Last news in Fakti

26 Май, 2021 12:30 7 380 83

Битка на ток: Porsche vs Audi vs Tesla (ВИДЕО)

  • драг-
  • carwow-
  • tesla-
  • porsche-
  • audi

Taycan се изправя срещу e-tron GT RS и Model S Performance

Битка на ток: Porsche vs Audi vs Tesla (ВИДЕО) - 1
Снимки: YouTube

След като преди няколко дни ви показахме надпревара между три от най-бързите германски комбита, днес ще ви запознаем с подобна битка, но вместо V10 и V8, ще открием електромотори и батерии в надпревара на 402 метра, доускорение от 80км/ч и тест на спирачките.

Колегите ни от CarWow ще изправят един срещу друг три от най-бързите електрически модела на пазара, като в това число влизат Porsche Taycan Turbo, Audi RS E-tron GT и Tesla Model S Performance.

Битка на ток: Porsche vs Audi vs Tesla (ВИДЕО)

Започвайки от Audi-то, то разполага с по един електромотор на всяка ос и генерира 646 конски сили при ускорение, като заедно с това се предават и 830 нютон метра към двете оси. Теглото му е малко над 2.3 тона.

Битка на ток: Porsche vs Audi vs Tesla (ВИДЕО)

Porsche-то от своя страна е идентично с E-tron RS GT, но разполага със 687 конски сили и 850 нютон метра, като и двете коли са оборудвани с трансмисия с две предавки, която дава голямо предимство при по-високи скорости. Масата тук е с 40 килограма повече.

Битка на ток: Porsche vs Audi vs Tesla (ВИДЕО)

Тesla-та е най-мощна със 778 конски сили и 1140 нютон метра, като и тук задвижващи са четирите колела. Теглото на американския електромобил е най-малко, като достига 2316 килограма.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    13 13 Отговор
    Порше и Ауди са едно и също таблетче на колела! Какъв е смисъла от такива нагласени тестове?!?
  • 2 Х7V7

    14 16 Отговор
    Вижте в utube как горят електрически коли и пожарните не могат да ги изгасят. Вероятността е малка, но риска е голям!

    Коментиран от #5, #10

  • 3 Мнение

    23 8 Отговор
    Можеха да пуснат една електрическа линия на тая писта и да включат и някой тролей!
  • 4 глупости

    21 27 Отговор
    Подобни сравнения са пълна лъжа. Само като превъртях напред клипа и видях как на мокра настилка "шофьора" при натиснат уж до край педал на електричка едва подпира волана с една ръка докато си говори по радиото ми става смешно. Естествено, че ще изкарат победител този който те предпочитат или този които е кихнал. Иначе единствения нормален избор е Tesla - supercharger network, най-ниска цена, най-висок пробег, най-голяма сигурност, най-ниска поддръжка и FSD. Нито поршето нито аудито стават за основна кола.
  • 5 лелелеле

    26 9 Отговор

    До коментар #2 от "Х7V7":

    Ами карай си ДВГ и се радвай, че ако се запали ще я изгасят бързо. Никой не те кара да си купуваш електрическа кола.
  • 6 123

    21 4 Отговор
    За какво порше турбо говорят? Нали е електрическо?

    Коментиран от #11, #51

  • 7 рено ентусиаст

    5 13 Отговор
    Досега за изгоряло Зое не съм чувал да не е супербързо или съпер голямо вътре но поне не гори за разлика от Тесла.
  • 8 Знаещ

    15 13 Отговор
    Чакам да излезне tesla model s plaid+, на бас че немците ще се молят да не се надрискат
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Игра на вероятности

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Х7V7":

    Правилно си се изразил. Сега си избери Дали искаш да притежаваш бензинов или дизелов автомобил с много по-голяма вероятност от пожар, който ще бъде изгасен много по-бързо или електрически автомобил, който е много по-малко вероятно да се запали, но ти оставя повече време да излезеш, гори по-бавно, но просто иска дълго време да се облива батерията за да се охлажда, за да се избегне верижно самозапалване? В повечето случаи, запален бензинов автомобил е тотал щета, въпреки, че са го изгасили за пет минути след идването на пожарната. Просто бензина гори много по-бързо и причинява повече щети до идване на пожарната.

