15 Юни, 2021 14:51, обновена 15 Юни, 2021 17:57 29 093 86

Тествахме най-новата S-Klasse на Mercedes: Тя шофира сама и отгатва желания

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • тест
Тествахме най-новата S-Klasse на Mercedes: Тя шофира сама и отгатва желания - 1

Фронтални въздушни възглавници за пътниците отзад, система за предсказване на ситуации и дисплей с допълнителна реалност са само малка част от иновациите, които са интегрирани в новата S-Klasse. Най-луксозният Mercedes е вече на нашия пазар, а екипът ни направи обстоен тест драйв на версията S500 4Matic. Това, което можем да кажем като начало е, че новият Mercedes S-Klasse поставя дигитализацията и изкуственият интелект в автомобилната индустрия на ново ниво. Що се отнася до качеството, то от самата компания го определиха като "на безпрецедентно ниво" и трябва да кажем, че не са преувеличили.

Вече сме свикнали с факта, че всяко ново поколение на S-класата не само задава стандартите за сегмента, но и носи нещо напълно ново в автомобилния свят. Благодарение на предходни генерации на флагмана на Mercedes автомобилната индустрия получи ABS, въздушни възглавници, система за стабилизация, адаптивен круиз контрол, система за нощно виждане и много други, за които ще ни трябва отделна статия за да ги споменем всички. Сега обаче изглежда, че автомобилът от новото поколение с индекс W223 може да изненада не само автомобилната индустрия, но и напредналия свят на цифровите технологии. Ето и четирите основни факта, които ни направиха впечатление по време на тестовото шофиране.

Факт 1. Отвън изглежда впечатляващо

Тествахме най-новата S-Klasse на Mercedes: Тя шофира сама и отгатва желания


Въпреки доста голямата екстериорна разлика с досегашното поколение, новата S-Klasse представлява голям седан с класическо оформление, благодарение на правилните пропорции с дълъг капак и силно наклонена A-колонка. Такава концепция по дефиниция не може да изглежда зле. А детайлите и стилистичните елементи са въпрос на вкус и е безсмислено да се обсъждат.

Има обаче няколко стилистични елемента, на които си струва да се обърне специално внимание. Основната е, разбира се, дръжките на вратите, които, когато автомобилът се движи, потъват в панелите на каросерията, образувайки абсолютно равна повърхност отстрани на автомобила. Освен стилно, това решение работи чудесно и за аеродинамиката на автомобила. Коефициентът на съпротивление на новата S-Klasse отново е един от най-добрите в класа и е само 0.22.

Тествахме най-новата S-Klasse на Mercedes: Тя шофира сама и отгатва желания

Освен това S-класата вече разполага с изцяло LED фарове и задни светлини. Последните, между другото, са променили вертикалната си ориентация на хоризонтална, така че сега е просто невъзможно да се обърка новата S-класа с друг Mercedes с четири врати. Освен това като опция се предлагат LED фарове с новата технология Digital Light, които не само осветяват пътя, но при необходимост прожектират върху него със светлинен лъч, маркировки или предупредителни символи.

Трябва да признаем, че обикновено флагманът на Mercedes, с промяната на поколенията коренно променя дизайнерската си парадигма, редувайки брутални черти със сложни форми. Един от примерите е от недалечното минало, когато умишлено квадратният W140 беше заменен от заобления W220, който пък от своя страна отстъпи мястото си на масивния и монументален W221. Но този път нищо подобно не се случи: автомобилът с индекс на тялото W223 остана толкова елегантен, колкото автомобилът от предишното поколение с индекс W222, въпреки че новата S-Klasse е доста по-различна.

