13 Май, 2021 11:29 5 046 10

Ето за това не трябва да изключвате системите на Yaris GR (ВИДЕО)

  • toyota-
  • yaris gr-
  • катастрофа-
  • лоши шофьорски умения

Лошите шофьорски умения и високата мощност не водят до нищо добро

Ето за това не трябва да изключвате системите на Yaris GR (ВИДЕО) - 1
Снимка: YouTube

Това не е първият път в който ви показваме как лошите шофьорски умения и прекалената вяра в тях, не водят до нищо добро, но пък едва ли ще е последния. Шофьор на Toyota Yaris GR разбра това от първо лице след като реши да покаже на какво е способен пред камерата при напускане на местна сбирка.

Както най-вероятно знаете Yaris GR е една от интересните коли, създавани в последно време, като се превърна в един от най-любимите автомобили на редица автомобилни журналисти и пилоти. Състезателната кола, която е хомологирана за пътя разполага с 1.6-литров бензинов мотор с 260 конски сили и 360 нютон метра, които са предавани към четирите колела, посредством механична трансмисия с 6 предавки.

На теория колата може да преразпредели до 100% от въртящия момент към предния или задния мост във всеки един момент, като за това допринасят и различните режими. При Sport, който най-вероятно е включен и във видеото, 70% от въртящият момент е предаван към задните гуми, което в комбинация с уменията на водача води до това. Вижте видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    9 22 Отговор
    Малка кола с голям мотор???!!! Беден комплексар!

    Коментиран от #4

  • 2 Ситроенчев

    8 24 Отговор
    Скъсаха се да рекламират тоя японски бклук калинка.Май невървят продажбите нещо.Кой е луд да даде толкова пари за една кола попринцип купувана от учрници и студенти и която е абсооютно непрактична за каквото и да било.Но когато си на дотации на най задлъжнялата държавав Света а именно Япония е лесно.

    Коментиран от #10

  • 3 jap

    31 2 Отговор
    С или без системи некадърник зад волана винаги може да направи беля с всякаква кола.
  • 4 Schmidt

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    От кога 1,6 е голям мотор?
  • 5 Чудо голямо

    6 6 Отговор
    Аз с Вейрона всеки път така завивам. Не мога да му свикна и това е.
  • 6 перничанин

    7 2 Отговор
    Машинката си е рали автомобил. С друга скоростна кутия, без задни седалки и климатик, сигурно е много под 1 тон. Не е за всеки.

    Коментиран от #8

  • 7 Антон

    2 14 Отговор
    Хахахахаха, високата мощност от 260 коня , ахахахахахах. То си е верно - за азиатците това си е сериозно число.
  • 8 Плимът

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "перничанин":

    И за кво ти е с едно М5 Е63 АМГ РС6 Додж Чарджър Меган РС Голф ГТИ и тн. можеш да си отидеш и напазаруваш да заведеш детето на даскало да отидеш за риба и да направиш няколко дръпки с тая сапунерка какво можеш едно нищо.
  • 9 МАТА ХАРИ

    2 0 Отговор
    То много мозък се иска да знаеш ,какво става ,като дадеш газ в завой с навит волан ! Шофьора е абсолютен примат - моля веднага да се свали от автомобила и да му се тегли един бой да знае другия път да не прави така !
  • 10 коко джъмбо

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ситроенчев":

    "най задлъжнялата държава в света а именно Япония" абе ситроенчев като ти чета недомислиците ти май не си в час с автомобилите и изобщо със нищо...оставяш впечатление ,че си редко тъп