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Този от клипа

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    е голям палячо и мошеник бля бля само бърбори. А поршето е турбо защото има турбина която му охлажда батерията да не се стопи пък и да има ремонти.Шфабите като настигнат цената на Тесла тогава да се дърпат.Алчни за 4 гуми ,двигателя и батерия искат над 100бона в евро.
  • 12 факт

    4 11 Отговор

    До коментар #10 от "Игра на вероятности":

    Бензина е супер трудно запалим не знам за какви пожари говориш

    Коментиран от #15

  • 13 DrivingPleasure

    12 14 Отговор
    Т'слата си остава каруца! Винаги съм казвал ако си толкоз глъмав да си трошиш парите за електричка - поне го направи за истинска кола, не за кочака на мъск!

    Коментиран от #16

  • 14 DrivingPleasure

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "Игра на вероятности":

    Айде сега ти си отговори - дали искаш ДВГ да се запали докато шофираш - тосест виждаш пушек и реагираш. Екстремно рядко се случва да се запали паркирано ДВГ, който не е в движение и подаването на гориво е прекъснато.

    Или искаш да се запали тази "кротко горяща" батерия, докато я зареждаш в гаража вечерта и ти и децата ти също толкова кротко си спите...
  • 15 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "факт":

    Ами сипи бензин в една кофа и хвърли една клечка кибрит вътре.
  • 16 Милен

    17 6 Отговор

    До коментар #13 от "DrivingPleasure":

    Абе ти защо всеки път така злобно говориш срещу Тесла и нейният шеф? Плащат ти като на тоя от клипа или просто си имаш някакъв психичен проблем и си драскаш.

    Коментиран от #17

  • 17 DrivingPleasure

    8 15 Отговор

    До коментар #16 от "Милен":

    Защото това е един ПРЕСТЪПНИК!!!
    А идолопоклонничестото към подобен е престъпление само по себе си!!! А Тесла е нищо без циркаджийските му номера!

    Коментиран от #18

  • 18 Милен

    18 4 Отговор

    До коментар #17 от "DrivingPleasure":

    Ясно. Не ти плащат, имаш си проблеми.
  • 19 РЗС

    8 14 Отговор
    Тесларистите, ако колите бяха само с еднаква мощност, а да не говорим и еднакво тегло, Теслярката щеше да е последна. Какво ви говори това? Най-мноого години в разработки, милиарди на загуба за години наред, и изведнъж ВАГ пускат две електрички и ви пръскат шошоните. Нали няма нужда да ви обесявам, че качеството на сглобката и на метериалите ползвани както и в поршето, така и в аудито са на светлинни години от теслярката. От ваг не са рекли, не са ги унищожили тия тесларасти, и причината е че ВАГ все още има милиони автомобили със вътрешно горене както да поддържат, така и да произведат. Като стане време само за електрички, ще видим теслярката на коя позиция ще е.

    Коментиран от #20, #23

  • 20 DrivingPleasure

    3 9 Отговор

    До коментар #19 от "РЗС":

    Ако не се лъжа ВАГ вече задминаха т'слата по общи продажби на електрички, или най-малкото в Европа трявба да поровя какво беше точно, но след само година на пазара изпреварват..
  • 21 РЗС

    3 9 Отговор
    Пичове, ако имах излишни едни 200к евро, и реша да си взема елетричка, при положение, че ще имам само ламбота и ферарита и други екзотики за кеф и удоволствие, никога, ама никога не бих си взел тесла, който и да е модел. Има два факта, които ме връщат от тия коли, първия е, че качеството им е много ниско за цената и втория е, че дизайна им е отвратителен, невзрачен и недоизпипан. Ес тесларката за толкова пари ми изглежда като некъв опел. Другото е,че като някой каже тесла и веднага правя връзка с бичкия или маткап, звучи супер тъпо това име, въпреки че Никола Тесла е велик гений, не мисля, че фамилията му е най-привлекателна за марка на каквото и да било. Ако трябваше да избирам поршето е колата от тия електички и вече в екзотиките ще е хърватския електрокар.
  • 22 Хахахаха

    12 3 Отговор
    Драйвинга изчезна, защото като порови и разбра че Тесла е най-продаваната и в Европа! 😂😂

    Коментиран от #33, #34

  • 23 факт

    12 4 Отговор

    До коментар #19 от "РЗС":

    Какви шошони пукат бре не видя ли че Тесла ги бие на 400 а при другите има ограничител на скоростта.Я виж пробега на Тесла колко е и на останалите.
    А за цената направо и дума не може да става както и за автопилота и технологиите в Теслата.

