Last news in Fakti

12 Юли, 2021 16:58 6 189 19

Mercedes също се сбогува с двигателите с вътрешно горене

  • mercedes-
  • двигатели с вътрешно горене

Компанията все още не разкрива кога ще премине изцяло на ток

Mercedes също се сбогува с двигателите с вътрешно горене - 1
Снимки: Mercedes

Mercedes е поредния голям автомобилен производител, който е на път да се сбогува с двигателите с вътрешно горене, сочи доклад на Automobilwoche. Според германските ни колеги, марката ще премине изцяло на ток в Европа до края на това десетилетие, като все пак ще разчита на бензинови и дизелови двигатели в други части на света.

Mercedes също се сбогува с двигателите с вътрешно горене

От изданието посочват още, че от германската компания ще обявят официално този план на 22 юли, но дори и тогава шефовете на Mercedes не се наемат да разкрият кога точно ще се случи пълното отказване от конвенционалните двигатели.

Mercedes също се сбогува с двигателите с вътрешно горене

Към момента гамата на Mercedes включва няколко електрически автомобила, които не могат да се похвалят с голям брой продажби. Очаква се през следващите месеци от марката да се активизират и да представят още няколко нови модела, които да отговарят на някои от най-продаваните модели с бензинови и дизелови двигатели.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шуманов

    60 11 Отговор
    Е, ние пък ще се сбогуваме с Мерцедес.

    Коментиран от #3, #13

  • 2 Ми то с външно горене

    11 1 Отговор
    ми е само д@парата!
  • 3 mb fen

    29 7 Отговор

    До коментар #1 от "Шуманов":

    Нормалните хора отдавна се сбогувахме. Фен на марката съм и съм имал 3 бенца. Но вече край. Много жалко.
  • 4 кольо

    27 6 Отговор
    Жалко че си отива един от пионерите при ДВГ.Но всяко начало си има край..както в живота.
  • 5 BMW FAN

    13 15 Отговор
    БМВ са едни от най-добрите създатели на ДВГ, като изключим някои концепции, които не струват нищо. Дизеловите мотори на мерцедес са също доста добри. С две думи, на кой - каквото му е кеф да кара, затова има толкова марки, всеки да си избере, каквото си прецени.
  • 6 TRIF

    10 12 Отговор
    Много да даже закъсняха. Робуваха на стара слава. Като изтърваха момента сега ще им е трудно да догонят фаворитите в ел. автомобилите.

    Коментиран от #8

  • 7 Кики

    11 2 Отговор
    А с Хамилтон кога ?
  • 8 Бочко

    20 7 Отговор

    До коментар #6 от "TRIF":

    Ще им е трудно да ги догонят в кое? Все едно другите са толкова напреднали, че няма накъде... Чудят се как да те накарат да не си пускаш климатика и мултимедията, та да минеш 200 км с късмет, ако караш като бабичка...
  • 9 изостанали

    6 3 Отговор
    Хореата от десетилетие правят само ел коли, на тях щяло да им трябва още едно за да преминат на ток....

    Коментиран от #10

  • 10 Тоя па... тоя пааа....

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "изостанали":

    Я прочети горната статия.
  • 11 Маde in Bg

    5 4 Отговор
    Добре де,то и аз съм За електромобилите, ако примерно за пет минутки заредиш батерията,както пълниш резервоара с гориво бива! И друго,не всички живеят в къщи,че да имат в своят дом достъп до ел.захранване за автомобила ! Затова за мен не става да имаш само електромобил!

    Коментиран от #12

  • 12 оня с коня

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Маde in Bg":

    Тревожиш се че не живееш в Къща и зареждането от Домашната мрежа ще ти е проблем ако обитаваш от Втория етаж нагоре някакъв Апартамент.Не ти идва на ума обаче че ако за 10-15 хил.лв можеш да си вземеш сравнително Читав Употребяван автомобил с ДВГ,то за НОВ Електрически трябва да се бръкнеш от 50-60 хил. НАГОРЕ,щото Стари НЯМА?

    Коментиран от #15

  • 13 Ел пакет

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Шуманов":

    Звучи много гадно,но е така.Със “смъртта” на бензиновите и дизеловите двигатели,колите ще станат “бездушни”,а марки като Mercedes,BMW,Audi,Maserati,Porsche,ще изгубят най-ценното си,а именно духа,отговорен за популярността им.За мен ел.автомобила е просто средство за придвижване.Някак си няма я тръпката в него,ако ще и от 0-100 да ускорява за 2 сек.
  • 14 Антон

    5 3 Отговор
    Тези пък палячовци къде тръгнали. Видяла жабата че подковат конят и тя вдигнала крак
  • 15 Къде?

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    Къде няма стари? Ми влез виж беее! Пълно е с електрички по 15 хиляди, Зое и Лийф!

    Коментиран от #17

  • 16 Гришата

    2 4 Отговор
    едно време дилижансите на определено разстояние са сменяли конете така и в съвремието на определени пунктове ще се заменят изтощените акумулатори със заредени за да се пести време и да има дълъг преход -предполагам
  • 17 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Къде?":

    Това са ролкови кънки, не коли.
  • 18 ДА БЕ

    3 0 Отговор
    СБОГУВАЛ СЕ Е ЧУШКИ - КОЙ ПОЛИТИК ПРЕДВИД МОШЕННИЦЕСКАТА ДЕЙНОСТ КОЯТО ИЗВЪРШВА И КРАДЕ ЩЕ СЕ ВОЗИ НА АВТОМОБИЛ КОЙТО НЯМА КАК ДА ИЗБЯГА ПРИ ОПАСНОСТ , ЩО МУТРАТА НЕ КАРА ТЕСЛА АМИ КАРА ЖИП И АУДИ С ПО 600 КОНЯ И РЕСУРС ДА БЯГА СТОТИЦИ КИЛОМЕТРИ ............. А МЕРЦЕДЕСИТЕ ОБИКНОВЕННО СА ПРЕДПОЧИТАНИ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КАТО БОЙКО И ХИТЛЕР !
  • 19 БрайсънДеШамбо

    1 0 Отговор
    Важното е , че ББ и ШАЙКАТа се СБОГУВАТ с властта у нас !