Last news in Fakti

14 Март, 2013 10:47 9 730 13

Злокобен Buick Riviera от Fesler

  • buick-
  • riviera-
  • fesler built-
  • тунинг

Първото поколение на Buick Riviera от 1962-ра се смята за едно от най-сполучливите  творения на главния дизайнер на GM Бил Мичъл. Основателят на Jaguar сър Уилям Лайънс и Серждо Пининфарина го наричат най-красивия американски автомобили на всички времена.



Стилният хардтоп с две врати изглежда впечатляващо дори днес въпреки половинвековната си възраст. Запазените екземпляри се радват на сериозен интерес от страна на колекционерите.



Шефът на компанията за играчки Ronin Syndicate Тони Диас обаче искал малко по-злобна Riviera, а от аризонското ателие Fesler Built с готовност се заели да осъществят идеите му - вероятно за ужас на ретро пуританите.



Черната матова Riviera на Fesler има уникални фарове, хоризонтални светодиодни ленти за стопове и радикални 20-цолови джанти от полиран алуминий.



Авиационният метал доминира и във внимателно преработения интериор. Седалките са тапицирани с кожа и алкантара, а аудиосистемата Kicker има мощност 3 000 вата.



От Fesler Built не споделят техническите характеристики на модифицираната Riviera. От снимките обаче ясно личи, че фабричният 7.0-литров V8 е отстъпил място на двигател от Corvette LS-1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maurice

    2 3 Отговор
    Pure marauder!! Това е кола за душата. Който предпочете М3 пред това, значи има малка пишка!

    Коментиран от #4

  • 2 1213213

    1 0 Отговор
    Нищо не може да замени работния обем на двигателя!!!
  • 3 байпас

    2 0 Отговор
    Пфуу, сменили са му сърцето и са придадили друго..
  • 4 триста итридесети

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Maurice":

    и тука си се оа.ал, аз ще предпочета М3 и 760Li, щото тез пари дет ше ги ръсиш за гориво ще ми стигнат и за двете,
    и става така който иска да има това вместо 760i е въздухар
  • 5 gnida

    1 3 Отговор
    Прекрасен автомобил.Относно въпроса за м-3 ките 4 нали знаеш че доскоро БМВ беше единствената кола дето в тт данните и липсваше разход на гориво.Това не е въздухарско , а индивидуално.От такива хитреци като тебе си взех jaguar на цена като една 3-ка на същите години.Щото бмв е комерсиална кола , особено 3-ките , особено ако тати има пари да вземе на детето и количка с м-пакет.

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 6 Фен

    0 2 Отговор
    по отвротителна кола няма!!!
  • 7 триста итридесети

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "gnida":

    не е така, 1-во @1 има комплекс относно БМВ, защо не написа хонда 1.4 примерно, със същия успех и аз мога да напиша който избира хонда 1.4 пред М3 е еди какво си, Ма не го правя,
    това е щото вижда как г
  • 8 триста итридесети

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "gnida":

    стана грешка ...... това е щото вижда как гаджетата налитат на БМВ, а той завалията с москвето трудно го огрява :) даже хич ... примерно, а също така ако попаднеш на подържана кола няма чупене ти казвам, като моята (пу да не и е уроки
    колкото до разхода - днес писах достатъчно в другата статия
  • 9 милен миленев

    1 0 Отговор
    уникален е станал
  • 10 триста итридесети

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "gnida":

    иначе и на мен ми харесва, класика в жанра, бих сменил джантите единствено, но и да я имам ще я изкарвам само по нова година и велик ден
  • 11 Ото

    1 1 Отговор
    И мен много ме радва. Харесвам американските коли от тези години. Единствено нещо джантите не ми допадат. Жалкото е, че само на картинка ще се гледат.
  • 12 Аман от БМВ

    0 1 Отговор
    Стига сте ги хвалили тия БМВ-та,бе. Как не ви хванаха мазоли устата?Записвайте се в некоя секта и онанирайте на снимки на 760и.
  • 13 Shmeker

    0 0 Отговор
    Недейте слага тази самоделка до БМВ. Хубава е, ама да си я гледаш, едва ли е така добра за каране както едно балансирано БМВ