3 Май, 2021 12:00 5 696 21

Toyota ще се състезава с Corolla на водород (ВИДЕО)

  • toyota-
  • corolla-
  • състезание-
  • водород

Колата използва 1.6-литров двигател от Yaris GR

Toyota ще се състезава с Corolla на водород (ВИДЕО) - 1
Снимка: YouTube

Toyota показа състезателна Corolla, която ще участва в 24-часовото състезание NAPAC Fuji Super TEC, което започва на 21 май. Водородната кола ще бъде част от отбора на ORC ROOKIE Racing Team, който се притежава лично от Акио Тойода.

Що се отнася до автомобила, по него са направени абсолютно всички промени, които можем да видим и при другите състезателни коли от гледна точка на безопасност, като е оборудван със спортни седалки, колани и клетка. Голямата разлика с другите състезателни коли се крие под капака, където можем да намерим трицилиндров 1.6-литров мотор.

Toyota ще се състезава с Corolla на водород (ВИДЕО)

Агрегатът е добре познат от Toyota Yaris GR, като тук той е преработен, за да се движи на водород. Според японската компания именно състезанията са мястото, където може да се покаже колко много е напреднала водородната технология и това смятат да направят те. Един от състезателите споделя, че в сравнение с бензиновата версия, този двигател се усеща по-рязък, но въпреки това разликата не е голяма. Вижте видеото и чуйте как звучи водородната Corolla.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Раванели

    8 35 Отговор
    Тойота инвестират в нещо което няма бъдеще.Но с американски пари е лесно.
  • 3 гост

    9 33 Отговор
    Само да припомним на невежите петролопитеци ! НЯМА и няма да има "чисто" ДВГ !! Дори да вкараш в цилиндъра САМО водород и кислород , кариерните газове са предостатъчен източник на емисии !! Все едно дали ще ги вкараш в цилиндъра или ще ги изхвърлиш направо навън !! Нещо повече , в самия цилиндър ще изгори част от маслото останало по стените на цилиндъра !! При смесване на водород с атмосферен въздух нещата стават трагични ! Щото в него има основно азот , а той при високата температура прави азотни оксиди , без да броя другите !! Тоест пак повтарям , чисто ДВГ няма и няма да има , колкото и да му се ще на Тойода ! Хахаха !!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Картерни газове , а не кариерни естествено !
  • 5 джендър

    24 5 Отговор
    интересно българите разбират и знаят всичко що така сме най-бедни в 3 тия свят

    Коментиран от #7

  • 6 У бре

    2 5 Отговор
    Начее, ний с братчеат таквис вудуроди мудуроди и кули мили сми праали навремиту. Ама кът видойми, чи исап нема, дадахми чартежити на японците, да са чиглаят, па ний сиги другу замислювами.
  • 7 Behemoth

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "джендър":

    Щот сА мъжкари и не искат да се изнежват в много лукс и спокойствие...искат да са на ръба и да мучат....героично от страх ха-ха-ха...
  • 8 ДВГ с водород?

    2 13 Отговор
    Този Айкидо Тойода от ден на ден все повече ми пада в очите. Защо залага на глух клон в автомобилната индустрия? ДВГ на водород никога не е имал и няма да има бъдеще. Хвърлят време сили и средства в безсмислени технологии, вместо да създадат нещо полезно.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 номад

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "ДВГ с водород?":

    трай си бе брачед мани ги тоя е толко прос та името немое си напише виж че се качил у тая джендерска колица ние нали си лапаме кинти още малко и че изплатим 745и за 6500 леа ми се върза тоя не мое ни стъпи на малкиьо .... пръс нали работи за една чаша ориз цел месец хихи

    Коментиран от #11, #16

  • 10 кънчо

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "ДВГ с водород?":

    Знаеш ли колко му пука за твоето мнение на Тойода?
  • 11 Дори не знаеш колко си прав

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "номад":

    Този от десетки години разправя че водорода е бъдещето, а електромобилите нямат шанс и никога няма да станат масови.

    Илон Мъск преди десетина години каза че водородът няма никакви шансове, а бъдещето принадлежи на електромобилите. Тогава всички му казаха, че е луд, защото нищо не разбира от автомобили и автомобилен бизнес.

