Last news in Fakti

23 Юни, 2021 12:08 6 813 7

Уникален прототип на офроуд Volkswagen, базиран на модела Beetle, се продава на цената на два "айфона"

  • volkswagen-
  • beetle-
  • 1600 project 1021-
  • прототип

Според продавача, 44-годишният експериментален автомобил не изисква никакви инвестиции

Уникален прототип на офроуд Volkswagen, базиран на модела Beetle, се продава на цената на два "айфона" - 1

В южноафриканската провинция Западен Кейп беше пуснат в продажба необичаен прототип на всъдеход Volkswagen 1600 Project 1021, построен през 1977 година. Уникалният автомобил е един от експерименталните модели, създадени на базата на Beetle. За рядкото превозно средство продавачът иска 50 000 южноафрикански ранда (приблизително 3 000 евро по текущия обменен курс), което се равнява на цената на два от топ телефоните на iPhone.

Уникален прототип на офроуд Volkswagen, базиран на модела Beetle, се продава на цената на два "айфона"

Project 1021 е създаден от специалисти от южноафриканския клон на Volkswagen. Инженерите са използвали шасито от първите версии на Beetle със задноразположен двигател. Това се доказва от местоположението на капака на резервоара за гориво върху предния калник и всмукателните отвори за въздух на С-колоната. В същото време класическата радиаторна решетка изпълнява изключително декоративна функция.

Уникален прототип на офроуд Volkswagen, базиран на модела Beetle, се продава на цената на два "айфона"

Под капака на всъдехода Beetle е монтиран 1.6-литров атмосферен двигател с 58 конски сили. Такива „Бръмбари“ се появяват за първи път в Южна Африка през 1972 година. Публикуваното за продажба копие обаче излиза на бял свят пет години по-късно. Друга необичайна характеристика на прототипа е неравномерният брой врати.

Уникален прототип на офроуд Volkswagen, базиран на модела Beetle, се продава на цената на два "айфона"

Неизвестно е колко такива прототипи са построени в Южна Африка. В допълнение към класическите "джипове", инженерите планират да произвеждат и експериментални двуместни пикапи на базата на Beetle. Според собственика необичайният Beetle, колата е напълно работеща и готова за употреба. както вече споменахме за необичайното SUV, продавачът планира да спечели 50 000 ранда, което специалистите определят, като много ниска цена.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не крада

    14 9 Отговор
    Ето руснаците от къде са копирали за да направят Лада Нива
  • 2 kkk

    12 0 Отговор
    Хахха, започва производството на Lada Niva през същата година - 1977

    Коментиран от #3

  • 3 ДА АМА НЕ

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "kkk":

    ЛАДА НИВА ЗАПОЧВА ДА СЕ РАЗРАБОТВА ПРЕЗ 1971 Г. И НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА, ИЗЦЯЛО РУСКИ ПРОЕКТ Е, МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПО ВЪПРОСА, НО НА АНГЛИЙСКИ ИЛИ РУСКИ. ИМА ДОСТАТЪЧНО ИНФОРМАЦИЯ В ИНТЕРНЕТ.
  • 4 Вълко Червенков

    7 4 Отговор
    Ватенките не са проявили кой знае какво въобръжение по отношение на дизайна.Просто са сложили стопове от Лада 1600,емблема и са променили номера от 1021 на 2121.

    Коментиран от #7

  • 5 Манафофф

    0 0 Отговор
    Къде беше главния герой в това съчинение? Или е преразказ?
  • 6 Танко

    3 0 Отговор
    Някой,да знае,какво означава"НЕРАВНОМЕРЕН брой врати"?
  • 7 вълко На-черввнков

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Вълко Червенков":

    Краварите не са проявили кой знае какво въобръжение по отношение на дизайна в моето лечение.
    Просто са ми сложили стопове от Лада 1600 на главата,емблема на тръбата (изходната) разбира се , и са ми променили номера на (стаята) от 1021 на 2121.