Last news in Fakti

10 Юни, 2021 15:28 27 152 50

Пенсионер направи нереално бърз Москвич (ВИДЕО)

  • москвич-
  • 2141-
  • тунинг-
  • драг
Пенсионер направи нереално бърз Москвич (ВИДЕО) - 1

Жител на Одеса, с прякор чичо Вова, създаде уникален Москвич 2141, способен да остави зад себе си наточени автомобили като BMW M4, Porsche Cayenne и Audi S3! Но най-изненадващото е, че чичо Вова не сменя двигателя, а тунингова оригиналния мотор, като естествено, го променя основно.

По-конкретно, в двигателя са монтирани подсилени мотовилки, втулки и бутала. Е, основната характеристика, разбира се, е турбината. Що се отнася до трансмисията (между другото през нея въртящият момент се предава и на четирите колела) и задното окачване, те идват в доработения Москвич от Audi S6.

Пенсионер направи нереално бърз Москвич (ВИДЕО)

И въпреки че собственикът на нереално бързия Москвич , не разкрива каква е точната мощност на доработения от него двигател, специалисти са на мнение, че тя в никакъв случай не е по-малка от 400 конски сили. Но това е просто предположение. Факт е обаче, че "Москвето" е истински кошмар за расови резачки.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    61 8 Отговор
    Москвича е сила!🏎️🏎️🏎️

    Коментиран от #12

  • 2 гост

    18 35 Отговор
    Ами да и аз гледам в Монте Карло доста ги карат такива Москвичи.

    Коментиран от #44

  • 3 Ичиргубоил Пешо келеша

    22 4 Отговор
    ЗАРОВА СИ КУПИХ НОВ "МОСКВИЧ" ОТ МОЛА НА СЕЛО ТРЕБИЧ! АЗ СЪМ ЖЕСТОК ПИЧ! ИЧ!
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    53 6 Отговор
    Който не е имал "Москвич" нищо не знае!

    Коментиран от #9, #11

  • 5 реалиста

    20 7 Отговор
    бе не можал ли нещо от урал да тури отдоле че ми слага от ауди
  • 6 Сесесере

    9 0 Отговор
    Москвич, егати!
  • 7 Украинците

    6 20 Отговор
    и те са руснаци,но май по КАДЪРНИТЕ !

    Коментиран от #47, #48

  • 8 токчо

    3 30 Отговор
    Москмич който вдига повече от 60 си е нереален. Нема сми да се мориш.
  • 9 Хъхрх

    5 17 Отговор

    До коментар #4 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Един път се качих на дванайсетак, дефорсак. Туй е селскостопанска техника. Жигулата си я търкалях три години и съм слагал само вода на чистачките. Ама жигата може да стигне с 90 до морето без да разбере, пък в модела ще ми се пръсне главата на десетия километър.
  • 10 Гоуст

    12 2 Отговор
    Преди 20-тина години имаше една Жигула някъде от Чирпан ли, Стара Загора ли, не помня. За 2-3 години, докато следях нещата, така и не се намери кой да я мине на класически драг. Мотора беше май от някакъв Фиат, 'леко' турбиниран.
  • 11 ТО Е ВСЕ ЕДНО ИМАШ

    8 23 Отговор

    До коментар #4 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    МИГ 29 /ПОДВОДНИЦА/😀МЕЖДУ ДРУГО 412 е ПО__ДОБЪР ОТ 2141 !НАВРЕМЕТО НИКОЙ НЕ СИСКАШЕ БАРТЕР МЕЖДУ ДВАТА МОДЕЛА!!!2141 С .ДВИГАТЕЛ НА ЛАДА НЕ ГИ ЗНАМ КАК БЯХА!!!А ТОЯ НА КЛИПА САМО ТАБЕЛКАТА Е МОСКВИЧ😀

    Коментиран от #23

  • 12 сектант

    45 3 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    всички са гангстери докато не се появи дядя вова с москвича и ги напердаши
  • 13 CL500

    6 40 Отговор
    На мен ми изглежда леко нагласено или просто младежите пускат фандък на дядото-ентусиаст. С 400 коня или малко повече Москвето няма шанс, трябват му мноого повече, за да бие М4 или Ес3, най-малкото защото трансмисията му е архаична и не спортна, без спортни настройки, режими и прочие. Отделен въпрос са гуми, разпределение на теглото и т.н.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Хулиганчо

    36 3 Отговор

    До коментар #13 от "CL500":

    Трансмисията му е от S6. А мощността със сигурност е над 400к.с. Чети, мисли, пиши.

