Last news in Fakti

2 Август, 2021 12:30 4 485 1

Любопитно: В още един щат в САЩ забраниха продажбата на гориво на пияни шофьори

  • бензиностанция-
  • пиян шофьор

След Тенеси подобно правило беше въведено и в Ню Мексико

Любопитно: В още един щат в САЩ забраниха продажбата на гориво на пияни шофьори - 1
Снимка: Shutterstock

Бензиностанциите в окръг Маккинли забраниха продажбата на алкохол, вино и всякакъв вид спиртни напитки, но сега Върховният съд на щата постанови, че продажбата на гориво на шофьори, които са под въздействието на алкохол е забранена. Това прави Ню Мексико вторият щат в САЩ, който налага такъв закон - подобно правило вече е в сила в Тенеси.

В Тенеси работниците на бензиностанции получиха указания да „проявяват предпазливост“ и да се въздържат от продажба на гориво на пияни шофьори поради потенциална опастност от сериозни наранявания или смърт. Сега, това се случи и в Ню Мексико. Съдът се позова на инцидент с пиян шофьор, който зарежда колата и причинява фатален пътен инцидент малко след това.

В решението на съда, прието почти единодушно, се посочва, че „днес повечето превозни средства се нуждаят от бензин за работа, така че продажбата на бензин на пиян шофьор е подобна на раздаването на ключове от кола на пиян шофьор“.

Резолюцията по същество приравнява продажбата на бензин на пиян шофьор с продажбата на алкохол на непълнолетни. Newsweek отбелязва, че Барбара Вигил, единственият съдия, гласувал против, обяснява позицията си с факта, че решението ще има сериозни последици, тъй като към бензиностанциите, неизбежно ще се присъединят и магазини за авточасти, автосервизи, монтажни на гуми и други компании от сектора на услугите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дмитрий

    0 1 Отговор
    В тоя щат сигурно живеят много рашъни.