Last news in Fakti

15 Юни, 2021 15:42 3 224 29

Електрическият камион на Mercedes ще дебютира на 30 юни

  • mercede-
  • actros-
  • e-actros

Очаква се производството да започне до края на годината

Електрическият камион на Mercedes ще дебютира на 30 юни - 1
Снимки: Mercedes

Докато от Tesla все още не дават точна дата за официалната поява и първите доставки на своя електрически камион, то от Mercedes не се бавят и обявиха дата за премиерата на e-Actros. Камионът ще бъде показан на 30 юни тази година, а производството ще стартира на малко по-късен етап.

Електрическият камион на Mercedes ще дебютира на 30 юни

Първият електрически камион на марката ще бъде продаван съответно в 18 и 25-тонна версия, като се очаква те да бъдат допълнени от още различни модели напред във времето. Интересното е че вместо от компанията да пазят в тайна разработката на возилото, те се допитваха до клиенти за това как то да бъде направено, като така искат да го направят максимално удобно за тези, които ще го използват.

Електрическият камион на Mercedes ще дебютира на 30 юни

Въпреки това от марката все още не обявяват техническите характеристики на двата модела, но според запознати с материята, e-Actros ще разчита на 240кВч батерия, която да осигурява около 200 километра пробег с едно зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 20 км

    5 1 Отговор
    10 часа зареждане
  • 2 Хахахаха

    11 4 Отговор
    Тези конурирали Тесла! С 200 километра пробег! Доообре!

    Коментиран от #3

  • 3 Тухла

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хахахаха":

    Ами с тази аеродинамика на тухла какво очакваш? Тесла с 800 киловатчаса батерия изкарва 1000 километра пробег с 40 тонен камион. Тоест от 200 киловатчаса 250 км. Mercedes с два пъти по-лек камион, от 250 киловатчаса батерия докарват 200 км пробег. А като си спомня че доскоро важеше максимата Mercedes и всички останали.

    Коментиран от #5, #28

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Turbo

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Тухла":

    А Тесла Семи ще се появи ли изобщо някога тесльо вапулг хахахахаха май никога,че и пробега му знаеш тухльо.

    Коментиран от #10

  • 6 DrivingPleasure

    4 2 Отговор
    Уличих Тухла в лъжа и коментара беше изтрит! Браво!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Turbo

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "DrivingPleasure":

    Това е тесльо,пишещ с много никове.Негови коментари модераторите не ги трият.
  • 9 ддд

    2 2 Отговор
    с такава батерия трябва да мине поне 450-500км, тесла минава миля с квч при пълно натоварване. сега като убият и с цена и готово.
  • 10 TSLA

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Turbo":

    Говори на БЪЛГАРСКИ

    Коментиран от #11, #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мисли се за много умен

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "TSLA":

    Нали е ВЕЛИК бизнесмен, който не би си купил автомобил за 100 хиляди лева, защото предпочита да ги удвои за година, затова поради липса на оборотни средства за бизнеса, си купува чисто нов автомобил за 45000 лв на лизинг, защото е много по-лесно да харчиш пари, които все още не си изкарал. За да не му трият обидите ги пише огледално и се мисли за много умен!

    Само че умните хора знаят, че когато някой който спори с тях започна да ги обижда, означава че няма други аргументи в спора. Изведнъж името ти става смешно, прекалено висок си или прекалено нисък, прекалено слаб или прекалено дебел, цвета на дрехите ти не е подходящ, започват предположения за сексуалната ти орентация, ако си богат си мошеник, ако си победен от тях си глупак, и това в спор за колко километра се минава с един заряд на батерията. Така че внимавай с какво си облечен, защото камиона може да мине повече или по-малко в зависимост от това по тяхната логика!

    А Илон Мъск бил много по-глупав от тях, защото като Грета тунберг бил болен от Аспергер. Турбо е много много много по-велик бизнесмен от него. Онзи глупак Илон не може да си удвоява парите всяка година и съвсем скоро ще умре в бедност и не разбира нищо от камиони! Докато турбо с това си изкарва хляба, превозва стока с личния си автомобил на лизинг.

    Коментиран от #23, #24

  • 20 Пост на гост

    0 2 Отговор
    200км са напълно достатъчни за целевата група , за която е предвиден. В големите европейски градове , постепенно се въвеждат забрани за големите мпс , като идеята е да са с емисия 0 . Волво имат работещи такива , мисля и Ман.
    П.п. тесладжията , тоя камион на Мъск е като наще ф-16- големи обещания , всичко на хартия.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 КОМО

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пост на гост":

    Рено имат на 100% ток подобни товарни автомобили от няколко години. Като цяло спорите за глупости, защото цената е умопомрачителна - 350 000 - 400 000 евро без ДДС. за сравнение подобен дизелов е 70 000 Евро.
  • 22 Искаш ли да се обзаложим?

    1 6 Отговор

    До коментар #20 от "Пост на гост":

    Максимум до година, Тесла ще пусна камионите си в продажба и ще изпълнят, че и преизпълнят в реалността първоначалните характеристики на хартия, за което шефа на даймлер каза, че такива характеристики противоречат на физичните закони?

    Същото беше, когато Тесла обяви че ще пусне автомобил с ускорение до 100 за под три секунди - било физически невъзможно, че чак го доказвахте с формули, а сега говорим за ускорение до 60 мили в час за под две секунди, но забравихте опорната точка за физичните закони?

    Коментиран от #27

  • 23 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Мисли се за много умен":

    Пише огледално,защото модератор трие хахахаха В коментара ти си обидил Turbo няколко пъти модератор не те трие.Защо така.
  • 24 Turbo

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мисли се за много умен":

    Не виждам някой да ми се присмива от коментиращите хахахахаха хора ти знаят номерата тесльо.Ти си ануолк на форума,правим си гаргара с теб и ти не се усещаш хахахаха Ето и последната едейотска идея на рентиера тесльо.В цял свят наемите падат, търговски и офис площи стоят без наематели.Наш тесльо вдигнал наемите на гаражните си магазинчета и наемателите били много доволни хахахаха тесльо удари дъното.

    Коментиран от #25

  • 25 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Turbo":

    Те ТеслюФците гледат графиките наобратно хахаха може да е видял увеличаване на наемите.
  • 26 Тесла без

    1 1 Отговор
    дръжка: Мъск има проблем и проблема се нарича: КАПИТАЛИЗЪМ. Може да си пръв в дадена област, но ако не поддържаш темпото - гориш..
  • 27 pbdan

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Искаш ли да се обзаложим?":

    Под 3с. до 100км/ч може само на подготвена предварително писта при идеални условия. За под 2с. е възможно само с катапулт или с въздушно-реактивните бустери(ускорители) за които се говори с половин уста. Физическите закони няма кой да промени.

    Коментиран от #29

  • 28 :):):):)

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тухла":

    1000 километра ...може и по добре ,нека се постараят поне 2000 километра да изминава с едно зареждане,също и дизайна да подобрят.После купувам една кола.Целия покрив на къщата и сайванта покривам със слънчеви панели ,в двора слагам една вятърна перка и карам без пари
  • 29 Таен

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "pbdan":

    Не физичните закони трябва да бъдат променени по отношение на личните превозни средства.