    Коментиран от #17

  • 15 МВР

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "CL500":

    Я, я прочети пак статията ;)
  • 16 Alex

    5 24 Отговор
    Този двигател няма как да е с оригиналната 8 клапанова глава на космич. И там е пипано със сигурност. Трансмисия от Ауди и то не какво да е, а от S6. Със сигурност купето не е мислено за такава сила, като гледам вибрациите на пасажерската седалка при ускорение. Все пак бих предпочел Ауди S6 8мак и там да добавя 2 турбини. Това вече ще е друга работа, а и много по-малко чанч.

    Коментиран от #18

  • 17 CL500

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Хулиганчо":

    Признавам, не съм обърнал внимание за трансмисията :-) Но за мощността, споменавайки не по-малко от 400 коня, то за мен това е логично да значи над, но близко то това. И така вече се съмнявам да бие М4 и Ес3 (особено М4 и особено на малко по-дълга дистанция).
  • 18 Иван

    27 1 Отговор

    До коментар #16 от "Alex":

    Ако изгледаш видеото ще чуеш какво обяснява дядя Вова. Главата е стандартна. Само кубиличките са произведени по поръчка. Клапани и пружини сток. Колектора е поръчков. Коленовия вал е сток. Биели и бутала по поръчка. Блока си е москвичов, но разстърган до 93мм. Бууста е 1.3
  • 19 оня с коня

    12 33 Отговор
    През целия 45г РУСКИ ГНЕТ НАЛОЖЕН НА БЪЛГАРИЯ Медиите ни под Руска диктовка непрекъснато пропагандираха колко Земен, Практичен,Изобретателен и Находчив е Руский человек и как с Лекота и Снизходителна Усмивка поставя на мястото им Западните Инженери и Изобретатели,витаещи из Облаците като типични "Въздухари".Предвидливо обаче Имаше Желязна завеса,която НЕ ПОЗВОЛЯВАШЕ на по-любопитните да проверят Аджеба дали наистина Запада е толкова зле колкото го описват...За тяхно "добро" естествено,т.е. да не се Разсейват излишно!А иначе в момента в Русия е много разпространена Манията да поставят Западни двигатели, Ходова Част и Трансмисия на Руски Таралясници,представяйки ги като истински Конкуренти на Западните Автомобили.И Всичко това е с Цел единствена- да се повдигне Самочувствието на Редовия Мужик втълпявайки му че "И Ние сме дали нещо на Света".Ето го и Дядя Вова- Жител на Украински Град,но РУСНАК до мозъка на костите си,не случайно и Речта в Клипа е НЕ на Украински,а на Руски!А за подобна Безпардонна Хибридна война и Асимилаторска Политика на Русия Тародът мъдро се е произнесъл:"Вълкът козината си мени,но Нрава - Не"!

    Коментиран от #20, #21, #24

  • 20 Иван

    17 0 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    Ко речи
  • 21 Руснак

    31 1 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    Чичо Вова е жител на Одеса. А в Одеса друга реч освен руска няма да чуеш. И голяма част на населението на Украйна се самоопределят като руснаци, а не като украинци. Какви хибридни войни сънуваш...
  • 22 0000

    11 1 Отговор
    Това нещо с една по-модерна кутия и ако олекне малко ще кърти наред
  • 23 Иван

    18 0 Отговор

    До коментар #11 от "ТО Е ВСЕ ЕДНО ИМАШ":

    И двигатела е Москвич. Вярно с доработки - разстърган блок, поръчкови бутала и биели, поръчкови кубилички и турбина. Но коленов вал, клапани, глава си е сток. Бууст на 1,3 и върви доста сериозно.

    Коментиран от #25

  • 24 Бай Шиле

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    Коньо,обадих се на дядя Вова и той обеща следващия път като иска да се кефи ,обезателно да те пита теб.
  • 25 Тц тц тц

    6 5 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    Аз помня времето на Гошо карбуратора с Жигата на Божурище, както и на Тошо Сиерата, на Явор RS2+ с 486 на коляновия вал, дълго време драг шампион. Как се постигат такива параметри с руски 4-цилиндров мотор...

    Коментиран от #26, #27, #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Петко

    1 3 Отговор
    Остава и да е с карбуратора от Алеко .... Защо няма видео под предният капак !!!!!!!