Факт 2. В салона е настъпила дигитална революция

Тествахме най-новата S-Klasse на Mercedes: Тя шофира сама и отгатва желания


В интериора на новата S-класа промените са особено забележими. Луксозният и дори леко "подпухнал" стил на W222 отстъпва място на технократичен интериор с пет дисплея, някои от които са чувствителни на допир и направени по най-съвременната OLED технология. Второто поколение MBUX (Mercedes-Benz User Experience) дебютира именно в новата S-класа. Тук системата, която между другото се разработва в България, е интегрирана в огромен вертикален сензорен дисплей, който контролира практически всички функции на автомобила. А такива има много.

Така например, четиризоновият климатичен контрол има 17 режима на работа за пътниците отпред и 20 за пасажерите в задната част на салона. Седалките са с 19 електродвигателя за регулиране в повече от 8 равнини и са оборудвани не само с функцията за отопление и вентилация, но и за масаж. В допълнение, повече от 250 LED елемента са отговорни за амбиентното осветление на интериора, които са разположени на разстояние не повече от 1.6 см един от друг. Те са част и от функцията за т.нар. енергизиране, която дебютира на W222 и която използва осветление, аромати и музика, за да създаде различно настроение в колата.

Тествахме най-новата S-Klasse на Mercedes: Тя шофира сама и отгатва желания

Още нещо, което ни направи впечатление е, че новият MBUX разполага и с Interior Assist, който използва камери в салона и изкуствен интелект за разпознаване и предвиждане на желанията и намеренията на пътниците. Той прави това, като интерпретира посоката на главата, движенията на ръцете и езика на тялото и реагира с подходящи функции. Например, ако водачът погледне през рамо към задното стъкло, системата за подпомагане на интериора автоматично сваля щората.

В допълнение, шофьорът на новата S-Klasse вече има пред себе си нов 12.3-инчов цифров инструментален клъстер с 3D дисплей. Но още по-изненадващ е огромният head-up дисплей с прожекционна площ от 77 инча и с функция за добавена реалност. Сега предното стъкло показва не само всичко, налично от стандартните инструменти и информация от бордовия компютър, но и дава навигационни съвети, които в реално време, използвайки графични индикатори и стрелки, показват необходимата лента за движение, посоката на изхода или желания завой.

Тествахме най-новата S-Klasse на Mercedes: Тя шофира сама и отгатва желания

И, разбира се, истинската революция в технологиите за безопасност са фронталните въздушни възглавници за пътниците отзад. По време на сериозни челни сблъсъци задната въздушна възглавница може значително да намали натоварването на главата и шията на пътниците отзад. Трябва обаче да се отбележи, че тази иновация все още се предлага като допълнителна опция само за S-класата с удължено междуосие.

Факт 3. Икономични и мощни двигатели и уникална возия


Към момента S-класата се предлага в две модификации на каросерията: с къса и дълга база. Но появата на още по-дълга версия с префикса Maybach, както и модификацията Pullaman, е само въпрос на време. Що се отнася до двигателите, то към момента те са пет.

В момента за седана са обявени само пет двигателя - три бензинови и два турбодизела. Макар и малко по-късно, под капака на флагмана обаче ще бъде монтиран дори и V12 мотор. Освен това на бял свят предстои да се появят две модификации на S-класата от дивизията AMG, едната от които дори ще бъде хибридна. Също така през следващата година ще има плъгин хибридна версия, която при пълно зареждане на батериите ще може да преодолее до 100 км изключително с електрическа тяга.

Тествахме най-новата S-Klasse на Mercedes: Тя шофира сама и отгатва желания

Що се отнася до сега наличните версии, под капака на базовата модификация S350d е монтиран дизелов компресорен „шестак“ с обем 3 литра и мощност 286 коня и 600 Нм. Една стъпка по-високо е версията S400d, също дизелова, която с подобен работен обем, поради различна програма за управление, вече разполага с 330 конски сили и 700 Нм въртящ момент.

