5 Август, 2021 13:16 16 693 4

Дерайлира влак със стотици нови Ford-ове

  • влак-
  • инцидент-
  • ford

Инцидентът е станал в САЩ, а влакът е превозвал около 450 нови автомобила от модела F-150

Дерайлира влак със стотици нови Ford-ове - 1

Товарен влак, натоварен с чисто нови автомобили Ford, дерайлира в Съединените щати. Според The ​​Drive, позовавайки се на полицията в Мисури, инцидентът е станал по-рано тази седмица. Влакът с 44 вагона превозвал повече от четиристотин пикапа Ford F-150, както и микробуси Transit и по неизвестна причина излязъл от релсите. Никой от хората не е пострадал, за разлика от колите. По всяка вероятност те са сериозно повредени.

Смята се, че влакът е превозвал превозни средства от монтажен завод на Ford от Канзас, разположен в Клейкомо, Мисури. Новите F-150 и Transit трябвало да пристигнат в дилърите на марката, а оттам и при клиентите, предварително заплатили автомобилите. Очевидно сега те ще се върнат във фабриката, но не за ремонт. Ford вероятно ще иска да използва повторно дефицитните полупроводници и други скъпи части.

Що се отнася до местопроизшествието, ще са необходими поне няколко дни за почистване на четирите дузини смачкани вагони и стотиците автомобили. Тази прогноза беше дадена от железопътен работник пред местния вестник Lake Gazette.

Влаковата катастрофа далеч не е единственият проблем, с който Ford се сблъска през последните години с трудности при производството и доставката. Поради глобалния недостиг на чипове, който последва блокирането на над 60 хиляди недовършени автомобила, през юли и юни Ford беше принуден да преустанови работата в много от предприятията.

По -рано компанията съобщи, че е станало неизгодно да се доставят на дилърите много коли в различни конфигурации - това е причинено от недостига на части, които са ключови за автомобилната електроника. Вместо това Ford обмисля персонализирани версии, които едновременно ще помогнат за разтоварване на складове и подобряване на финансовите резултати. Марката все още не е коментирала инцидента с влака.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фончо

    14 3 Отговор
    Стана андибул морков
  • 2 От жегата е

    6 5 Отговор
    Шифиора на пуф-паф то е напекло..
  • 3 Шофьор

    6 3 Отговор
    Брей, Форд прихваща продажбената стратегия на европейските премиуми - персонализирани версии. Това ще е интересно да се види.
  • 4 адаша

    6 0 Отговор
    Ама много са им глетави релсите на краварите. Един вагон не е останал върху тях по цялата дължина на композицията.