Last news in Fakti

22 Юли, 2021 11:34 11 525 12

Най-бързото Ferrari се удари в бетонна стена

  • ferrari-
  • sf90 stradale-
  • катастрофа

Такъв хиперкар ускорява до 100 км/ч за по-малко от 2.5 секунди

Най-бързото Ferrari се удари в бетонна стена - 1

В Италия се разби най-мощният и скъп автомобил в настоящата гама на Ferrari - хибридното SF90 Stradale с мощност от 1 000 конски сили и с допълнителен пакет от Assetto Fiorano.

Съдейки по снимките и информацията за хиперавтомобила, които се появиха в Instagram, той се е блъснал в бетонна ограда, като е пострадала лявата му страна. Това обаче вероятно е било предшествано от друг сблъсък - вдясно можете да видите счупено огледало за обратно виждане и големи пукнатини в предното стъкло.

Инцидентът е станал близо до град Вентимиля в северозападна Италия. В резултат на сблъсъка предната броня на SF90 Stradale е повредена от страната на водача, калникът е смачкан, фарът и джантата също са сериозно пострадали. Освен това по тялото се виждат мнжество драскотини, а двете леви колела са обърнати под неестествен ъгъл - очевидно и окачването е пострадало.

Какво е причинило инцидента и има ли жертви, не се съобщава. Разбитият хиперкар е тестова кола за пресата, което се доказва от специалните регистрационни табели, които Ferrari обикновено използва за такива автомобили.

Най-бързото Ferrari се удари в бетонна стена

Катастрофиралият SF90 Stradale е оборудван с пакет Assetto Fiorano, намаляващ теглото на превозното средство с 30 килограма. Включва състезателни мултиматични амортисьори и титаниеви пружини, врати от въглеродни влакна, под и гуми Michelin Pilot Sport Cup2.

В основата на силовия тракт на хиперкара стои подобрен четирилитров V8 битурбо двигател, произвеждащ 780 конски сили и 800 Нм въртящ момент. Той работи в тандем с три електрически мотора, добавящи още 220 к.с. Според „паспортните данни“ SF90 Stradale достига от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди. Хибридът ускорява до 200 километра в час за 6.7 секунди, а максималната му скорост е 340 километра в час.

Това не е първото Ferrari SF90 Stradale, което пострада тази година. През април в Хюстън, Тексас, влак и камион се сблъскаха на железопътните релси, а камионът превозваше редки суперавтомобили, включително суперхибрида от Маранело.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    32 5 Отговор
    Най-бързото Ферари, се удари най-бързо
  • 2 100

    47 2 Отговор
    На бетона не му пука с колко коня е колата.
  • 3 Турбодизел

    12 29 Отговор
    Какво искате от тия кенефи, дето са сглобени от клечки и жълъди? Турили му иляда коня матор, ама ни мое да завива ни да спира като хората.

    Коментиран от #4

  • 4 БатП

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "Турбодизел":

    Ма, викаш, Гоуфу така спира, че чак да са засрамят тия ми ти италианци?
  • 5 Алтер

    17 0 Отговор
    Чукнато е. Водача не е карал с повече от 80 км.

    Коментиран от #12

  • 6 ууу

    8 0 Отговор
    Точно турбо дизелът да заговори за управление...
    Върви си на релсите и в океана, дето ти е мястото!!!
  • 7 Терминатор

    3 0 Отговор
    Боли ме шмайзера
  • 8 драг

    5 4 Отговор
    1000 коня а 40 годишната Жигула на Гошо Карборатора с 260 коня и гуми Видинки регенерат го прави крив
  • 9 Tie

    1 5 Отговор
    Кое бе, онова изрязаното дето се държи на монтажна пяна, отзад е без спирачки и толкова орязано до безобразие и със зор падна до ниска 12-ка ли?
    Айде по-сериозно….0-200 е 6.7 SF-ката….дали въпросната Жига има терминална близка до 200 или по-скоро прилични 60 фута заради ниското тегло, сликовете и задното, а нагоре пада по очи и я има я не 180+- терминална?
  • 10 незнайко

    2 2 Отговор
    В това състояние може да са колелата ако и задните са били управляеми !!! В противен случай не си заслужава парите щом така лесно се чупи ЗАДНОТО ПРЕДАВАНЕ без значение от мощноста !!!
  • 11 Шишо Бакшишо

    9 0 Отговор
    Айде на Горубляне. Нов внос, уникат, една бабичка я е карала само до аптеката.
  • 12 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Алтер":

    Малко крем за бръчки,боя от body и на пазара "ноф фнос,реални километри и сервизна история"