Last news in Fakti

15 Юни, 2021 11:46 6 197 7

Mercedes обнови AMG GT 4-Door Coupe за 2022 година

  • mercedes-
  • amg-
  • gt-
  • gt 4 door

Промените са малко и трудно забележими

Mercedes обнови AMG GT 4-Door Coupe за 2022 година - 1
Снимки: Mercedes

Mercedes обнови четиривратата версия на AMG GT за моделната 2022 година, като модела получава доста промени, но пък те са трудно забележими на пръв поглед и няма да сме изненадани ако не откриете повечето от тях. Въпреки това, можем да отбележим, че са сведени до екстериора, интериора и задвижването на спортното купе с четири врати.

Външно новостите са сведени до лека промяна във формите на броните и светлините, както и добавянето на няколко нови цвята, които може да видите на снимките. Джанти в размер от 20 и 21 цола с различен дизайн също могат да бъдат поръчани, както и да бъдат съчетани с червени спирачни апарати при всички двигатели. Хром пакет вече е наличен за всички модели, независимо от задвижването, а карбонови елементи в екстериора вече са налични и за AMG GT 53.

В интериора най-голямата промяна е пред водача, където можем да открием новия волан на марката, който вече видяхме при новата S-Klasse и E-Klasse със съответните AMG бутони за промяна на режимите на шофиране. В задната част можем да открием и нови седалки, които позволяват място за 3 души, увеличавайки общия капацитет на колата до 5 души.

Що се отнася до задвижването, под капака на базовата версия можем да открием 3.0-литров редови шестак с 367 конски сили и 500 нютон метра, които се предават до четирите колела, посредством автоматична трансмисия с 9 предавки. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема около 5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 269кмч/ч.

При по-мощният вариант GT53 можем да открием същия 3.0-литров мотор, но с 435 конски сили и 520 нютон метра въртящ момент, които позволяват ускорение от 0 до 100км/ч за малко над 4.5 секунди и максимална скорост от 280кмч/. И при двата варианта окачването е подобрено за максимално добро поведение при различни условия.

Очаква се съвсем скоро от марката да представят и вариантите с V8 под капака, а също така и новите хибридни задвижвания, които ще позволяват максимална мощност от над 800 конски сили и ускорение от 0 до 100км/ч за 3 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 9 Отговор
    Счупихте тъпометъра, хем купе хем с 4 врати ...

    Коментиран от #2

  • 2 Plameni

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Недей се излага
  • 3 jар

    5 3 Отговор
    Този модел е създаден като конкурент на Порше Панамера но то от години е лидер в този клас и едва ли друга марка ще постигне пазарния му успех.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Дфен

    0 3 Отговор
    промени почти няма но пък цената ееехей нагоре
  • 5 сектант

    1 6 Отговор
    добра конкуренция на Кия К5
  • 6 MSux

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "jар":

    Не знам за продажбите на двата модела
    Това което гледам от доста източници - Дъг Демуро, Тротал хаос , карлол и др.
    Казват, че Four Door е най-добрата кола с 4 врати на пазара в света.
    Doug Demuro дава и оценки на автомобилите...... на Панамера turbo S даде fun factor(Забавление от шофирането) 6 от 10.
    При Four door-a е 8 от 10 ..... като 8,9 оценки получават само Ферари и Ламборгини основно.
    Звуковите характеристики отново са за AMG
    Ако погледнем и най-бързата 4 врата кола на Nurburgring e именно AMG GT FOUR DOOR.
    Екстериор и 2те са ми на едно ниво, интериор там Мерца е доста по-добре. Ако панамерата бие по продажби за мен лично би било изненада.
  • 7 CL500

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "jар":

    Поне подобри рекорда на Панамерата на Нюрбургринг и стана най-бързата 4-врата кола.