Last news in Fakti

2 Август, 2021 15:15 8 162 14

Пиян шофьор заспа в Tesla с включен автопилот (ВИДЕО)

  • tesla-
  • автопилот

Колата сe е движила с около 100 км/ч в лявата лента

Пиян шофьор заспа в Tesla с включен автопилот (ВИДЕО) - 1
Снимка: VG

Вече няколко пъти ви разказваме за различни инциденти с автомобили на Tesla с включен автопилот и заспал или липсващ на шофьорското място водач, като по-голямата част от тях се случват в САЩ. Този път инцидентът се е случил в Норвегия, а за него разказва местната полиция, заедно със свидетел на случката.

Както може да видите и във видеото, белият Model S се движи с около 100 км/ч в лявата лента на пътното платно, а според свидетеля, това се е случило в продължение на около 10 км. Водачът на снимащия автомобил няколко пъти се опитал да събуди шофьора на Tesla-та, чрез сигнал с клаксон, но това така и не помогнало.

В крайна сметка, автомобилът влиза в тунел, където автопилота бавно намаля и отбива в дясната част на пътя, като дори това не събужда пияния водач. Малко след това на мястото се появява и полиция, която успява да събуди 24-годишния шофьор, който отрича да е шофирал автомобила. Все пак той получава няколко обвинения, включително за безотговорно шофиране и шофиране под въздействието на алкохол.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    33 1 Отговор
    Вече ще казваме "пиян като Тесла" ! Да ме извинява Николо Тесла!
  • 2 Бай Коста

    11 3 Отговор
    Тоя Норвежки коментатор на турски ли коментира или на арабски , че нищо не му се разбира ?
  • 3 омъскаряване

    25 7 Отговор
    Обидно е за останалите участници в движението да наричате возещите се в тесли "шофьори", по-добре "куфари", "торби", "чували" и пр.

    Коментиран от #8

  • 4 Пффф

    10 8 Отговор
    Точно за това е въпрос на време да ги забранят тия вървящи компютри.

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Домакин

    7 3 Отговор
    Сега очаквайте тук да цъфне "госта"/"норвежеца"/и да започне да пелтечи ,че това не е вярно,че щом е включен автопилотът,водачът може да се дрогира,да се напива,да се е*е,че това е бъдещето и т.н.т...абе..не знам само как ще преживее факта,че това се случва в Норвегия?! За повечето коментиращи тук е напълно разбираемо,за тесльо-не.🤣
  • 6 Хахахаха

    8 4 Отговор
    😂😂😂Ако беше в България, щяха да го погребват сега! Късметлия, че е с Тесла!
  • 7 Защо да ги забранят

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "Пффф":

    За да може такива като този шофьор да се качат на автомобила и да се забият в някой автомобил в който се вози цялото семейство? На практика в случая автопилота е спасил човешки животи.
  • 8 Turbo

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "омъскаряване":

    Ние им викаме теслари или теслюфци хахахахаха
  • 9 Алекс

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пффф":

    Чакай сега, с какво колата е виновна в случая? Че му е спасила пиянския г*з на тоя измекяр и най-вероятно още няколко човешки живота при евентуален сблъсък?!
    В автомобил без автопилот на 100ния метър щеше да свърши в мантинелата или в някоя друга кола. Някои от вас май просто си ви е кеф да плямпате, колкото да се каже нещо.

    Коментиран от #11

  • 10 Посетител

    11 0 Отговор
    Тоя явно е решил да се прави на английски лорд. Натряскал се е, седнал и рекъл: - Вкъщи, Джеймс! И не се притеснявай за светофарите!
  • 11 😂😂😂

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Алекс":

    Ти незнаеш ли, че Ганьо най-обича да мрази Тесла?
  • 12 Тислъта

    14 0 Отговор
    В този случай автопилота е бил по-адекватен от шофьора.
  • 13 77777хммммм

    0 3 Отговор
    Леелелее ......чиста платена рекламна статия .....нищо повече....
  • 14 гост

    1 0 Отговор
    еи ако не беше теслата този просто щеше да е мъртъв или да е убил някой друг. добре е да има такива системи, ала хората са лош материал и злоупотребяват стабилно.