Last news in Fakti

1 Юли, 2021 09:30 4 226 17

Повече за новата Astra

  • opel-
  • astra-
  • peugeot-
  • 308

От Opel разкриха още информация за 11-тото поколение на хечбека

Повече за новата Astra  - 1
Снимки: Opel

Преди няколко седмици от Opel загатнаха за появата на новата Astra, като разпространиха няколко снимки, показващи елементи от дизайна на хечбека. Днес от компанията са още по-щедри и ни представят тестов прототип, покрит с камуфлаж, както и кратка информация за това какво да очакваме.

Повече за новата Astra

Новата Astra е базирана на платформата на Stellantis – EMP2, която можем да открием още при DS 4 и Peugeot 308 с които германската машина ще споделя доста общи технологии. Знаем също така, че от Opel ще предлагат 1.2-литров бензинов мотор, 1.5-литров дизелов, както и две plug-in хибридни решения с 1.6-литров бензинов мотор.

Повече за новата Astra

Що се отнася до дизайна на обновената Astra, то той ще следва последните тенденции при марката, което означава, че ще видим новите LED фарове с характерната решетка. В интериора най-вероятно ще видим решения като при Mokka, която тествахме по-рано този месец.

Повече за новата Astra


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    38 7 Отговор
    Опел Астра е най добрия немски компактен автомобил но много хора купуват Голф чиято слава лежи на стари лаври а истината е,че качеството му е трагично.

    Коментиран от #3

  • 2 факт

    14 35 Отговор
    Опа добре че Пежо купиха Опел та ги направиха коли нищо общо със смрадовете хлопелски от 90-те и първото десетилетие на 21-век.

    Коментиран от #11

  • 3 7437

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Немски дугг път 😅😅😅
  • 4 сектант

    12 9 Отговор
    имал съм омега 2.0 16в и инсигния съм карал и астрата 2013та и само ще кажа, че сега откакто пежо ги взе са по-добри коли в пъти дори, като изключим трицилиндровите тоалетни
  • 5 Иван

    19 3 Отговор
    Астра винаги ми е харесвала повече от Голфа
  • 6 DrivingPleasure

    7 8 Отговор
    За съжаление още един тотално съсипан модел. 1.2 мотор в това купе е просто смехотия, автоматичната трансмисия е някакъв безумен вариатор. и въпреки, че всъчност германците започнаха да правят доста от разработките на Пежо и техниката е немска тя е под диктовка, на франсетата и цялостния пакет е порядъчно идиотски.

    Първото поколение на Астра К е последната истинска астра. Първото поколение на Инсигниа Б е последния истински Опел. При фейслифта и на двете вече преобладава френската щуротия и не си струват.

    Коментиран от #7

  • 7 ХХМ

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "DrivingPleasure":

    Аз като дългогодишен фен на марката съм на същото мнение

    Коментиран от #8

  • 8 Хо хо хо

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "ХХМ":

    И как с нвите еконорми ще ги покриеш с по-голям маторъ🤔🌈🤘🏿

    Коментиран от #12, #13

  • 9 Ивайло

    2 9 Отговор
    Новия модел астра вече с допълнителна екстра - телоподаващо в багажника, хахаха!!! ;)))
  • 10 Рюселхайм

    7 3 Отговор
    Това, което видях на снимката вътре в купето-лост за ръчна кутия, ми хареса. Астра си е Астра-легенда при хечбеците. Само единия двигател ме интересува-1,5 дизеловия. Ако е 4-цилиндров, без турбина, вероятно ще е около 120-130 к.с. Напълно достатъчно за едно нормално шофиране. Фен съм на Опел-макар много колеги тук да ми се присмиват.
  • 11 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    Ферновете на Опел от форума им изобщо не са съгласни с тебе. Ти мислиш така, защото си фен на Пижо и няма как да разбереш какво означава Опел и какво се харесва в него.

    Коментиран от #16

  • 12 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хо хо хо":

    Като го разтовариш откъм обороти и натоварване да работи добре и в сила дори със бедни смеси с по-ниски азотни окиси и СО. По-големият мотор решава много проблеми, стига да не е прекалено голям.

    Коментиран от #14

  • 13 DrivingPleasure

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хо хо хо":

    Първо, говорим за едно политическо безумие с тия нови еко норми. Второ гост ти е казал, че има начини. има решения при мотора, има решения при каталитичните устройства, та даже и при горивата - 1.8 мотор от 90те с газ ще има по-голям ресурс, по-голям еко ефект и далеч повече смисъл от тия изнасилени малолитражки примерно

    Коментиран от #15

  • 14 хо хо хо

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Големият мотор освен да харчи повече и да отделя повече като следствие от първото не знам какво друго ще направи.Навсякъде намаляването на обема е основно за намаляването на емисиите.
  • 15 хо хо хо

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "DrivingPleasure":

    Газта гори и повече тоест ще има и по-голям разход на гориво
  • 16 факт

    5 8 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    И какво означава опел и какво харесват феновете на опел клуб бг това че бяха известни през 90-те като зле изглеждащи проблемни ръждавелници ли че то това не е за хвалба
  • 17 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ШВАБЕН СМЕНЕТЕ ИМЕТО !!!!! АСТРА ЗЕНЕКА БЕ ПОБЕДЕНА ОТ ФАРМАЦИИ САЩ !!!