Last news in Fakti

19 Юли, 2021 10:15 2 420 7

Електрическа G-Klasse може да дебютира на изложението в Мюнхен

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • eqg

Концепта EQG най-вероятно ще е част от щанда на Mercedes

Електрическа G-Klasse може да дебютира на изложението в Мюнхен - 1
Снимки: Mercedes

Mercedes G-Klasse е един от най-дълго произвежданите модели на германската марка, който макар да получи доста съществени промени през 2018 година, все пак запазва класическите си квадратни форми и офроуд възможности. Още през 2019 година от Mercedes споделиха за плановете си всъдеходът да премине на ток, като концептуален модел може да бъде представен още тази есен.

Електрическа G-Klasse може да дебютира на изложението в Мюнхен

Според информация на mbpassionblog, прототип на електрическата G-Klasse ще дебютира през месец септември на автомобилното изложение в Мюнхен, а серийната версия ще бъде показана през 2022 година или 2023 година. Все още не са ясни точните характеристиките на модела, но се очаква той да разчита на два електромотора, които да осигуряват задвижване на четирите колела.

Електрическа G-Klasse може да дебютира на изложението в Мюнхен

Освен задвижването на четирите колела, EQG най-вероятно ще запази и почти същите форми, като конвенционалния всъдеход с който сме свикнали през годините. Най-вероятно електрическият модел ще разчита на 108-кВч батерия, която ще е достатъчна за около 500 километра с едно зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 братишка

    10 4 Отговор
    Започва все повече да бие на Нива.
  • 2 освен

    8 3 Отговор
    че са го докарали на форми като Лада Нива от 1977г., защо се правят на ощипани от Щаер-Пух, като преди 15 години направиха напълно електрически концепт специално за Арнолд Шварценегер, и дефакто базата им е готова, просто трябва да разгърнат конвейра, и да бълват, ЛГБТ тротинетки.
  • 3 Пилот на Ферари

    10 3 Отговор
    При тегло 2.5 тона и въздушно съпротивление на камион , не знам какви батерии ще и трябват . Или те ще бъдат в прикачно ремарке.
  • 4 Мулинекс

    7 1 Отговор
    Дали да избера ел прахосмукачка като това недоразумение на снимката или някой Форд ф-150 на биоетанол и да газя яко
  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    3 3 Отговор
    За офроуд, трябва да знае от чукча , че: "Колкото по-далеко отиде извън пътя , толкова повече ще върви за трактор!"
  • 6 Горския

    0 0 Отговор
    Ти с тубите за тунджа през четири села оди, а он с контакта дома до безкрай из планините ще върти.
  • 7 Сиирджия

    0 0 Отговор
    ЕЙ тука сте почти всички 3 ма на брой. Остават още 3 ма ама те са политически драскачи. Издухани хора сте като нацията. Тая статия за без пари яко менторите. Явно сте от журналистите в кавички дето пишат и статиите. Ужас за България сте.