23 Юли, 2021 09:36 7 556 20

Актуализираната офроуд Lada Niva Bronto излиза на пазара

  • lada-
  • niva-
  • bronto

Моделът вече е достъпен за поръчка при дилърите, въпреки че цените все още не са обявени

Актуализираната офроуд Lada Niva Bronto излиза на пазара - 1

Пресслужбата на Lada обяви началото на приемане на поръчки за фабричната офроуд версия на Niva Bronto, която претърпя планирано обновяване. Всъдеходът леко се е променил отвън и отвътре, по-специално има ново табло и на покрива се е появила антена. Модификацията Bronto е базирана на триврата Niva Legend в максимална конфигурация на оборудване, в което влизат екстри като климатик, отопляеми седалки и огледала. Изборът е между две нива на оборудване: Luxe и Prestige.

Самата компания нарича актуализирания дизайн на Bronto „по-изразителен“. В луксозната версия SUV-то получава релси на покрива, удължители на арките на колелата и 15-цолови джанти с гуми MT. Версията Prestige се допълва от оригинална радиаторна решетка и масивни пластмасови брони, странични декоративни прагове и фарове против мъгла. Срещу доплащане може да се поръча монтиране на светлинен панел на покрива и камуфлажна боя.

Обновената Niva Bronto се предлага с нова климатична система, по-удобни седалки, навигационна система ERA-GLONASS и подобрена шумо и вибрационна изолация. Всъдеходът се задвижва от бившия 1.7-литров бензинов атмосферен мотор с мощност 83 конски сили, който е комбиниран с петстепенна механична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела със заключващи се предни и задни диференциали.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    26 12 Отговор
    Бижу.

    Коментиран от #2

  • 2 Ванката

    21 10 Отговор

    До коментар #1 от "rusnak":

    Подкрепям..
  • 3 Пак е

    27 12 Отговор
    Със стария жигулен двигател. Като качвам баир спирам климатика. Ужас. Няма да и сложат нещо по - мощно. Отделно на 1000 км почва да скърца цялата.

    Коментиран от #6, #15

  • 4 Тинейджър

    16 9 Отговор
    Верно ли ръждясва на петата година?

    Коментиран от #13

  • 5 Ловец

    15 13 Отговор
    Боклук. След 30 000 км основен ремонт.
  • 6 САТЪРА НА ХАНА

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пак е":

    Бронтото - има блокировки на двата диференциала - малък танк - това обаче иска смяна на втулки когато се износят - препоръчителен интервал 20-40 000 км в зависимост от стила ...........
    ......... друг проблем - няма кори за защита отдолу , няма странични прагове за защита ...... двигателя както казва колегата издиша ..... ако имаше още 30-40 коня щеше да е убиец на ниска цена ... пластмасови брони ...... дано са сложили LCD дисплей ...... постоянно 4х4 .... абе как може да правят двигатели супер фвигатели за самолети , а не могат да правят един бензинов двигател
  • 7 XFR

    12 4 Отговор
    Форд изкара Бронко, тия Бронто .... маркетинг мисъл е имало

    Коментиран от #8

  • 8 сатъра на хана

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "XFR":

    БРОНКО-ТО НА ФОРД С МИНИМУМ ЕКСТРИ - ДЕТО СТАВА ЗА КАРАНЕ ОФФ-РОУД ЗАПОЧВА ОТ 50 000 ДОЛАРА ,
    А БРОНТО-ТО Е ПОД 20 000 ДОЛАРА

    Коментиран от #12, #20

  • 9 САТЪРА НА ХАНА

    6 4 Отговор
    ХУБАВАТА НОВИНА - РУСНАЦИТЕ СА В ПРЕГОВОРИ С РЕНО ДА
    СЛОЖАТ ДВИГАТЕЛ РЕНО 150 К.С . 1.3 Л. ОТ ДАЧИЯ НА ЛАДИТЕ

    Коментиран от #11

  • 10 руския кенеф

    7 8 Отговор
    за бунището
  • 11 Като гост

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Кои руснаци са в преговори? Руснаците са обслужващ персонал в Лада. Рено е собственик на Лада.

