Last news in Fakti

15 Юни, 2021 10:12 3 592 7

Новият Defender също минава на водород

  • land rover-
  • jaguar-
  • defender-
  • водород

Land Rover ще започне тестове до края на тази година

Новият Defender също минава на водород - 1
Снимки: Land Rover

Плановете за намаляване на вредните емисии от автомобилите до нула е задача, която голяма част от производителите си поставят, включително и Jaguar Land Rover. Докато по-голямата част от усилията са съсредоточени върху електрическите автомобили, то все пак има и някои други варианти за нулеви емисии.

Новият Defender също минава на водород

Водородът е именно един от тях и Land Rover ще разчита на него. От компанията обявиха, че до края на годината ще започнат тестове на Defender, който ще разчита на това гориво. Все още не се съобщават характеристиките, които този модел ще има, но предполагаме, че и това ще стане ясно в близко бъдеще.

Новият Defender също минава на водород

Припомняме, че това няма да е първият екологичен Defender, тъй като в гамата на британците можем да намерим няколко меки хибрида, както и plug-in хибрид модел, който генерира близо 400 конски сили и предлага около 40 километра електрически пробег.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    5 9 Отговор
    Водорода съхраняван под толкова високо налягане си е все едно да се движиш върху бомба.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Селски Пръч

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Това което си написал и децата го знаят. Хайде сега кажи нещо съществено!
  • 3 Ааааа

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Ами и аз карам кола с газ под налягане, ама що ли не съм гръмнал още!?
    Между другото, знаете ли как се гаси горяща батерия, а?
  • 4 НаляГане

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Налягането е едно, неговата взривоопасност по принцип ако се разхерметизира - е съвсем по-голяма беда. Иначе за справка, налягането на метана в бутилките е сходно, да не се притесняваш :)
  • 5 сектант

    3 0 Отговор
    понеже има много ЕКСПЕРТИ на водород срещу ток ви пускам това видео да вземете белким да се образовате преди да пишете смехотворности

  • 6 Зарежете опасностите

    4 2 Отговор
    Какво правим като свърши водородът в планината близо до някоя хижа. Ток можеш да заредиш от контакта, може да си произведеш от фотоволтаици, дори при спускане батерията се пълни, а може да ти подадат ток и от друг джип. С водорода нямаш никакви опции. Остава в планината!
  • 7 Госあ

    6 2 Отговор
    Водород- само японски бацета. Най доброто. Бъдещето.