Бензиновите версии вече са в изпълнение на така наречения мек хибрид, когато електрически мотор-генератор е интегриран в двигателя и трансмисията. В Mercedes тази система се нарича EQ Boost. Базовата бензинова версия на S450 е оборудвана с редови турбо шестцилиндров мотор с мощност от 367 к.с. и 500 Нм пиков момент. Още 22 к.с. може да добави EQ Boost за кратко време. Версията, която ни беше предоставена за тест, към момента се явява най-мощната бензинова за новата S-Klasse, предлагаща се в България. Тя е с индекс S500 и е оборудвана с турбо шестцилиндров мотор с мощност от 435+22 к.с. Също така се подпомага от електромотор, който добавя 22 конски сили (EQ Boost). Най-мощната е S580 и е с четирилитров мотор с мощност 503+20 коня, но тя ще бъде налична у нас към края на годината.

Всички двигатели от новия S-клас са комбинирани с 9-степенна автоматична 9G-tronic трансмисия, която превключва предавките абсолютно неусетно, а момента се предава през нея на колелата с помощта на патентованата 4MATIC система. Само базовата S350d се предлага и във версия със задно задвижване. Тестваната от нас версия S500 разполага с повече от прилично ускорение, двигателят е изключително безшумен (особено в режим комфорт), а поведението на огромния седан е абсолютно предсказуемо. Последното до голяма степен се дължи на уникалното шаси и окачване.

Тествахме най-новата S-Klasse на Mercedes: Тя шофира сама и отгатва желания

Шасито с пневматични елементи е адаптивно. Освен това специални стереокамери под предното стъкло анализират пътната настилка и регулират твърдостта на амортисьорите до 1000 пъти в секунда. В допълнение, опционалният Active Body Control има нова функция Impulse Inside и индекса „E“ в името си. E-Active Body Control сега не само се противопоставя на поднасянето на колата в остри завои, но когато се използва заедно със системите за безопасност PRE-SAFE, той може да повдигне каросерията на автомобила от двете страни в случай на страничен удар, точно преди това.

Интерес представлява и асистента за автономно шофиране, който смело можем да кажем, че е най-добрият за момента, интегриран в сериен автомобил. Системата открива място за паркиране и го прави сама, следи колите отпред и отстрани и в зависимост от трафика може да предприеме изпреварване само с подаването на мигач. Чрез топография и данни от GPS определя скоростта, с която даден завой може да се вземе. Като цяло единственото изискване е да държите ръцете си на волана и при по-добра маркировка (която липсва на много места у нас) автомобилът ще ви заведе до желаната от вас дестинация сам. При това с доста скромен (за стандартите на този клас) разход на гориво от девет литра на сто километра пробег (за версията S500).

Факт 4. Висока цена

Тествахме най-новата S-Klasse на Mercedes: Тя шофира сама и отгатва желания


Естествено всички уникални системи, опции и материали, които са използвани за направата на новата S-Klasse си имат своята цена. Едва ли някой очаква този технологичен връх в автомобилната индустрия да е евтин. Освен всичко, това е и колата с най-уникалната возия, като по този показател новата S-Klasse драстично изпреварва преките си конкуренти от Audi и BMW. Цените, които ви показваме са базови за всяка от модификациите, като от тук насетне започва добавянето на различни опции (а те съвсем не са малко) и респективно цената расте. Ето и ценовата листа на новата S-Klasse за България.

Тествахме най-новата S-Klasse на Mercedes: Тя шофира сама и отгатва желания


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ергеньин

    92 18 Отговор
    А мусака прави ли? Щот'съм решил да са жена......

    Коментиран от #7, #25, #66, #70

  • 2 карчи

    65 16 Отговор
    Много тесен кокпит, Шишо не може да се надене в това и с грес?

    Коментиран от #24

  • 3 Марио

    82 40 Отговор
    Ункална кола, наистина задава стандарти. Много добро и изчерпателно ревю, просто не мога да повярвам докъде е стигнала инженерната мисъл в автомобилостроенето. Уникална кола, пак ще кажа, но за съжаление у нас ще се кара не от когото трябва.

    Коментиран от #14, #51, #62, #72, #77

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 TSLA

    17 113 Отговор
    Това е смешно Теслата е бая напред като технологии в сравнение с това.Лидерът е вече зад океана.