    Коментиран от #14

  • 12 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "сатъра на хана":

    Няма такъв филм от 150 коня за агрегатите на старата нива. Това раздатка, диференциали, полуоски, кардани, скоростна кутия - всичко ще стане на леш. Не случайно не сменят стария двигател, защото всичко надолу по веригата трябва да се преработи за по-високи мощности. Нивата освен два междуколесни диференциала има и един междуосев. Междуосевия се блокира на всички ниви, но не знам на бронто да са слагали предна и задна междуколесна блокировка в диференциала.
  • 13 Аз съм

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Тинейджър":

    Имал служебна на 10 години с дупки от ръжда. Иначе сега е на почти две години, скърца цялата. Климатика отказа. Оказа се повечето имат дефект с един кабел. Вратите не искаха да се затварят. Спират само две колелета. Лада урбан. Гомн@.
  • 14 ВикиЛексъсОсло

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "Като гост":

    Пълни глупости пишеш! -Бяха купили първоначално Рено-Нисан 20% от ВАЗ Толиати - Но към днешна дата са под 10% и нямат никакъв интерес към ВАЗ! Тъкмо имаше наченки към съвременна Лада с Х Рей и всичко замря и там. Сега това Бронто си е едновремешната Нива с двигателя отпреди 40 г. - имаме такава Нива модел 2018 г. във фирмата - тези 83 коня са налични всичките чак на 5600об/мин...а Нива набримчена на 5600 об...не ти пожелавам да си до нея и въобще вътре - квичи - трещи и ръмжи зверски! На 75 км в час вие нещо като разгонен чакал - не бях се качвала в Нива пък и все пак 2018 г. на 15 000 км. само - колегите казаха това с виенето е съвсем нормално за Нива и нова 2018 г. и стара - винаги всички така били - егати! Отдолу под предната врата вече има кафяви петна и на задния капак около рег.номер - 2018 г. е! Купена е за 23 000 лв...със страхотни екстри - електронен брояч на изминатите км! Климатик който ако включиш Нивата 2018 г. е 50 коня и не може да изкачи баира и вдига разхода на над 14 литра бензин! И за капак частите се намират вече много трудно за последната Нива 2018 г.

    Коментиран от #16

  • 15 БАБА ТИ СЕ НА КЛИМАТИК

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Пак е":

    Изкара живота си на каручката ама ти устай сигут 100 декара ниви вила апартамент и имане....пююююю лиглювци....
  • 16 Случаен

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "ВикиЛексъсОсло":

    Имат контролен пакет, тоест над 50%. Х Рей и Веста са двата нови модела, и са в производство. Ще има фейс на веста и няколко нови модела на цмф-б платформат от сандеро-логан

    Коментиран от #19

  • 17 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    УНИКАЛНА СВЪРЗАНОСТ МЕЖДУ ГЕРМАНИЯ И РУСИЯ -ВЪВ ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ !!!! РУСИЯ БЛАГОРОДНО СЕ ОТКАЗА ОТ "ПАКТА ЗА КАПИТУЛАЦИЯ " ---ДОКАТО САЩ ОЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ С ЦЕЛ РЕКЕТ НАД ГЕРМАНЦИТЕ - И ДЪРЖАТ ВОЕННИ БАЗИ !!!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 18 Georgius

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "ПЕНКО":

    Пенчооо, Пенчооо, само сравни източна и западна Германия или Южна и Северна Корея. Боже, няма такива майкопродавци, като вас Русофилистиците.
  • 19 шофер

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Случаен":

    Не ги карат много.
  • 20 дилър

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "сатъра на хана":

    Старото Форд Бронко е по-добро от бъдещото Лада Бронто