    Коментиран от #24

  • 24 РЗС

    4 7 Отговор

    До коментар #23 от "факт":

    написъл съм го на български и достатъчно четливо, ако поршето и аудито бяха с еднаква мощност като теслярката, последната щеше да загуби, като ако бяха и с еднакво тегло, теслярката щеше да е едни две коли разстояние отзад. Така по-разбираемо ли е за нивото ти на интелигентност? Ще ти преведа от английски какво казва водещия за теслата, защото съм сигурен, че българския ти е труден, за английски да не говорим - та пита шофьора на тесла следното, искаш ли отново да приемеш старта и времето което направи или да направи нова дръпка, но знаеш, че теслата губи много батерия при дръпките и й пада мощността, докато при поршето и аудито имаш макс мощност на всяка дръпка докато трае. Също да кажа нещо за цената, тази тесла перформънс започва от 88к паунда базова цена, не знам защо са я писали 70к във видеото след като не е. Да по ниска е от на аудито и поршето, но за сметка на качеството, а да ви кажа за толкова пари не трябва да се чувстваш като в А клас мерцедес

    Коментиран от #25, #26, #28, #48

  • 25 факт

    9 7 Отговор

    До коментар #24 от "РЗС":

    Ти си бая тпо парче теглото е аналогично а мощноста на немските бклуци е дори по голяма и пак немогат

    Коментиран от #30

  • 26 факт

    9 4 Отговор

    До коментар #24 от "РЗС":

    И колко е пробега на поршето бе клоун и на аудито я да видим

    Коментиран от #31

  • 27 Милен

    7 2 Отговор
    И трите коли са страхотни, но за голямо съжаление за завистливите капацитети тук е че ще ги гледат само на снимки. Който е тръгнал да купува такъв автомобил не гледа такива състезания, а пробва. Защото нищо не му пречи на единия от изпитателите да не натисне педала до край. Цената е от огромно значение, защото богатите са богати защото си правят сметките. Факта че топ германските марки се състезават с Тесла е достатъчно красноречив, но не вярвайте на всичко което виждате в ютуб, защото на мен това ми прилича на реклама за един и антиреклама за друг продукт. Както казах, страхотни коли, въпрос на предпочитания възможности
  • 28 Цената

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "РЗС":

    Не гледай цената на Порше и Ауди! Тази цена е на базовите версии, в които екстрите са никакви! Тесла се продава с екстрите! Ако включиш тези екстри от базовата версия на Тесла и ги сложиш на Порше, цената става двойна! Да не казвам, че някои неща в базовата Тесла ги няма в Порше като екстра! Като например Автопилот, камери и т. н. Така, че цената при немците е правена за сравнение, да напишат че цената започва от толкова!
  • 29 Край

    4 6 Отговор
    До 10-15г. всички които карат ще карат електрически коли. Останалите просто няма да карат коли. Искате или не - директивата на господарите на света е О /Нула/ въглеродни емисии. Това, че ще умувате дали е еко и това че ще се бунтувате също е сметнато и решението му отдавна е намерено.

    Коментиран от #40

  • 30 РЗС

    7 7 Отговор

    До коментар #25 от "факт":

    абе фанатизиран теслараст я превърти на 2:17 минута и погледни таблицата. Теслата е със 132 коня и 310 нютона повече от аудито дето е 1 стотна зад теслата и 91коня и 290 нютона повече от поршето. Теслата респективно тежи със 24кг по-малко от аудито и 64кг по-малко от поршето. Както виждам нищо не ти говорят тия цифри, защото си кръгъл тпак, пусни се с твоята корса 80 коня срещу кола със 90-130 коня повече и по-лека и се опитай да завършиш с една стотна зад нея. Смшник голям си ти. А 300 нютона са толкова много, че за теслата е направо срамно и унизително да само стотна пред другите.

    Коментиран от #37, #38, #53

  • 31 РЗС

    3 7 Отговор

    До коментар #26 от "факт":

    100км повече на теслярка, и кво клоуне, много ли ти се виждат за разстоянията в америка или германия?

    Коментиран от #32

  • 32 Хихи

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "РЗС":

    Ами много е! Още повече като нямат и изградена мрежа! А такава мрежа имат Тесла и пак имат по-голям пробег!