    Коментиран от #40, #59, #84

  • 6 Гроздето е кисело

    63 18 Отговор
    Ама отзад приличе на А класа с тия стопове...

    Коментиран от #12

  • 7 Stoich

    53 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ергеньин":

    Отгатвала желания? Па да взема да я покарам, барем отгатне какво ми се прави с Меган Фокс и току-виж ми вързала. Ама няма кой да ме пусне да я карам... колата де.

    Коментиран от #10

  • 8 братишка

    80 3 Отговор
    Не е лоша но самата идея е в това да те вози шофер
    А тука ще се кара от добре напомпана батьовка с адидас джапанки и ланец на първвата седалка а отзад нищо
  • 9 ала бала

    38 73 Отговор
    Много грозна като всеки мерцедес. Дизайн отпреди 30 години,отзад като сапунерка, отпред ретро. Интериора лъскав и кичозен като с китайски фурнир,купен от Илиенци.

    Коментиран от #19

  • 10 ала бала

    9 29 Отговор

    До коментар #7 от "Stoich":

    Коя е тая Меган Фокс?

    Коментиран от #31

  • 11 Бате

    37 0 Отговор
    Е са га немам жипка ше трее пазарувам от тез
  • 12 Смешно

    26 39 Отговор

    До коментар #6 от "Гроздето е кисело":

    То само стоповете да бяха, уроци по дизайн трябва да взимат от Ауди и Лексус. Иначе мерцедес все същите сапунерки.
  • 13 Механик

    67 7 Отговор
    А обяснете ми от какъв зор колата трябва да може да шофира сама?
    Там където става думи за големи, товарни машини и където шофирането е тежка работа, да! Ама за лек автомобил, кудето шофирането е част от удоволствието, за какво ни е робот?
    Изобщо, каква е тая мания към лаптопи на колела? Не усещате ли, че в тия машини няма душица? Живата душица на автомобила я няма и все едно да правиш секс със сексробот, който при това сам си се такова?

    Коментиран от #15, #41

  • 14 Смешно

    39 36 Отговор

    До коментар #3 от "Марио":

    Какви стандарти задава тази грозна кола освен на лаладжиите като теб пред блока и тия платените журналисти от германските списания? Какво има този мерцедес ,което всички конкуренти да нямат?

    Коментиран от #18, #27

  • 15 ала бала

    22 10 Отговор

    До коментар #13 от "Механик":

    Кой ти е казал,че всеки милионер шофира за удоволствие,а не предпочита да го возят, а той да си гледа бизнес въпросите?

    Коментиран от #26

  • 16 Мазда

    32 13 Отговор
    Отвън приличааа на Мазда 6. А не на солидна лимузин. А и те подслушва и следи с камери непрекъснато. Биг Брадър. Какъв свят се изгражда....
  • 17 Грозна кола

    23 15 Отговор
    Че и луди пари колко убава къща струва ....по хубаво от опел зафира на менан за 5 бона нема

    Коментиран от #43

  • 18 Anonymous

    20 4 Отговор

    До коментар #14 от "Смешно":

    Замълчи вместо да бълваш злоба като типичния селски тарикат просто заради това че някой си е дал мнението. Колата и аз не я харесвах въобще в началото, но свикнах както много други хора. Подминавай коментарите като не ти допада мнението на другите хора, вместо да се държиш токсично! Хубав ден!

    Коментиран от #21

  • 19 Anonymous

    14 5 Отговор

    До коментар #9 от "ала бала":

    Ти като собственик на лада нива ли даваш мнение?
  • 20 Истината

    20 9 Отговор
    Гроздето е кисело !!!

