9 Юни, 2021 11:35 4 561 10

BMW X3 и X4 също получиха фейслифт

  • bmw-
  • x3-
  • x4-
  • x3m-
  • x4m

Обновени са и най-мощните версии на двата кросоуъра

BMW X3 и X4 също получиха фейслифт - 1
Снимки: BMW

Заедно с представянето на новата 4 Series Gran Coupe, BMW представи и обновените версии на две от SUV-тата си – X3 и X4. Освен традиционните версии на двата кросоувъра, „баварците“ показаха и най-мощните им версии в лицето на X3M и X4M.

Промените в предната част са доста видими, като можем да отбележим нов дизайн на фаровете, както и порасналите „бъбреци“, които вече са и с леко по-различна форма. Разлики има и в предната броня, както при M изпълненията, така и при по-обикновените версии.

Задницата също претърпява подобни промени, като можем да отбележим различните задни светлини, които са със специфична форма на LED елементите в тях. Бронята е с леко по-различен дизайн, като и тук има разлика между M изпълненията и традиционните версии.

Интериора получава лека модернизация в сравнение с предишното поколение, като пред водача вече намираме дигитален дисплей, подобен на този при останалите модели на „баварците“. В централната част виждаме още един дисплей с опционален размер от 12.3 инча.

При X3М и Х4М можем да отличим специфични седалки с М лого, различен волан и типичните за М Performance моделите М1 и М2 бутони върху волана. Карбонови акценти и различен превключвател на скоростите също правят впечатление.

Двигателите за Х3 и Х4 предлагат бензиново, дизелово или хибридно задвижване, като мощността им варира между 184 конски сили и 340 конски сили, а задвижването е единствено xDrive в комбинация с автоматична трансмисия с 8 предавки.

Запазен само за М изпълненията е 3.0-литров бензинов шестак, който остава с непроменена мощност от предишното поколение от 473 конски сили или 503 конски сили за Competition версиите. Въртящият момент е повишен и достига съответно 619 нютон метра или 649 нютон метра. Благодарение на увеличението, ускорението от 0 до 100км/ч вече отнема 3.7 секунди при Competitionизпълнението и 3.9 секунди при обикновената „М-ка“. Производството на двата модела започва през месец август, а през септември очакваме и първите бройки в представителствата.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    6 12 Отговор
    Абонат на сервизите

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Пурко

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Да да знаем че гроздето е кисело! Продължавай да си мечтаеш докато караш дачийката си а всички останали изпитват радостта от шофирането и лайфстайла в БМВ-тата!

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Папурчо

    2 4 Отговор
    И за коги го получиха този фейслифт? Занапред ще се бръмчи само на китайско, останалото се отича в канала.
  • 4 Иван

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    Карам S класа от 2017 година , но ти благодаря за забележката.
    Относно Дачия искам да ти кажа , че Дъстър не е никак лоша кола

    Коментиран от #5

  • 5 ggg

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Даааа, и аз карам Rolls Royce от 2021 г. и ти благодаря за коментара! Между другото, дачия дъстър е ужасно недоразумение по пътищата и пълно падение в авто индустрията!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 сектант

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Ако ми ги дадат, ще ги продам и ще си купя Рено Каджар - пак е премиум, върви сигурно даже повече и най-важното - гори малко на 100 км.
  • 8 Меркантилност

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    лайфстайла на сервиза с безплатното кафенце -мммммм
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.