    Погледнато от днешна гледна точка, кой е бил глупакът тогава? Колко водородни автомобила продава Toyota годишно и колко електромобила продава Тесла? Хайде сега направи предположение за след още десет години, къде ще е Toyota, ако продължи да залага твърдо на водорода и отрича електромобилите, хвърляйки всички сили срещу тях чрез лобитата си и пиар отделите си, както правят и в момента?
  • 12 pbdan

    3 0 Отговор
    Напишете в Гугъл "Водородна енергетика – мечти и нерешени проблеми" и ще видите едно компетентно мнение.
  • 13 Акидо Тойода

    5 1 Отговор
    Така като чета коментарите май вие българите 80% сте де били...

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Защо бе?

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Акидо Тойода":

    Не щем да повярваме във водорода ли? Както виждаш никой по света не вярва, защо наричаш тогава 80% от българите дебили? Българомраз!
  • 15 Тема за размисъл

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Акидо Тойода":

    Традиционният метод за добиването на водород е разлагането на водата чрез електролиза. При нея разходът на енергия е по-голям от добитата енергия на водорода за единица маса. За добива на 1 кг водород чрез електролиза се изразходват 187-223 MJ, а енергийното съдържание на водорода е 141 MJ/кг.
  • 16 Заплатата на Тойода

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "номад":

    Годишната заплата на Айкидо Тойода е три милиона и половина, а миналата година Илон Мъск получи бонус от Тесла на стойност 32, ама не милиона, а милиарда. Кой ли е по-успешния ръководител? Да не споменавам, че Тесла струва над 3 пъти повече от Toyota като пазарна капитализация. И сам можеш да прецениш дали света вижда водородът или електромобилите като бъдещето на автомобилната промишленост.

    Коментиран от #17

  • 17 Геро

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Заплатата на Тойода":

    Да речем, че в София в момента има 2 милиона МПС, които са на бензин/дизел.
    След 5 години (примерно) всичките ще станат на ток.
    Къде по дяволите ще се зареждат тези??? А и Държавата ще се постарае да ти направи цена на тока - бъди сигурен, не в твоя полза!
    Докато са екзотика по пътищата е много лесно да сравняваш, но когато ти се наложи, поне за половината от тях да търсиш контакт нощно време, картинката ще е друга. Да не говорим, че зимно време дори и да не я караш, след няколко дни батерията сигурно ще е на половина. А ако е стара - още по-зле. Повечето хора с Тесли към момента, сигурно имат възможност да ги държат в гараж. А аз моята като река да я паркирам някъде... където ми е валиден стикера за Зелена зона нейде из квартала, колко време мислиш че ще изкара?
    Бъдете идеалисти само в умерени граници.

    Коментиран от #18

  • 18 Хахо

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Геро":

    Автомобилите на Спарк са 365 дена в годината навън и нямат проблеми. А електромобилите имат стикер за безплатно паркиране навсякъде и няма да ти се налага да обикаляш както твърдиш. Апридобиването на електромобил е лесно с парите от ежемесечните ти разходи си плащаш лизинга.
  • 19 Не сме идеалисти а реалисти

    0 1 Отговор
    Май ти си идеалист. Преминаването към електромобили ще е бавен, ама много бавен процес. Зарядните за два милиона електромобила са най-малкия проблем. Електроразпределителните дружества имат ток за продаване и с радост ще ги изградят, ако има кой да зарежда на тях. В края на процеса, поне на всяко второ паркомясто в зелена и синя зона ще има зарядна колонка. Този момент според мен ще е след двайсетина години в белите страни и след 40 години в България.


    Време е за тебе да слезеш на земята. Знаеш ли колко струват 2 милиона електромобила?

    100 милиарда лева. На този фон 2-3 АЕЦ-а са нищо.

    След 2 години в София няма да има и 2000 електрички. Сметките ти са с грешка 100 000%

    Коментиран от #20

  • 20 Геро

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Не сме идеалисти а реалисти":

    Нямам намерение да се впускам в дребнавите ти заяждания, пич.
    Явно нищо не си прочел, нищо не си разбрал.
  • 21 Таралясник ООД

    1 0 Отговор
    Мен не ме интересува с какво гориво ще върви колата,стига да е евтино,бързо да се зарежда и да има дълъг пробег с едно зареждане(примерно 1200км). В тоя ред на мисли,може горивото да е и кучешко ако! Другото е спекула с цел забогатяване на отделни хитреци или храна за неосведомени индивиди!