    Коментиран от #23

  • 21 Смешно

    15 17 Отговор

    До коментар #18 от "Anonymous":

    Токсично? Ти не даде нито една обосновка на мнението си, което съм цитирал. Всичко каквото предлага тази грозна кола, го предлагат и конкурентите й. А това ,че ти си свикнал с грозния мерцедеас, не ме задължава мен и аз да свикна с грозното. За това има конкуренция и всеки може да си каже мнението,а който има пари за такава кола, да си избере,която му харесва. Това да не е вестник Работническо дело, та всички в хор да се изказваме единодушно. На един му харесва тази кола, на друг не.Такъв е живота.
  • 22 Смешно

    17 17 Отговор
    И десет удивителни да сложиш тази кола няма да стане нито по-хубава, нито по-малко кичозна!
  • 23 Смешн5557

    12 13 Отговор

    До коментар #20 от "Истината":

    И десет удивителни да сложиш тази кола няма да стане нито по-хубава, нито по-малко кичозна!

    Коментиран от #45

  • 24 6969

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "карчи":

    Шишо не е за такава кола шишо бай Ставри му го е наточил
  • 25 сектант

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ергеньин":

    не знам дали прави но е достоен съперник на новата кия к8
  • 26 Механик

    27 1 Отговор

    До коментар #15 от "ала бала":

    От край време, когато някой не иска да върши мякаква работа, той плаща на някой, който да я върши.
    Ще кажеш, скъпо излиза. А аз ще ти кажа, че за парите на автопилота и 2/3 от ненужната електроника, тоя милионер спокойно ще си наеме 2 шофьора, точно както е правил предишния милионер.
    Ще кажеш че това не е вярно и зависи за колко време ще е нает шофьора. Да, така е в дългосрочен план, но мислиш ли, че тоя милионер ще ката тази кола 20 години?
    И защо един човек да не получава работа, от което да си храни семейството, ами парите трябва да идат в джоба на другия милионер, дето прави колата?
    И какво ще стане когато всички ние станем излишни?

    Коментиран от #28, #79, #80

  • 27 Йордан

    15 16 Отговор

    До коментар #14 от "Смешно":

    Всъщност, има доста неща, който има а в БМВ и Ауди ще се появят след 2-3 години ( както винаги е било), толкова много че ако тръгнем да ги изреждаме ще отнеме време, като 3 D проектора, 3 Д таблото, жестовете, новата система за масаж системата за паркиране и тн и тн... Да вярно е , че се появява в такъв период, когато до новата 7-ца остават още 2 години, а до новата А8- ца още 1... Но е факт, че Ауди и БМВ има доста да крадат ( както винаги)

    Коментиран от #34, #58, #60

  • 28 Йордан

    6 11 Отговор

    До коментар #26 от "Механик":

    Ако следваме твоята логика, човешкият прогрес щеше да е на нивото от 19-ти век. Че за какво му е да купува милионера кола, като може да си купи каляска, да наеме, 2-ма коняря, и кучияш...

    Коментиран от #37

  • 29 Асд

    12 0 Отговор
    Народна кола ,народни цени .. май ще изпукам спестяванията от закуски за едничка
  • 30 дявола

    16 20 Отговор
    Не случайно са казали МЕРЦЕДЕС и всичко останало

    Коментиран от #35, #49

  • 31 Stoich

    20 2 Отговор

    До коментар #10 от "ала бала":

    Същата като Николета Лозанова, ама не е циганка и няма силикон.
  • 32 колата е грозна

    7 12 Отговор
    от вътре и вънка за отпред не споменавам
  • 33 АЛ КУРОПАТКИН

    11 10 Отговор
    прилича на форд мондео
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Смешно

    15 12 Отговор

    До коментар #30 от "дявола":

    Не случайно са казали,че селяните и мангоджеревците най-харесват Мерцедес,защото са много интелигентни и умни!
  • 36 Смешно

    23 3 Отговор
    Йордане, пишеш пълни глупости

    3D таблото първото в света е създадено от българска фирма и те работят за Пежо и Мерцедес.

    Жестовото управление БМВ го въведе преди 5 години в 7-ма серия,та вече и в 5-та серия.

