Last news in Fakti

16 Юли, 2021 16:34 6 631 19

Дизелово Q7 с V12 или E-tron на ток? (ВИДЕО)

  • audi-
  • q7-
  • e-tron

Кое от двете SUV-та бихте избрали?

Дизелово Q7 с V12 или E-tron на ток? (ВИДЕО) - 1
Снимки: YouTube

Краят на двигателите с вътрешно горене при Audi, a и не само е към своя край след като компанията обяви, че те ще спрат да се вграждат в автомобили продавани в Европа през следващите години. Именно поради тази причина можем да определим надпреварата организирана от CarWow като битка на минало и бъдеще. В нея можем да видим Audi Q7 V12 TDI срещу Audi E-Tron Sportback.

Дизелово Q7 с V12 или E-tron на ток? (ВИДЕО)

През 2009 година от германската марка представят фейслифта на Audi Q7 като заедно с него се появява и нов двигател в гамата на модела, а именно 6.0-литровия дизелов V12, който можем да видим при конкретния екземпляр. Той генерира 500 конски сили и 1000 нютон метра въртящ момент, които се предават към четирите гуми посредством автоматична трансмисия с шест предавки.

Дизелово Q7 с V12 или E-tron на ток? (ВИДЕО)

Връщайки се няколко месеца назад можем да си припомним и премиерата на E-Tron Sportback, който от своя страна разполага с два електромотора, достатъчни за 405 конски сили и 663 нютон метра. Както винаги можем да наблюдаваме надпревара на 402 метра, доускорение от 80км/ч и разбира се, тест на спирачките. Вижте видеото


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като гост

    28 4 Отговор
    Зареждаха ли електричката след всеки старт?

    Коментиран от #2

  • 2 Не не

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Като гост":

    Пълниха резервоара с бензин!
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    31 2 Отговор
    Да ги тестват София-Варна и обратно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 pbdan

    23 5 Отговор
    Дори не гледах клипа. Основното предимство на елколите е голямото ускорение, пушекът е в ТЕЦ и липсата на рев. Такива са просто данните на елдвигателя - висок КПД, почти независещ от оборотите и започващ от 0 об/м. У нас къде ще я караме? От 0-80км/ч за 2 сек?! Развива до 280км/ч - по магистрала до 140км/ч? А нашият манталитет? Ще има много жертви особено между младите.

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 😂😂😂😂

    9 12 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    Аудито е автоматик! Щом си мъж, ще караш само Лада Нива! Ръчни скорости! Да не си джендърчи?
  • 7 smeh

    10 6 Отговор
    Обърнете внимание за каква бройка Q7 иде реч. То лукс, то кожа, личи се, че собственика е абсолютен сектант и определено не пести изобщо пари по нея. Гарантирано конкретната бройка след 20 години ще струва колкото 10 нови електрички от същия клас. Докато при електричките не съществува вариант цената им да расте с времето. Скоро ще настъпи момента в който ще трябва да се изкупуват "реликви".

    Коментиран от #10

  • 8 1234

    8 4 Отговор
    На Carnow им вярвам, колкото на Бойко. Отдавна ги следя и ревютата им са доста пристрастни, по-скоро приличат на реклами.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Съществува

    4 10 Отговор

    До коментар #7 от "smeh":

    Виж цените на Тесла Роудстър 1! Цените им вървят нагоре! Това Ауди, цената няма да скача. Това е масова кола, няма нищо колекционерски в нея!

    Коментиран от #13

  • 11 Гошо

    4 2 Отговор
    Който е гледал клипа веднага би трябвало да разбере разликата .... в шафьорчетата! Единя е ингилизин в червата си а другия е лилав и под ноктите! Т.е. ..... ма...ите......W12 цапат а бледоликите пазят с "е" ала бала!, както е в живота един пази, друг руши!!!
  • 12 ДЖОН РАМБО

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "pbdan":

    Не позна - нарича се ЛИНЕЙНА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ! Иначе за колите - аз произвеждам ток затова залагам само и единствено на истинското гориво - ДИЗЕЛА !

    Коментиран от #17

  • 13 smeh

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "Съществува":

    Не съм следил Теслата, възможно е. Но точно за V12-ката TDI е далеч от масовка. Това беше напъна на Ауди да докаже на света върховенството на дизела, макар и неуспешен си остава единствения V12-так в масов автомобил. А и за 2008г 1000нм си звучаха умопомрачително.
  • 14 номад

    4 1 Отговор
    религията не ми позволява да сипвам на бензиностанция как ще взимам ток от градския 25 год не съм стъпвал на бензиностанция а карам по 70-100 км на ден
  • 15 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    8 9 Отговор
    Естествено че ел двигателя е по-бърз лек прост и здрав от архаичния двигател с вътрешно горене, който има 100 системи

    Коментиран от #16

  • 16 ДЖОН РАМБО

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍":

    Виждам че разбираш . Та какво е " алтивар " ?
  • 17 pbdan

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "ДЖОН РАМБО":

    Чети по-внимателно. Говоря за постоянството на КПД. Мощността е въртящия момент по оборотите. При ниски обороти е естествено въртящият момент да е най-голям и спадането му с увеличаването на оборотите е поради непроменящия се КПД(респективно постоянната мощност). Въртящият момент е равен на мощността върху оборотите. N=P/n. Всъщност зависимостта е хиперболична.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Климатолог

    1 3 Отговор
    Дизела е отчайваща технология отделяща ФПЧ изобщо няма място в градовете