5 Август, 2021 13:05 6 731 6

Нов петметров миниван от Hyundai

  • huyndai-
  • custo-
  • миниван

Корейците представят минивана Custo, кръстен на известния океанограф Жак-Ив Кусто

Нов петметров миниван от Hyundai - 1

Hyundai Motor най-накрая представи миниванът Custo. Автомобилът е създаден от съвместното предприятие на Hyundai и BAIC в Пекин и се отличава с почти петметрово тяло. Визията му пък е сходна с тази на четвърто поколение кросоувър Tucson. В Китай миниванът ще се предлага с два двигателя и в две версии: седемместен и луксозен шестместен.

както вече споменахме, пълноразмерният миниван е проектиран според актуалния стил на марката, който дебютира на Tucson. Освен това, Custo получава плъзгащи се врати и оригинални задни светлини, обединени от обща LED линия. Що се отнася до размерите, Custo отстъпва на съплатформеника Kia Carnival, който е с дължина повече от пет метра.

Нов петметров миниван от Hyundai

Новият миниван е по-нисък и по-тесен от джипа Kia Mohave, който пък е малко по-къс от новия миниван. Седемместната версия с формула на седалките 2 + 3 + 2 ще излезе първа на пазара, а по-късно в продажба ще бъде пусната и по-луксозната версия с две отделни седалки на втория ред, оборудвани с подлакътници.

Нов петметров миниван от Hyundai

Салонът е оборудван още с вертикално разположен мултимедиен екран и многофункционален волан, отсечен в долната част и цифрово табло. Гамата двигатели на Hyundai Custo включва два бензинови четирицилиндрови турбо двигателя. Базовият е 1.5-литров двигател със 170 конски сили, а като по-мощна алтернатива ще се предлага двулитров агрегат с 236 конски сили.

Нов петметров миниван от Hyundai

И двата мотора работят в тандем само с осемстепенна автоматична трансмисия, през която момента се предава на предния мост. Hyundai все още не разкрива цените за новия продукт - те ще станат известни преди началото на продажбите.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    11 2 Отговор
    И кое му е мини-то !
  • 2 психо

    9 4 Отговор
    Петметров миниван!? Ко каза Ко?
  • 3 Хо хо хо

    18 5 Отговор
    корейските коли са на топ ниво чао чао европейци.
  • 4 Kubeto

    6 1 Отговор
    Ще се продава ли в Европа??
  • 5 Корейците

    8 2 Отговор
    крадат от всички всичко ... като китайците, но по-нагло
  • 6 Някой си

    0 1 Отговор
    Tucson-а бива.... Ама с тоя китайски дизайн...
    И цените им като на Тойота и Мазда..
    Не...