    Автономното паркиране го въведе Тойота в Приус 2003-та година и Лексус 2006-та в LS 600h
  • 37 Куче влачи рейс

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "Йордан":

    Кучияш?
  • 38 Добре дошли при бай Марин

    7 1 Отговор
    Вартбурга не го давам.

    Коментиран от #47

  • 39 Пръцко

    10 2 Отговор
    Щом отгатва желания, да питам - свирки прай ли? :)
  • 40 Гост

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "TSLA":

    Кожени седалки, кожен шит волан, хромирани елементи за подсилване на лукса, приятен дизайн с удобства, всеки детайл изпипан до съвършенство, НЕ СЕ САМОРАЗПАДА ПО УЛИЦИТЕ. И ти смяташ, че варелите на Тесла са по-напред от това???? Трябваше ли да доказваш, колко сте зле?

    Коментиран от #52

  • 41 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "Механик":

    Автономното шофиране е за хора, които не могат да шофират.
  • 42 гост

    9 6 Отговор
    на снимката с двигателния отсек ясно се забелязва ръждата на преден ляв калник

    Коментиран от #44

  • 43 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Грозна кола":

    Май никой не ще да ти купи маслояда, а колега?
  • 44 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Те Мерцедес имат навика от завода с ръждата по калницие да ги пускат. Що си не мъл4а, по-добре?
  • 45 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Смешн5557":

    И 100 коментара да напишеш няма да станеш по-умен.
  • 46 оня с коня

    12 6 Отговор
    Прочетох само заглавието и толкова се впечатлих от това че Колата ОТГАТВА Желанията на Водача,че не ми останаха сили да чета надолу.И така:ПОЖЕЛАВАМ СИ Колата да стане БМВ!...Ко прайми после?
  • 47 ь23пит314

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Добре дошли при бай Марин":

    Тук за автомобили пишат.
  • 48 Златар

    10 3 Отговор
    Еми аз ще си я купя,а вие ми се смейте ,не се обиждам от лукса

    Коментиран от #50

  • 49 Боко

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "дявола":

    БЕШЕ!
  • 50 Боко

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "Златар":

    НАП да се самосезира!
  • 51 ФАКТ

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "Марио":

    кое му е уникалното на колата бе колега..:) то цялата кола е само с таблети..отпред таблети отзад таблети..отвън визията е..отпред добра..отзад..зле МНОГО ЗЛЕ..поне 5 по грозна от предшественика й...И поне 3 пъти по грозна от ес класата от 2010...и говоря и от вън от вън по зле..това си кола направена само от таблети..какво му е красивото не разбирам..спокойно е могло да я нарекат "Мерседес ТАБЛЕТ"....и като ти изтъкват тези екстри..не забравяй че всяка една от тях е свързана с проблеми. и то не след дълго...като повечето ес класи..това се бъгне онова се бъгне....а при толкова електроника...и таблети..със сигурност често ще звъниш в мерседес..да ти пращат майстори по електроника...
  • 52 TSLA

    3 9 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Е кво имам да доказвам нещата са ясни автопилота на Мерк е примитивен Тесла се движи сама за какво говорим изобщо.
  • 53 авто фен

    2 9 Отговор
    Колега, остави ги тия са от миналия век. Теслата е космически кораб сравнена с тоя кораб за чичковци с мустаци!

    Коментиран от #54

  • 54 TSLA

    1 10 Отговор

    До коментар #53 от "авто фен":

    Аз съм сигурен че качество на материали сглобки и тн при мерцедеса са топ но като нови технологии и иновации Мерка е бая след тесла.
    Такива дисплей на стъклото имаше още при Ситроен Ц6 2005 и при Корвет от 98-ма
    еърбега за краката е новост но все пак това не е иновативна технология като например самодвижещата се Тевла тонова е наистина впечатляващо.