    Коментиран от #63

  • 33 DrivingPleasure

    2 6 Отговор

    До коментар #22 от "Хахахаха":

    Пич, тия ги пробутвай на сбирките на почитателите на илончо.
    Преди два дни, новина от Форбс: Фолксфаген не просто подмина Тесла по продажби в Eвропа a вече ги остави като точка в огледалото.
    Продажбите на Фауве в европа са повече от двойно на продажбите на кочака на Мъск, а твоите мокри фантазии кви са - тва вече не ни е работа...

    Коментиран от #35, #52

  • 34 DrivingPleasure

    3 5 Отговор

    До коментар #22 от "Хахахаха":

    За последните 12 месеца продажбите на електрически коли в Европа е 856 хиляди
    От тях 206 хиляди са модели на Фолксфаген
    Едва 102 хиляди за Тесла
    Май нещо бридате а ;) И Стелиантис отказва да ви плаща за емисии и цените вместо надолу вървят нагоре, и по складовете имаше едни 10 000 недоставени бройки и нема ни пари ни надежда ;)

    Коментиран от #36, #39

  • 35 Хахахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "DrivingPleasure":

    Да те питам, това преди да дойде кораба ли е писано или след това? Защото както са последни и изведнъж стават първи! Та статията май е писана, преди да дойде кораба!
  • 36 Хахахаха

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "DrivingPleasure":

    А колко според теб Тесла може да направи? Тесла имат рекордна година на продажби! Ти колко искаш да продава! ФВ държи 10 марки и те смятат всичките!
  • 37 Неправилно задаваш въпроса

    7 3 Отговор

    До коментар #30 от "РЗС":

    Въпросът би трябвало да е след като немците са толкова високотехнологична нация и имат 100-годишен опит, защо не могат да направят толкова лек автомобил като Тесла въпреки, че батерията им е по-малка, а мощността също е по-малка.

    И не забравяй, че въртящият момент на двигателя се измерва преди скоростната кутия, а Тесла няма скоростна кутия, а само редуктор. Тоест теоретично немските близнаци имат предимство, но въпреки това, най-новите модели 2021 година не успяха да бият пенсионера на Тесла от преди пет години. След две седмици излиза по-слабия модел на Тесла и ще видим колко дължини ще ги остави тези двата немеца в същата дисциплина.
  • 38 Забравих

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "РЗС":

    Понеже Тесла се развива, със сигурност ще е още по-мощна, но за сметка на това още по-лека и ефективна. Това отново ли ще е недостатък според тебе и поредното оправдание защо не могат да я бият? Интересно как все Тесла е виновна, че е по-лека мощна и ефективна, а не осъзнавате, че всъщност останалите със 100 годишния опит днес не могат да направят такъв електромобил, какъв той е проектирала и произвела Тесла преди 9 години, въпреки че несъмнено искат!

    Коментиран от #41

  • 39 Само едно ще ти кажа

    7 4 Отговор

    До коментар #34 от "DrivingPleasure":

    Тесла е разпродала всичките си бройки за два месеца и косур напред и за да ограничи търсенето, вече пети път вдига цените тази година, но търсенето така и не намалява. Ти си приказвай каквото си искаш. Това са фактите
  • 40 Начало

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Край":

    Аз пък казвам че след 10-15 години всички ще карат коли,та били те /специално за България/ и ДВГ-ти да видиш,хахх...((((((;;;
  • 41 РЗС

    3 4 Отговор

    До коментар #38 от "Забравих":

    ей човече, ти и всичките останали тука (без 1% дето наистина мислят и разбират) си нямате идея какво е маркетинг, политика на фирма, производство и тн. Не разбирам защо всичките подценявате немските 100 годиншни компании, просто от незнание. Те нямат интерес да развиват ел коли, просто пазара и рестрикциите ги блъскат натам. Забрани за двигатели с вътрешно горене в много страни и куп такива дивотии са една от основните причини, всички производители да навлязат на пазара на тесла. Тесла има единствено да произвежда ел коли, те искат да са първи, те също имат най-голям опит, защото хвърлят най-много пари в разработки единство на такъв тип коли. Немците искат да изцедят всяка стотинка преди да се мине на батерийки. Ти да не мислиш, че те не можеха да купят телсата преди време след като видяха интереса на хората? Ти знаеш ли, че преди да излезе модел 3, мъск се е молил на няколко концерна да му купят компанията и никой не е искал, иначе одавна тесла да е на някой си. Той самия не е вярвал в това, което прави, защо другите да го правят. Хърватския римак имат коли с по 2000 коня, сега да те питам, как едни гаражни майстори от малка Хърватска изкараха 3 пъти повече коне от тесла и наполовината тегло. Това са си фирмени цели, едните искат 1000 коня, другите 2000-3000 и тн. едното е спортна кола, другото седан и тн. Не че мъск не иска да роудстъра му да е най-мощния в света, но както виждаш римак ги бие по земята както си иска. Лусид моторс също ще наказва теслата.