    Коментиран от #36

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Вито Андолини

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Тц тц тц":

    В средата на 80-те от БМВ изкарват от 4 цилиндров, 1600см3 двигател цели 1500к.с. Вярно, само за няколко километра, но са го направили. Не търси надеждност в този мустанг. Иначе на тези, които не вярват, че москвето надбягва старото М4, значи нищо не знаят за въпросните коли и съответно за драг надпреварите. М4 е само на задно предаване, москвича е с двойно. М4 е 1800кг, АЗЛК е 1200-1300. Имаше едни шваби, дето бяха докарали Голф2 до 1000к.с. и мачкаха Вейрон. Теглото му беше под половината на Камаз-а. 2 двигателя, 2 скоростни кутии и т.н. Естествено на 400м не се търси максималната скорост, а ускорение и сцепление.
  • 31 гост

    4 15 Отговор
    Като гледам коментарите и наистина вярвам,че ако имате избор между БМВ и Москвич ,ама наистина ще изберете Москвича,всъщност кой знае може и толкова да ви е акъла,а мислите ли какво ще стане ако се състезава С тунинговано М4 но в безпристрастно състезание,а не националистическо избиване на комплекси.

    Коментиран от #35

  • 32 Гост

    5 1 Отговор
    Нерелно бърз, ама Москвич. Същият проблем, като при Теслата.
  • 33 Дядя Вова

    1 10 Отговор
    Туй водката много им пречи ,като дрънат по две водки 200стограмки може и със заз да се състезават
  • 34 мани мани

    9 1 Отговор
    моко ги наказва жестоко :)
  • 35 Иван

    22 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Къде видя избиване на комплекси? Камо ли националистически? Ако си слушал внимателно какво обяснява дядя Вова във видеото, ще чуеш, че колата е проект за евридейка, а не за драг. И какво лошо видя в добре направения Москвич? Аааа, ясно. Мразиш комунистите. За теб всички руснаци са комунисти. А съм сигурен, че даже не си и бил роден във времето на соца.
  • 36 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Петко":

    Не спринцовка е, електрониката е январь.
  • 37 А20NHT

    6 0 Отговор
    Преди 15 - 20 години в Поморие имаше такъв Москвич с двигател на Мазерати 2.8 битурбо, доста гъзари бяха наказани от него на отсечка между Поморие и Ахелой, имаше много очудени физиономии и на хора движещи се в кортежи с Ес и Дж класи.

    Коментиран от #38

  • 38 турбо жигули

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "А20NHT":

    Смешник си а защо не туриш на мазератито двигател от маскивич

    Коментиран от #41

  • 39 турбо жигули

    0 11 Отговор
    чичката Вова ще го скъсам със серийния Мустанг без да съм пипал кобиличките и други чаркалъци от Ауди.
  • 40 Алексей

    2 6 Отговор
    Само да попитам, някой вярва ли, че руски карбуратор може да се съчетае с турбо през 8 клапанаи да се реже с 400+ коня. Освен ако не сте любители на сладки приказки за лека нощ

    Коментиран от #42, #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 А20NHT

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Алексей":

    Честно да ти кажа ...... Не.
  • 43 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Алексей":

    А ти къде видя карбуратор в този проект? Има вариант за турбо и карбуратор ама там и карба се преправя и то много, и бууста трябва да е минимален.
  • 44 жалко същество

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    ти в монте карло не само че никога не си бил и няма да бъдеш, ами и едво винтче никога не си завил, да не говорим да тунинговаш която и да е кола.
  • 45 Хер Флик

    1 0 Отговор
    Аз, като пълен лаик по темата да запитам: бе к'ъв разстърган блок ви е патил вас- спецовете, при положение, че москвича е с алуминиев блок и чугунени втулки (ризи)?!

    Коментиран от #46

  • 46 Иван

    7 0 Отговор

    До коментар #45 от "Хер Флик":

    Стърже се. Ако не го разстържеш в основата, няма как да вкараш по-голяма риза и да запазиш дебелината на стените на самата риза. Ама ако беше развил поне една гайка в живота си щеше да го знаеш. Това не е като да си форумен майстор.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Точно Ти неориентиран

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Украинците":

    Пет пъти да си кажеш, на висок Глас ИЗТЪРВАХ СА!
    Руснаците НЯМАТ нищо общо с хох.лятската банде.ровска с в о л о ч.
    Добре го запомни и си го запиши
  • 49 Шофьор

    0 0 Отговор
    Там от Москвичи и Жигулита,чудеса правят.
  • 50 Българин

    2 1 Отговор
    който не кара Москвич, не е пич.