Last news in Fakti

21 Юли, 2021 10:48 3 841 10

Пазарът на автомобили в Европа: Най-много нови коли се продават в Германия

  • продажби нови автомобили-
  • европа-
  • юни 2021

След Германия се нареждат Франция, Великобритоания и Русия

Пазарът на автомобили в Европа: Най-много нови коли се продават в Германия - 1

През юни в Германия са продадени 274 152 автомобила, което е с 24.5 процента повече в сравнение със същия период на 2020 година. Франция със 199 508 нови автомобила (-14.7 процента) се нарежда на второ място, а Великобритания затваря челната тройка със 186 128 продадени автомобила, което е с 28 процента повече от миналата година. Ако вземем предвид Русия в европейския рейтинг, то през юни тя си осигури четвъртата позиция и съвсем с малко изпреварва Италия, където дилърите са продали 149 438 автомобила (+ 12,6 процента).

В Русия темповете на растеж на продажбите на нови автомобили намаляват, отбелязват анализатори от агенция "Автостат". Според статистиката за юни 2021 г. в страната са продадени 154 хиляди автомобила, което е с 27.4 процента повече в сравнение със същия месец година по-рано. С такъв резултат Русия падна на четвърто място сред европейските страни, след Германия, Франция и Великобритания. За сравнение, Русия беше трета в списъка през май.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реалист

    16 0 Отговор
    И после умират в България...
  • 3 еуропа фалира

    9 5 Отговор
    Те се продават, но какви...евтини малолитражки и някоя електрическа кабуретка.
  • 4 Минчо

    5 8 Отговор
    Аз си мислех, че най-много се продават в Русия, нали уж тя победи в последната световна война?

    Коментиран от #8

  • 5 Механик

    19 4 Отговор
    Тва, руснаците нали бяха бедни до мизерия? От къде пари за тия новите коли?
    Я гледай нас, как сме цъфнали и вързали! Само нови коли по нашите вискоскоростни магистрали се движат. Друго си е да си демокрация. Всичко ти е наред. И турски домати има, и македонски ябълки. Има и лук от Полша, свинско на 55 години от Испания, телешко по 40 лв/кг от Ирландия..
    Ама най-много имаме банани. И то не какви да е, ами европейски- с коректен радиус.
  • 6 Пешо делкото

    6 1 Отговор
    Нe иcкaмe тoкoмoбили... нe рaзбрaхтe ли!!! Oпacнo e, мoжe вoлтoвa дъгa дa ни изпържи...дa cвeтнeм кaтo крушкa! Вce eднo cи ceднaл нa eлeктричecкия cтoл!

    Коментиран от #7

  • 7 Ами

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо делкото":

    Юри тогава с школника модел 78 година
  • 8 антрашпиц

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Минчо":

    Щях да заложа на БГ,ама загубата щеше да ми е в кърпа вързана.Междодругото,не подценявай Русия.Що?Ми щот в Русия живеят доста хора които имат възможност да си купят нов автомобил(дали ще е бентли или дачия няма значение).Германия е победител,лошо няма,остава да се надяваме(лично аз),че вносът от там ще е употребяван от някой германец,а не от някой......(няма да кажа кой,шот ще ми изтрият коментара).
  • 9 Гената

    2 0 Отговор
    Сега ще излязат на пазара една голяма серия "къпани коли", от тия дето плаваха ворно по притоците на Рейн. Ама нищо, той нашенеца много не подбира, ще ни ги утикат.
  • 10 ЗаПредпочитане

    0 0 Отговор
    Ще се продват, като по вестниците в източна Европа само е рекламира как немските стари коли били по-добри от новите и са за предпочитане :)