    Коментиран от #42, #43

  • 42 Милен

    7 3 Отговор

    До коментар #41 от "РЗС":

    А ти защо така злобно плюеш по тази кола. Нито някой те кара да си я купиш, нито пък можеш. Като не ти харесва на други им харесва. Ти какво произведе в живота си освен плюнки, та да критикуваш технологии от които хал хабер си нямаш.
  • 43 Ти не разбираш, а не останалите 99%

    7 3 Отговор

    До коментар #41 от "РЗС":

    Само си прочети мнението! Нима казваш че семейният седан е нормално да бъде по-лек от спортен автомобил каквито са двата немеца? Нима казваш че за семеен седан е нормално да има повече коне от спортните автомобили на немците, които са взели наготово Задвижването именно на онзи Римак с двете хиляди коня?

    Не мислиш ли, че точно маркетинг стратегията на Tesla е по-печеливша, като предлага характеристиките на supercar в семеен седан на сравнително ниска цена? Тоест обезсмисля купуването на суперкар с ДВГ.

    А Тесла роудстър ще е по-бърз от Римак.

    Коментиран от #44

  • 44 РЗС

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "Ти не разбираш, а не останалите 99%":

    спортния автомобил е римак и тесла никога няма да бъде по бърза от римак, която и да е тесла, когато и да я направят. поршето и аудито са електрически седани от същия клас като тесла модел ес, затова са един до друг в това видео. А на тоя наплюнчения милен, ей момъко ти случайно да не ме познаваш лично, та знаеш кое как какво съм направил. искаш ли да се хванем на бас, че съм имам кола която ти няма да караш никога в живота си, и също така,че мога да си купя тесла ес във брой, което ти също никога няма да можеш. Бас искаш ли да си направим на по 5000 лева?

    Коментиран от #45, #46, #47, #54

  • 45 Дефинирай бърз?

    6 3 Отговор

    До коментар #44 от "РЗС":

    По кое няма да е по-бърза никоя Тесла от Римак? По ускорение или по максимална скорост?


    А да кажеш, че поршето и Аудито са семейни седани, е най-малкото смешно!

    И точно това е най забавното. Тесла модел S е семеен седан с полезен обем за багаж почти колкото комбито на Mercedes Е клас, но въпреки това бие на доста класически дисциплини откровени спортни автомобили които са създадени единствено с тази цел и в багажника им няма място и за голяма дамска чанта.
  • 46 Мммммм

    6 3 Отговор

    До коментар #44 от "РЗС":

    Може би и Модел С Плейд ще бие Римак на драг! Роудстър ще е доста напред! А за тези които не е ясно, това което Мъск го е казал, го е направил! Може със закъснение, но го е направил! И това са факти! Като се започне с Модел С, след това Х, Модел 3 (масово производство и най-продаван ел. модел), скоро камионите, зарядната мрежа по цял свят, успехите със Спейс Х и многобройни други неща!
  • 47 Милен

    6 2 Отговор

    До коментар #44 от "РЗС":

    Благодаря за определението момък, но за съжаление вече не съм такъв. Но не ме учудваш, във всеки коментар ти личи злобата, завистта и некопетентността. Нито съм се интересувал какви коли караш, нито съм те питал какви можеш да си купиш, но ти пак побърза да кажеш, какво мога и не мога аз. Попитах те какво си произвел в живота си и защо критикуваш технологии от които не разбираш. Айде със здраве и да си купиш един римак ти пожелавам
  • 48 Бля, бля

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "РЗС":

    Интересен спор видите,
    Казваш, че ако от ВАГ бяха достатъчно кадърни да си направят колите по-мощни са щели да победят.
    Ама не са.
    Така е, напълно си прав. Как може да се спори за нещо толкова очевидно.

