4 Август, 2021 10:18 2 846 8

Проблем със спирачките при Audi изпраща E-tron Quattro в сервиза

  • audi-
  • e-tron-
  • continental

Грешката е при серво усилвателя

Проблем със спирачките при Audi изпраща E-tron Quattro в сервиза  - 1
Снимка: Audi

Проблем със спирачките на електрическото Audi E-tron Quattro и E-tron Sportback Quattro предизвика сервизна акция за двата модела. Неправилно заварени елементи в серво усилвателя на спирачките е проблем, който засяга споменатите коли, произведени до 22 декември 2020 година.

Компонентите са доставени от Continental, които признават грешката си и споменават, че това се е случило през септември 2018 година след ремонт в един от заводите. След този случай, компанията е нанесла нужните коригирани стойности на машините.

Към момента от Audi нямат данни за инциденти със споменатите модели, но все пак всички засегнати 498 броя ще получат възможност за поправяне на проблемите след 24 септември тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    22 2 Отговор
    Да си купиш кола за 80 000 евро и да умреш от заварка ..... Перверзия :)) ... Тоя свят се обърка

    Коментиран от #6

  • 2 Aas

    12 3 Отговор
    Вече има няколко изгорели E-tron Quattro докато зареждат батериите.
  • 3 Alfa Romeo

    16 1 Отговор
    Немско качество- турско-арабско де
  • 4 ел мел

    8 8 Отговор
    Какъв е този серво усилвател??

    Нали казвахте че електричките имали само един електродвигател и нищо друго. Били евтини щото нямало какво да поддържаш, а то май се оказва че имат същите скъпи компоненти както и в нормалните коли

    Коментиран от #5, #7

  • 5 😂😂😂

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "ел мел":

    Серво усилвател на спирачките имаше и на баща ми Шкода 105Л! И не съм чувал при тях да да имали проблеми за да ги изтеглят! Да говорят със Шкода!
  • 6 Наркос

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сатъра на Хана":

    Така е с електрониката...
  • 7 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "ел мел":

    Ти кола без спирачки ли искаш да има? Когато електрическата кола има функция за каране само с един педал, тогава в много редки случаи се налага използване на стандартната система, по-голямата част от спирането е рекуперация. Факт, ауди се изложиха напълно в този сектор, ужасно скъпи, неефективни и крайно ненадежни. Вижте колко собственници се жалват, дали торба с пари и колата постоянно дава грешки, дефектира, лоша изработка и месеци престой в сервиза на година. В същото време мениджърите им си прибират милионите и не им дреме, докато е така, няма какво да се промени, но немците напълно се изложиха. След Тесла са Хюндай, Френските, Японските, Китайските и тогава немските. Поточните линии на Мерцедес са в отпуск, никой не им ги купува.
  • 8 незнайко

    0 0 Отговор
    Смяна на сервоапарат на 500 коли ! Добре, че не са 5 милиона !!!