Last news in Fakti

28 Май, 2021 10:00 2 878 6

Hyundai също спира да разработва двигатели с вътрешно горене

  • hyundai-
  • ioniq-
  • kona-
  • двигатели с вътрешно горене

Корейците планират да намалят гамата си от конвенционални автомобили с 50%

Hyundai също спира да разработва двигатели с вътрешно горене - 1
Снимки: Hyundai

Слухове от близки до Hyundai източници твърдят, че от компанията вече няма да разработват двигатели с вътрешно горене, като част от плана да съкратят наполовина автомобилите, които предлагат с бензинови и дизелови мотори.

Новината не е изненадваща, имайки предвид, че по-голямата част от бюджета на марката бе преразпределен към електрическите возила и плановете ѝ са да продава поне по 1 милион возила на ток годишно. Постигайки тази цел, то корейците ще държат 10% от пазара на електрически автомобили в световен мащаб.

Hyundai също спира да разработва двигатели с вътрешно горене

Въпреки, че от компанията не са потвърдили официално за новината, те намекнаха, че се надяват да продължат да разширяват гамата си от изцяло електрически автомобили, както в САЩ, така и в Европа и родната Корея.

Целта на Hyundai да стане изцяло електрическа марка до 2040 година ще бъде подпомогната от това решение, като все още не е напълно ясно, каква част от моделите ще бъдат „отрязани“ и кои ще останат в гамата на корейците, за още поне няколко години.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7473

    10 9 Отговор
    Азиатците са умни и вече разполагат с повече технологии и ресурс от запада. Там е бъдещето. На изток! България отново гледа в грешна посока на запад. Винаги сме се разминавали инсме били от страна на губещите. Историята го е доказала многократно

    Коментиран от #2

  • 2 Няма Изток няма Запад

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "7473":

    Правилния път е един и същ - пълна електрификация. Възобновяемите източници са единствения начин за получаване на чиста енергия. Пътят ще е дълъг и изпълнен с предизвикателства, но това е правилната посока, която няма нищо общо с посоките на света, за които говориш.

    Коментиран от #6

  • 3 Кадилак мачка зазка

    8 9 Отговор
    Карам на ток и мразя комунистите

    Коментиран от #4

  • 4 Като гост

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Кадилак мачка зазка":

    За второто те разбирам и подкрепям.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахахя

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Няма Изток няма Запад":

    Изобщо не е правилен път,тук говорим за чиста проба диктатура,ел бракмите са диктатура!!!