    Коментиран от #49

  • 49 Аааа, не

    5 2 Отговор

    До коментар #48 от "Бля, бля":

    Той твърди, че немците можели, ама не искали да произведат по-мощен или по-лек автомобил от Тесла или и двете заедно. Това било маркетингова стратегия да продават по-бавни и по-тежки автомобили от Тесла и да ги предлагат на по-високи цени.
  • 50 tato

    3 3 Отговор
    Хаиде сега някой да ги попита какви са вредните облъчвания на путниците в тези коли. Ще дам жокер. Малко над 50 пъти над максимално допустимите.

    Коментиран от #56

  • 51 Антон

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Досега с турбо порше са обозначавали най-мощните си версии. В случая тук просто са запазили традицията , този тайкан е турбо, тъй като е най-мощния от всички тайкани, 4с, турбо. Дано съм ти бил полезен
  • 52 Мъск

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "DrivingPleasure":

    Знаеш всичко за нас, четеш за нас пишеш за нас и то безплатно! Аз не съм нпросто най-богатият човек на Земята, аз съм маркетингов гений!
  • 53 TSLA

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "РЗС":

    Мхм пусни се като караш само на първа, а аз ще вкарам втори зъб и ще си мерим паците на финала. Дра си ризата, дра, а не прочете че ваговете са с 2-скоростни кутии. Слаб 2! Марш вкъщи!
  • 54 TSLA

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "РЗС":

    Бате Мате със зеленото E30 500 коня е пич, обаче колата на му C-Two има нулев шанс срещу Roadster 2 Space X edition, ха познай защо. Проблем е само, че при тестовете, на драйвъра на роудстъра топките му се прибрали толкова навътре, че не излезли от шубе три дена, бате! Скачал на пети, смукали му - нищо!
  • 55 TSLA

    3 2 Отговор
    Порше купиха дялове от Rimac, за да се случи Тайкан и след това E-Tron GT. Порше нямат разработено ел. задвижване - всичко е от работливите и мега кадърни хървати с 15-годишен опит, тръгнал от гаража. Без този опит и разработки, вдинственото, което Порше и останалите могат да пуснат, е един шумен газ гризу!
  • 56 Стига бе Антиелектрик

    4 2 Отговор

    До коментар #50 от "tato":

    Не разбра ли че тази опорна точка въобще не е актуална. Ако имаше нещо вярно, на петролното лоби нямаше да му се налага да измисля какви ли не изследвания, които да доказват колко много замърсяват електромобилите и колко отровни са батериите, като ги заровиш в земята, защото още никой не е измислил начин за тяхното рециклиране.

    Такива като тебе не могат да спрат прогреса, защото той се движи от умните хора, а не такива които вярват в безумни конспирации за радиационното излъчване на електродвигателите.

    Безпомощността на немците си пролича тази седмица, като в състояние на безпомощност, единственото което и му стана беше да запалят захранващите кабели на строителната площадка на Тесла Берлин.

    От днес официално това вече не е строителна площадка, защото вчера строителната компания Голдбек, която отговаряше за строежа и построи фабриката за 10 месеца, приключи строителството, каза goodbye и напусна обекта. А Германия за тези 10 месеца все още не е издала екологичното разрешително, което е един от необходимите документи за издаване на разрешително за строеж, което пък се издава ПРЕДИ започване на строежа.

    Виждаш ли до какви абсурди се стига, за да забавят такива като тебе прогреса?

    Коментиран от #57, #62

  • 57 Turbo

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Стига бе Антиелектрик":

    От януари 2020 до май 2021 г. колко месеца са тесльо?Прибави и времето до първата произведена кола.За теб времето е относително понятие,нагаждаш си го както ти е удобно.

    Коментиран от #58

  • 58 А ти се научи да четеш

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Turbo":

    Строителната фирма Голдбек, която е строила сградите е работила в гига Берлин 10 месеца и вчера са си тръгнали. Както искаш, така го разбирай. Това са фактите.
  • 59 незнайко

    2 1 Отговор
    Къде бяха тези от Порше и Ауди преди 15 години ??? Защо Те не започнаха първи производството на електрически коли ??? Като научиха технологията вече са голямата работа !!!

    Коментиран от #83

  • 60 Гоуст

    0 0 Отговор
    Единственото което ми направи впечатление е "разхода" на Ауди. Предполагам, че и на другите две е подобен. Около 9:18мин. от видеото. На всеки изминати 200м. оставащият пробег падаше с 1миля(около 1,7км).

