Last news in Fakti

10 Юни, 2021 14:24 3 514 18

Nissan се отказва от Navara в Европа

  • nissan-
  • navara

Компанията затваря фабриката в Барселона където се произвежда моделът

Nissan се отказва от Navara в Европа - 1
Снимки: Nissan

Както и по-рано тази година ви съобщихме, Nissan планира да прекрати производството на пикапа Navara, като това основна причина за това е затварянето на завода в Барселона, където се произвежда всъдехода.

Nissan се отказва от Navara в Европа

Настоящото поколение на пикапа се продава в Европа от 2014 година, като през изминалата година получи и лек фейслифт. В съобщението до медиите, което бе разпространено от Nissan се съобщава, че фабриката ще затвори врати през декември месец тази година, като продажбите ще спрат през 2022 година.

Nissan се отказва от Navara в Европа

Пикапите не са един от най-популярните сегменти в Европа, като това също е от значение за спирането на модела на Стария континент. Все пак Navara няма да бъде спряна изцяло от производство за останалата част от света, като фабриката в Тайланд ще продължи да работи, произвеждайки модели за Австралия и други пазари.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сектант

    4 15 Отговор
    нормално, дачия убива всичко живо наред
  • 3 Navara

    11 5 Отговор
    карам Навара от 4 г. желязна машина и вози по добре от някои луксозни суф
  • 4 VIKI

    7 1 Отговор
    И какво голямо 4х4 ще предлагат 2022 г. в Европа??? - Кашкай дето е по-малък и по немощен извън пътя от А 6 ОЛРОУД Куатро и дори Шкода Супърб СКАУТ 2021!!
  • 5 Ждръц

    15 3 Отговор
    За жалост загиват легендарни марки вседеходи......тия франсета разсипаха Нисана....затриха и Патрола. А тия жабари от как купиха Крайслер унищожиха легендата Jeep....особено Вранглера с тия мотори жабарски 2.0 дизел....догодина да му сложат 1.0 дизел на Вранглера....жабари недопекни

    Коментиран от #6, #7, #12, #14, #15

  • 6 Толиати

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ждръц":

    Че какво му е на новия Патрол? И добре, че бяха франсетата, че Нисан бяха глътнали бая вода преди тях. А и те вече разтуриха седянката така, че от Нисан нямат оправдания. Просто в Европа не се купуват тези модели.

    Коментиран от #11

  • 7 Хо хо хо

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ждръц":

    а бе клоун Вранглера ще има хибридна версия ако още не си разбрал а Нисан страда от това че много от моделите им са непродаваеми
    Тойота още кретат само благодарение на дотациите на японското правителство най задлъжнялото в Света.

    Коментиран от #8

  • 8 Ждръц

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хо хо хо":

    ей овчар...а беееееее е там в обора ти при козите
  • 9 65456

    1 6 Отговор
    Нормално. Като е боклук и никой не го купува ще го спрат
  • 10 Синжира

    1 3 Отговор
    Много е добро пикапчето..
    С дюзите сменям и маслото.
    С кардана обслужвам и водната помпа с ремъците !!
  • 11 Ждръц

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Толиати":

    Да новия модел Y62 е красавец безспорно! Но, новия модел го превърнаха в едно семейно комби, махнаха му предния мост, няма къса база и т.н. Притежавал съм y260, сега притежавам y61 с двигател ZD30, къса база с 2 цели мостове, гуми 35. Фен съм на патрола. Ползвам го, само по черно там му е мястото. Затова писах, че са затрили Патрола......невиждам как ще вкарам y62 там къде влизам с y61, дори каквито доработки по повдигане на окачването да му се направят на y62. Гледал съм в тубата кам му прегаждат преден мост на y62, окачване, гуми 41, но си става голям, красив като американските пикапи, но не е за нашите дерета по баира.

    Коментиран от #13, #18

  • 12 Jeep

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ждръц":

    Много cи прaв. Caмо кaто погледнa Freemont-a и ме откaзвaт. Моя WJ вече е нa 21г, a нищо извън конcумaтивите не ме е предaло. Aбcолютнa уличницa в дъжд, cняг и пек, a тaблото не е мръднaло. Нaмa пукнaтини и избелявaне. Миcлех дa го пенcионирaм и дa оcтaне зa вилaтa и зa кеф по кaлищaтa тaм, но нищо не могa дa cи хaреcaм зa зaмеcтник. По Range Rover Sport HSE cе зaглеждaм c 3.6D двигaтел, aмa пaк cтaри, че новите ca caмо зa пози пред диcкотекaтa, a cъм cтaр зa тия рaботи.
  • 13 Jeep

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ждръц":

    Тaкa е и при Jeep. Cлед моя е WK c мaхнaт преден моcт, c "подобрено" мaгиcтрaлно поведение и провaл нa лоcовия теcт.
  • 14 Малко знаеш

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ждръц":

    Вранглера е с дизел само за някой държави заради пазара, тъй като там се търсят дизели.

    Другите версии също са налични
  • 15 viki

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ждръц":

    Няма дизелов модел Джийп от 2021 година! Всички модели от 2021 г. са Бензин 4 цл. турбо или Плъг ин Хибрид - и Електрически! Вранглер Сахара дълга база 5 врати модел 2021 г. се предлага с 2.0 литров би турбо бензин 272 коня за 124 000 лв. с ддс от Витоша Ауто с 5 г. гаранция - другият мотор на новия Вранглер е хибрид 190 коня за 93 000 лв. на промоция до 30 юни с вкл. 8 000 лв. хибридна отстъпка.

    Коментиран от #16

  • 16 Ждръц

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "viki":

    2.2-ЛИТРОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ С ENGINE START STOP (ESS) 2.2 Multijet II.....талЯнското чудо, за купчини хиляди левове готово за подвизи. Влез в Jeep.bg и погледни двулитровия жабарски чушкопек с който предлагат Вранглера......

    Коментиран от #17

  • 17 viki

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ждръц":

    Спрян е дизела от FIAT-JEEP GROUPE преди три месеца!
    Вече базовият е бензин 1.6 Т. бензин 4 цл. - вторият е пълен хибрид бензин..много добър до 40 км. на батерии. И до няколко месеца се очаква и електричка...Вранглера вече се продава с 2 литров бензин 190 коня и 272 коня и към края на лятото и хибрид. Гранд Чероки вече - от март 2021 г. не се продава в ЕС...временно...докато не му изкарат хибрид...за момента нов Гранд Чероки само в САЩ с 3.6 литровия бензин. Като цяло за Европа в момента към юни 2021 е много бедна гамата на JEEP - само хибриден Ренегат - Компас и Вранглер с 3 и 5 врати - удължена база с би турбо бензин.
  • 18 Последния Софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ждръц":

    Притежавал си такъв само на картинка от дъвка ! И стига си чатил , а отивай на даскало , че ваШте ще те бият !