    Коментиран от #55

  • 55 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "TSLA":

    Иновативна технология е задвижването и горивната клетка на Мираи 2021, която измина 1003 км с едно зареждане. Несравнимо по елегантна от тоя кютук. С теслите изобщо не я сравнявам.

    Коментиран от #56

  • 56 TSLA

    0 6 Отговор

    До коментар #55 от "Госあ":

    Пробегът зависи от средната скорост с която даден обект изминава дадено разстояние.
    Горивната клетка е глупост поради електролизата необходима за производство на водород транспортирането и съхраняването на водород и зависимостта от компаниите произвеждащи го
    Батерията осигурява независимост на ползвателите.

    Коментиран от #74

  • 57 Мерцедес е схема на германците

    3 3 Отговор
    Да грабят парите на богатите безмозъчни глупци
  • 58 Морския

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Йордан":

    Същите функции ги има в BMW модел 2020,но много от тях не работят в България,като например намаляване на скороста автоматично преди кръстовище,а други просто е опасно да се използват в тази държава,като автоматично изпреварване т.е. ненужни
  • 59 tate

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "TSLA":

    Като си толкова умен я кажи Кой загуби втората война , пак ще напиша в бачкането имаме бус "Форд" и "Мерцедес" Форда зимата е 20 минути молби да запали ,Меро подаваш ключа завърташ грееш и палиш !! А сега си помисли кой загуби и кой спечели 2 СВ,Война !!
  • 60 Пурко

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Йордан":

    Въпросните екстри се разработват от външни независими фирми и разработчици и след това се предлагат на автомобилните компаний за вграждане! Така че няма никакво крадене, а кой първи ще ги предложи на пазара в определен модел!
  • 61 Мисирка

    3 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Благодарение на Mercedes автомобилната индустрия получи ABS, въздушни възглавници

    И как точно ги е дал като ABS го има в другите коли 30 години преди Мерцедес да го въведе, а въздушните възглавници Мерцедес ги въвежда почти последен след всички други
  • 62 kkk

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Марио":

    Какво "ревю" бе- жалките драскачи просто са преразказали рекламната брошура. И вервай ми, на тея нещастници никой не им е дал еС-класата за тест- закарали са им колата за няколко снимки и толкова, максимум да са седнали вътре за 3 минути.

    И тази "уникална" кола в момента дава толкова много дефекти по софтуера на модерните таблети (някой нещо е ос-рал при поредният ъпдейт), че по Европа-та почти са спрели да доставят коли на клиентите.
  • 63 дскдск

    5 2 Отговор
    Когато не разбираме от автомобили почваме да се радваме на лед лампички и китайски дисплейчета
  • 64 Не благодаря

    5 2 Отговор
    Тва автомобилно недоразумение от вътре таблото му изглежда като кухненските ми шкафове

    Коментиран от #76

  • 65 боклуци

    6 3 Отговор
    Когато излезна W220 пак писаха така прехвалено за него а след това се оказа невероятен боклук. Сега струват по 2-3 хил лв и пак никой не ги иска
  • 66 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ергеньин":

    Прави селяни
  • 67 Петър Колев

    0 0 Отговор
    Тръгва само ако си ваксиниран за да "отгатва " по-лесно.
  • 68 мм84

    1 2 Отговор
    Предходния модел беше революционен. Диазайна беше на топ ниво, както и вътрешното оформление. Новата линия на дизайн не ми допада, но това е лично мнение. Визуално и интериорно, според мен, отстъпва на предшественика си. Технологично е съвсем нормално да търпи сериозно развитие.