    Коментиран от #61

  • 61 Хахахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Гоуст":

    Ами така е на всяка кола, бе мисльо! Като настъпиш, разхода скача и автономията пада! При всяко настъпване, разхода на бензин ти скача и автономията с един резервоар ти пада! Къде ви вадят такива гении! Нали за това извън града минаваш 1000 километра с един резервоар, а вие града можеш да минеш и само 300 километра!

    Коментиран от #72

  • 62 tato

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "Стига бе Антиелектрик":

    Опорната точица си ми е много актуална, но е за хора с малко повече акъл. Разбира се че ще говорят за батериите. Най-важното е планетата и екологията. По този начин ще им се обърне най-голямо внимание.
    А за облъчването - то и телефона те облъчва ама си го носиш между краката и после се молиш да ти стане. Така че щепа хора ще ме разберат. Ти не си от тях

    Коментиран от #64, #66

  • 63 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Хихи":

    Изградена мрежа означава да висиш по-начесто по зарядни станции, докато другите пътуват. Нищо положително.

    Коментиран от #65

  • 64 Като не ти става

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "tato":

    Не си търси оправдания в телефона! От повече от 20 години имам мобилен телефон в джоба си. По едно време носих и GSM и мобифон, после два джиесема и засега нямам проблеми със "ставането" а наближавам на възраст от половин век. Ако имаш проблеми, търси ги другаде.
  • 65 Много си умен

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "Гост":

    Хайде тогава карай водороден автомобил в България като няма изградена мрежа да те видя къде ще пътуваш! В белите страни няма проблем да тръгнеш където и да е с тесла, за разлика от другите марки. Първо защото през максимум стотина километра имаш зарядна станция и пътуваш спокойно, а второ, защото минаваш 400 500 км с едно зареждане и по този начин минаваш през 3-4 зарядни станции, преди да се наложи да заредиш отново и може спокойно да изчакаш да ти падне повече батерията, за да заредиш по-бързо, ако зареденото у вас не ти стигне.

    Тоест вместо като останалите да чакаш по 40 минути през 200 км и то ако намериш къде да заредиш, зареждащ за 20 минути през 300 км.
  • 66 Хихи

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "tato":

    В Тубата направиха вчера тест на електромагнитното поле в дизелова Шкода, два Лексус и един Хюндай Кона! Беше измерено от специалист и познай резултата? Слабо електромагнитно поле в Кона, която е чисто електрическа! Най-високо електромагнитно поле беше измерено в Октавия на седалката, след включване на подгряване! Включи си клипа и спри да ревеш за неща които не са ти ясни.
  • 67 Хихи

    1 1 Отговор
    Ето ти видеото! Гледай и след това коментирай! Той и Антито само за това спореше!

    Коментиран от #68

  • 68 tato

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Хихи":

    Изглежда яе трябва да гледаш видеото няколко пъти докато ти станат ясни нещата. Няма да те измъчвам и направо ще те светна. Обърна ли внимание на честотните диапазони които изследват. Имаш ли представа какво се случва нагоре

    Коментиран от #69, #75

  • 69 Хихи

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "tato":

    За хора с изпържен мозък в ел. кола не съм чувал! Ти чувал ли си?

    Коментиран от #70

  • 70 tato

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Хихи":

    Това е все едно да ме питаш дали съм чувал за хора с изпържен мозък от мобилни телефони.

    Коментиран от #71

  • 71 Хихи

    0 1 Отговор

    До коментар #70 от "tato":

    Ами, докажи го че е вредно, какво чакаш? Имаш шанса, давай?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Хихи

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "Гоуст":

    Другото което е, когато ти качи средния разход след тези стартове ти дава, че ако продължаваш с такъв разход, ще изминеш 130 километра! А ако започнеш да караш с нормална скорост, средния разход ще падне и автономията ще се вдигне! Ееееее откъде да ги знаете тези неща, като нямате коли! Същото е и при бензиновите бе, пичага! Карам в града разхода ми е 10, дава ми че имам остатък от 500 километра в резервоара, излизам от града, разхода пада на 5 на 100 и, аааааа какво става, уж карам а остават вече 900 километра! Защото средния разход ти определя автономията!

