Last news in Fakti

16 Септември, 2021 10:41 2 144 6

От Mitsubishi отрекоха, че ще разчитат на Nissan за автомобилите си в Япония

  • mitsubishi-
  • nissan

Компанията опроверга неверните слухове

От Mitsubishi отрекоха, че ще разчитат на Nissan за автомобилите си в Япония - 1
Снимки: Mitsubishi

По-рано тази седмица азиатското издание Nikkei Asia разпространи доклад в който се казваше, че Mitsubishi ще спре да разработва платформи за автомобили за местния пазар Япония, като по този начин ще намали разходите си. В доклада се твърдеше, че от Mitsubishi ще разчитат на Nissan, които ще предоставят своя платформа за новите модели на марката.

От Mitsubishi отрекоха, че ще разчитат на Nissan за автомобилите си в Япония

Днес от Mitsubishi опровергаха слуховете, като заявиха, че това не е вярно и те дори обмислят представянето на автомобил на местно ниво, който да покаже истинския характер на марката. Все пак от Mitsubishi споменават, че са напълно отворени към споделяне на платформа с Nissan, което ни навежда на мисълта, че това не е изключено в близко бъдеще.

От Mitsubishi отрекоха, че ще разчитат на Nissan за автомобилите си в Япония

Отново според доклад на Nikkei, японската марка иска да намали използваните в момента 8 платформи наполовина до 2026 година, като според информацията две от тях ще бъдат собствено производство, а другите две ще бъдат разработени заедно с Nissan.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рено ентусиаст

    2 12 Отговор
    Рено са топ производител в Света пред тях са може би само Тойота.Д Мицубиши и Нисан Рено държат Американският и Азиатските пазари

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рено резачка

    2 3 Отговор
    До 2-ри

    Пцуеш ли бе бо клук?
  • 4 КОРОЛА

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рено ентусиаст":

    В щатите е само нисан без мотори на рено
  • 5 Лайноентусиаст

    8 1 Отговор
    а меганЯ в USA с умреляка 1.5 DCi предлага ли се ?!
  • 6 6A13TT

    7 2 Отговор
    Не е важно чия е платформата, всички японки си приличат. Важното е да произвеждат надеждни, технологични, високоресурсни и ремонтопригодни машини, както едно време. Макар че, едва ли.