    Коментиран от #75

  • 69 Бай Онзи

    3 1 Отговор
    Това е кола за милионирчета какво ни занимавате с глупостите само кой може да си я позволи да я купи и поддържа освен тези дето не си знаят парите?
  • 70 Куку

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ергеньин":

    Ако си я купиш, съвсем случайно, специално за тебе ще я програмират да ти прави шкембе чорба! А пък като и туриш и едно газово, сама ще се сети, че шкембето го ядеш с много чесън...А боб чорбата ще ти бъде бонус от производителя...
  • 71 1944

    1 2 Отговор
    жалък съперник на безаналоговия аурус сенат....
  • 72 Гошо

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Марио":

    Не виждам, какво задава. По различното от другите флангмани е, че си прибира дръжките в движение. А това, че задните възглавници се заплащат допълнително... не знам как да го коментирам дори.
    Тесен кокпит, грозният таблет по средата, малките фарове и стопове на това туловище... А пък писателя на статията пробутва некви екстри дето са на 15 години вече. Не знам тая статия, какви рибки иска да улови, ама на фона на заливащия пазар от Китай до 5 години, Европа няма, какво да предложи

    Коментиран от #78

  • 73 Бай този

    2 0 Отговор
    Страхотна кола ви казвам.Качвам се в Банкя,лягам напреки на седалките и заспивам.Събуждам се и гледам жапката пълна с евраци и кюлчета,Мата Хари ми масажира врата,а един дрон напразно се опитва да ме снима през тъмните стъкла...
  • 74 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "TSLA":

    Мноо си иновативен и креативен бате, не моа споря с теб :))) аааа и еко разбира се.
  • 75 авто фен

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "мм84":

    И предишния беше най-грозния в класа- дядовски автомобил с тия квадрати за фарове отпред и задницата сапунерка, същия грозник като тоя.
  • 76 авто фен

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Не благодаря":

    Точно! Това е най-точното сравнение хаха
  • 77 Фау

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Марио":

    След 5 години, като излязат моделите, дето сега им скалъпваме софтуера, ще скифташ к'во става! Ако включиш всичкия асистънс - няма как да блъснеш такава кола! Говоря за народна кола и е с много повече възможности от този мерджан. Разбира се, мерджанът тогава ще е вероятно с още повече софт :)
  • 78 Аутомотив

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Гошо":

    В грешка си :) В ГОЛЕЕЕЕМА ГРЕШКА :) Китай просто отсъства от хоризонта. Япония също некъде се губи ;)

    Коментиран от #83

  • 79 Програмист

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "Механик":

    ненужна електроника няма - запомни го това и повече не се излагай! Ако е ненужна, автопроизводителите няма да плащат ЛУДИ ПАРИ на програмисти и инженери!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 80 Програмист

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Механик":

    и няма НИКОГА да станем излишни - напротив ще плащат все повече за все по-висококвалифицирани кадри. АЗ ВЕЧЕ СЪМ СВИДЕТЕЛ, КАК ЕДНА КОМПАНИЯ СЕ НАИГРА СЪС СЛОЖНА СИСТЕМА, КОЯТО ЩЕ МОЖЕЛА ОТ ЕВТИНИ НЕСПЕЦИАЛИСТИ ДА СЕ ПАРАМЕТРИЗИРА! СЕГА ИМ ТРЯБВАТ ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИ ПРОГРАМИСТИ С БИЗНЕС ПОЗНАНИЯ на всичкото отгоре - най-скъпите :) :) :) Има възмездие :)
  • 81 адекватен

    1 1 Отговор
    На Ганьо мечтата след 20 години като станат по 7-8 бона ще им се порадваме и ние
  • 82 Антимилиционер

    2 1 Отговор
    Този барутник не можа да мине лозовия тест. Дачия Логан го мина.
  • 83 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Аутомотив":

    Е колко да съм в грешка? Като навлязат електричките и Китай като ги запродава по 15 хиляди лева? Тяхната икономика може да си позволи всичко
  • 84 Койчо

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "TSLA":

    Абсолютно си прав !
    Малко хора го осъзнават все още. ще им отнеме някакво време , например 3-4 годинки , чувал си за българския реотан приказката ☺️
  • 85 1000 SEL

    0 0 Отговор
    При отгатване на желанието "еГе ми са " та кара при к00вре ! ! ! Онея само като видат ес класата и започват да пръскат брат МЕ ! ! !
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.