови новини с истината!

    Коментиран от #48

  • 47 Turbo

    7 4 Отговор

    До коментар #44 от "Прав си":

    Не съм виждал жена да протестира върху Мерцедес, БМВ,Фолксваген.... да не ги изброявам всичките.

    Коментиран от #50, #51, #52

  • 48 Turbo

    6 4 Отговор

    До коментар #46 от "Хихи":

    С пожарникаря гасил кочината ли разговаря?Я дай телефонния му номер да проверя!Стига фантастични съчинения.

    Коментиран от #49

  • 49 Хихи

    2 5 Отговор

    До коментар #48 от "Turbo":

    Статията е в Teslarati! Шефа на пожарната всъщност го казва това! Влизаш и четеш! Той също незнае от къде са излезли тези новини за Тесла! Явно някой иска да сваля акциите!
  • 50 Хихи

    3 5 Отговор

    До коментар #47 от "Turbo":

    Не си ли? Искаш ли да ти кача видеа?
  • 51 Хихи

    3 5 Отговор

    До коментар #47 от "Turbo":

    Ето едно. https://fakti.bg/avto/156283-razaren-klient-razbi-nov-mercedes-benz-s63-amg
  • 52 Хихи

    2 6 Отговор

    До коментар #47 от "Turbo":

    Ето още. https://fakti.bg/avto/76755-nedovolen-klient-razbi-bmw-m6-pred-salona-vav-frankfurt

    Коментиран от #54

  • 53 Димов

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    То, и аз навремето бях милионер, когато бирата беше 1000 лв, а баничката 500 лв. Днешното обезценяване на парите отчиташ ли го?
  • 54 Turbo

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "Хихи":

    Само толкова ли намери? При милиарди движещи се коли все ще се намерят няколко недоволни клиенти.При 1,5 милиона Тесли в движение недоволните са много повече,даже завеждат КОЛЕКТИВНИ искове в съда за да съдят Тесла хахахахахаха

    Коментиран от #55

  • 55 Хихи

    3 6 Отговор

    До коментар #54 от "Turbo":

    Само толкова съм търсил, но иначе има много! А, забравих и ония руснак където си запали АМГ - то и той беше много доволен! 😂😂

    Коментиран от #56

  • 56 Turbo

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "Хихи":

    Пресметни в % защото колите с двг са милиарди,а Теслите са само1,5 милиона.

    Коментиран от #58

  • 57 Ти също имаш нужда от специалист

    1 3 Отговор

    До коментар #45 от "Turbo":

    "Жената си е наред.И никога повече няма да си купи Тесла.Само едейотите повтарят грешките си."

    Не знам с паметта ли не си добре, след като доказано не си добре и с разбирането на написаното демонстрирайки непрестанно функционалната си неграмотност. Преразкажи със свои думи моля те тази част от статията:
    "но жената все пак държи на своето и настоява да компанията да ЗАМЕНИ нейния Model 3 с ЧИСТО НОВ ТАКЪВ. "

    Написано е в буквалния смисъл и отново не може да го разбереш? Не вярвам и специалист да ти помогне! Май няма такива за повишаване на IQ, то ти е по рождение!

    Коментиран от #59

  • 58 Колко от тези милиарди автомобили

    3 4 Отговор

    До коментар #56 от "Turbo":

    Се произвеждат от Mercedes и BMW? Колко от тях са в Mercedes AMG и S class които разбиха и запалиха защото са много доволни от тях и от представителствата? Май са по-малко, отколкото Тесла, не мислиш ли?
  • 59 Turbo

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Ти също имаш нужда от специалист":

    От незавършил студент,позорно изгонен от университета ,акъл не ща!

    Коментиран от #62

  • 60 TSLA

    2 1 Отговор
    Панорамата на Модел 3 издържа 2 зрели женски слона и китайката е решила да провери.
  • 61 TSLA

    2 2 Отговор
    Статистиката показва, че в Чайнатаун са всички "инциденти" от последните 3-4 години, понеже им бърка в джигера и пазара единствения завод в Китай със 100% чуждо управление и собственост: Tesla Motors Incorporated
  • 62 Още по-зле

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Turbo":

    И основно образование нямам даже, едва сричам, но пак разбрах, че тази жена иска ОЩЕ една чисто нова Тесла.

    Прочети статията на някое шестгодишно дете от детската градина и го питай, дали тази жена има желание да кара отново Тесла, да видиш какво ще ти отговори. Ти си по-зле с акъла и от него. За какви училища говориш въобще? Ти си тотално неграмотен!

    На останалите се извинявам за езика, но каквото повикало такова се обадило. Включвам в режим турбо дизел 4х4.

    Коментиран от #63

  • 63 Turbo

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "Още по-зле":

    От зелена тиква акъл не искам.Най вярна оценка за мен са дали университетските преподаватели.А теб са те изгонили от университета позорно.Твоята оценка не ме интересува,ще си ги преместя в другия крачол.

    Коментиран от #64

  • 64 Какъв университет бе

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Turbo":

    Ти нямаш акъл да намериш къде се намира университета, за да стигнеш до него, камо ли да го завършиш. Не можа да схванеш написаното в една статия, а ми говориш за завършено основно образование? Не вярвам да имаш и основно!

    Всичко може да се скрие, но не и глупостта. А лошото е, че всички останали, я виждат с изключение на глупака.
  • 65 Ал Кайда

    0 0 Отговор
    Демокрация никой не ги спира жената си протестира, ако беше в Америка да са я застреляли