    Коментиран от #76

  • 75 Разбираш ли от честоти

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "tato":

    Кажи ми кой възел от цялото задвижване работи над 1 мегахерц? Към електродвигателя се подава или прав ток или трифазен променлив от 0 до максимум 300 херца и там текат най-високите токове. В DC-DC конвертора честотата е десетки килохерца. Няма елемент от силовата част, който да работи с по-висока честота. Над 1 мегахерц вече говорим за радиосигнали. На практика телефона в джоба ти има по-високо и по-вредно електромагнитно излъчване отколкото един електромобил. Bluetooth или WiFi който ползваш в автомобила и в къщи, също. Те са по-вредни за здравето, отколкото електромобилите. Както виждаш подгрева на седалките има много по-силно електромагнитно поле, но дори то не смятам че е вредно, защото няма доказани вреди от магнитно излъчване, или електромагнитно излъчване с ниска честота. Дори за бременни е разрешено да се правят образни изследвания с няколко Тесла неограничен брой пъти.
  • 76 Гоуст

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хихи":

    Горе долу почваш да разбираш за какво ти говоря. Като гледам разхода на електричката при такива скорости и ускорения, излиза, че не могат да врътнат две последователни обиколки на Северната дъга на Ринга( 45км.)

    Коментиран от #77, #78, #79

  • 77 Хихи

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Гоуст":

    Има клипове на Модел 3 на Ринга! Влизай и гледай! Не два, а 3-4 може да направи! Не случайно ви бяха писали, че такситата на Ринга са електрически Ягуар, защото бензиновите минавали само по две обиколки и трябвало да да ходят да зареждат, а електрическите правели по 3-4! Намери си статията в Гугъл!

    Коментиран от #82

  • 78 Хихи

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "Гоуст":

    И аз започвам да разбирам, какво казваш? Майтапиш ли се? Нали аз ти обяснявам, а ти четеш като.....! Много майтапчии тук ей! Това което пишеш са глупости!
  • 79 Хихи

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "Гоуст":

    И си толкова съгласен, че си ми цъкнал минус? 😂😂😂Майтапчия! Добре, че форумните специалисти тук ви учим, иначе неуки ще си останете!
  • 80 Бат Кольо

    0 0 Отговор
    хаха близо 800 коня Тесла срещу 680 немски коне,арс,е тук долу е малко по равностойно 85 коня Тесла срещу 60 немси коня в Порше и резултата е ...ясен

    Коментиран от #81

  • 81 Хихи

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Бат Кольо":

    Нищо не е ясен. Времето на Тесла Модел С е 10.4 секунди! В новия клип горе, вали дъжд и шофьора казва по радиото, че е мокро и не дава добро сцепление. За това изкарва само 10.8 секунди!
  • 82 Точно така

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Хихи":

    "Електромоторите на Jaguar се оказаха по-ефективни от V8" - и там четем: Оказа се, че пробегът на електрическия кросоувър Jaguar i-Pace на пистата донякъде превъзхожда възможностите на спортните автомобили с V8 - купето F-Type SVR и седанът XE SV Project 8. По думите на Ломас, двата бензинови модели се оказват с празен резервоар само след три обиколки, то батерията I-Pace може да издържи четири, дори ШЕСТ обиколки!

    Ломас посочва, че за да заредите напълно един такъв бензинов автомобил на "Нюрбургринг" може да ви отнеме един час, заради голямата опашка желаещи. В същото време на бърза зарядна станция батерията на електромобила може да се напълни за 30 мин. Между другото, ръководството на пистата планира в бъдеще значително да увеличи броя на зарядните станции за електрическите превозни средства.

  • 83 TSLA

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "незнайко":

    VAG и ток - такова нещо няма. Има Мъск и Мате Римац. Всичко тръгна от GM, които наеха Alan Cocconi (създател на AC Propulsion) да направи контролера на GM Impact (EV1) през 92-ра и така се роди модерният електромобил. Литиевите клетки дойдоха от сателитите. Литиеви батерии и соларни панели - това направи сателитите масови, както и ел. колите. Единствено японците имаха постижения по същото време с 8-колесния Eliica KAZ (​Keio Advanced Zero-emission vehicle), който пръв вдигна 300+. Някъде да казах нещо за VAG? Бате ви Мате им направи Тайкана и Е-трона. Бошите само туриха корубите отгоре. Голям праз! Там са кръгла нула с нулев опит. Нада, зеро, зилч! 2003-та AC Propulsion t-Zero минава 480 км със 112 км/ч. Нататък всичко е история.