Last news in Fakti

3 Август, 2021 13:58 8 162 6

Продава се едно VW Polo с необичайна каросерия

  • volkswagen-
  • polo-
  • treser gt

За създаването на тази кола е отговорен бивш инженер от Audi

Продава се едно VW Polo с необичайна каросерия - 1

Фирмата Garage 11 пусна за продажба необичаен Volkswagen Polo, каросерията на който е едновременно кабрио и тарга. Колата е създадена в началото на 90-те години на миналия век от бившия инженер на Audi Уолтър Трезер, който наред с други неща разработва модела Audi 100 и изобретява системата quattro.

Продава се едно VW Polo с необичайна каросерия

След като напуска Audi, Tрезер отворя собствено студио за каросерии, където е и създаден този уникален Volkswagen. Името му е Polo Treser GT, а от него са сглобени общо 290 екземпляра. Самият Трезер прави само в десет от тях. Копието за продажба е именно от тези десет автомобила.

Продава се едно VW Polo с необичайна каросерия

Polo Treser GT има необичаен корпус с твърд покрив, който е с подвижни панели, така че колата може да бъде както тарга, така и класически кабриолет. Например, можете да премахнете само покривния панел, оставяйки В-колоната и задното стъкло, или да премахнете и тях. Демонтираните части се сгъват и се поставят в багажника.

Продава се едно VW Polo с необичайна каросерия

Колата е базирана на Polo с двигател със 75 конски сили и е изминала 91 890 километра от пускането ѝ през 1993 година. За колата, която е с пълен набор от документи продавачът иска 11 900 евро. Година по -рано подобна кола беше пусната на търг, но с по -малък пробег - от само 17 103 километра. Тогава тя бе продадена за седем хиляди евро.

Продава се едно VW Polo с необичайна каросерия


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    10 10 Отговор
    Каква е тази Лада отзад . Да не са взели идеята от нея!?
  • 2 раптор

    4 4 Отговор
    квазимодо
  • 3 6272

    4 8 Отговор
    Къв е тов котор 😂😂😂

    Коментиран от #4

  • 4 Хамди

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "6272":

    лада синя петица май

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Случаен

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хамди":

    Пита се за котор, не за автомобил. Погледни през прозореца към твоя си котор.
  • 6 Кух

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хамди":

    Не бе ! Не е Май , Юни е !