Last news in Fakti

27 Септември, 2021 10:05 14 072 23

Колко струва поддръжката на Bugatti Chiron Pur Sport? Детайлна разбивка.

  • bugatti-
  • chiron-
  • chiron pur sport-
  • обслужване

21 хиляди евро за смяна на масло, 35 хиляди евро за гуми и 50 хиляди евро за накладки и дискове

Колко струва поддръжката на Bugatti Chiron Pur Sport? Детайлна разбивка. - 1
Снимки: Bugatti

Bugatti е един от производителите, известни със своята скъпа поддръжка, независимо дали става въпрос за най-евтиният им модел, струващ около 2 милиона евро или пък някои от по-скъпите и лимитирани модели, произведени в ограничени серии. Фен на марката от Малайзия, живеещ в Сингапур е посетил новооткрито представителство на марката и е получил детайлна информация за това колко точно струва всичко по Chiron Pur Sport. Колегите ни от CarScoops споделят цените.

Колко струва поддръжката на Bugatti Chiron Pur Sport? Детайлна разбивка.

Първото обслужване се прави на 14 месеца или 16 хиляди километра, като то включва подмяна на масло, маслен филтър, охладителна течност и 16 различни пробки. Това обслужване ще ви струва малко над 21 хиляди евро.

Колко струва поддръжката на Bugatti Chiron Pur Sport? Детайлна разбивка.

Смяна на предни дискове и накладки струва малко над 50 хиляди евро и включва смяна на карбо керамичните дискове и титаниевите накладки. Смяна на спирачната течност, кабели, датчици и почистване на системата ще ви струва още толкова. На всеки 14 до 16 месеца или 16 хиляди километра е хубаво да заменяте и ултра леките джанти, които струват близо 43 хиляди евро за комплект от четири. Добавете и гумите, които също се сменят на подобен период и струват по около 7 хиляди евро за четири броя.

Колко струва поддръжката на Bugatti Chiron Pur Sport? Детайлна разбивка.

Ако решите, че искате максималното от Pur Sport, то тогава трябва да заложите на Michelin Pilot Sport Cup 2R с размер от 285/30 R20 отпред и 355/25 R21 отзад за „скромната“ сума от 35 735 евро. Турбините също подлежат на подмяна на всеки 42 до 48 месеца, като всяка една от тях ще ви струва по около 5500 евро или общо 22 хиляди евро за комплект от четирите. Към тях може да прибавите и подмяната на въздуховоди и други прилежащи части на стойност от около 18 хиляди евро.

Колко струва поддръжката на Bugatti Chiron Pur Sport? Детайлна разбивка.

По същото време ще трябва да смените и резервоара, който струва малко над 37 хиляди евро, а след всички тези процедури прибавете и 24 хиляди евро за настройка и калибриране на двигателя. Ако нещо се случи и предното ви стъкло се счупи, това ще струва 51 хиляди евро, докато комплект чистачки се продава за 3240 евро. Пребоядисване на автомобила пък струва 47 хиляди евро.

Все пак ако не използвате толкова често колата и тя стои в гаража през повечето време, но все пак искате да е в идеално състояние, то ще трябва да платите едва около 90 хиляди евро на всеки 14 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    44 1 Отговор
    Не разбирам само защо ще сменят резервоара... Иначе другото е ок😀

    Коментиран от #8

  • 2 Митко

    36 0 Отговор
    Който има брада, има и гребен.
    Всяко удоволствие струва пари.
  • 3 До 2

    21 0 Отговор
    Взе ми го от устата, щях да напиша абсолютно същото.
  • 4 пешо

    22 4 Отговор
    ако можех да си го позволя... щях да си го позволя. без да му мисля.
    в тази връзка изказвам съболезнованията си на борците за климат.
  • 5 един от многото

    28 2 Отговор
    То затова и се казва "Бугати" , защото е само за богати!
  • 6 Човек

    20 3 Отговор
    Като за Ваг малко скъпичко
  • 7 Сестра Галева

    9 1 Отговор
    Кеф цена няма има спортни коли дето излизат с хиляди евро по ефтино
  • 8 Hellish

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    Не знам при Бугати как е, но при Ferrari F40 примерно са два гумени резервоара и се сменят защото след определен период почват да се скашкват и ще задръстиш всичко от отлаганията в тях
  • 9 Зелени зъби

    19 0 Отговор
    Скъпичко, но в сравнение с яхта е почти евтино. Там годишните разходи са минимум 10% от стойността.
  • 10 Димов

    23 11 Отговор
    За тези пари могат да построят едно училище. Вместо това, тези средства биват профукани за гъделичкане нечие его.
  • 11 1000 SEL

    13 1 Отговор
    Само не ми стана ясно ,защо и как смяна на масло излиза ценово ,колкото смяна на 4 турбокомпресори !

    Коментиран от #12

  • 12 Komapak

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "1000 SEL":

    Гледай в тубата как се сменя маслото на това животно. Разглобяваш целия двигателен отсек. Горе долу към 8ч работа....
  • 13 gggggggg

    16 2 Отговор
    и на мен наскоро ми смениха маслкото на Берлингото за 1500лв - питах защо толкова много, ама в сервиза като ми казаха на Бугатито колко е и викам - смени го още един път - да е хептен чисто... направи ми и отстъпка човека и за 2500 сега е сълзичка и дига чак до 150км/ден.

    Коментиран от #17

  • 14 МАСЛАР

    9 1 Отговор
    много евтино са намерили маслото в Сингапур

    Коментиран от #15

  • 15 Komapak

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "МАСЛАР":

    За маслото не знам, но карат най-скъпите коли в света. Отделно ако нямаш паркомясто не можеш да си купиш автомобил... Тоя за да се оглежда в Бугати ще да е бая милионер ша знаиш😀. След Копенхаген не мислех, че нещо може да ме изненада, но един колега се прибра от Сингапур и такива страхотии разказа, че общо взето ние тук живот си живеем😀 В известен смисъл сме от 25% от населението на земята което живее добре. Вярвате или не се замислете колко мъка има в Африка, Южна Америка и Азия.
  • 16 Чудя се

    4 0 Отговор
    Колко ли е поддръжката на Тесла плейд?
  • 17 Komapak

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "gggggggg":

    Абе франсетата са си малко наглички. Буса Рено гаранционна смяна на масло, 450лв. Във Форд е безплатно, което не е точно така защото Форд е с 30% по-скъп от рендето. Освен това маслото на Форда се сменя на 50000км, а на рИно 30000км. Нищо не искам да кажа, просто факти. В Германия признават международнната гаранция на Форд и всичко е безплатно докато с Рино не е точно така. Във фирмения сервиз на Форд в Германия ми поискаха по 60 евро на гума смяна летни, зимни. В частен сервиз, двойно по-евтино. След два въпроса в сервиза на рИно спряхме посещенията защото са безмислени.

    Коментиран от #22, #23

  • 18 Фон Браунп

    2 0 Отговор
    Мали.....🔞
  • 19 Бачо-Киро

    5 4 Отговор
    Няма по-безмислен автомобил от тази лагерници. Аз лично всички посочени суми бих ги дарил за нещо благородно.Планетата е пълна с богати малоумници, като онзи Гефън дето купи две картини за 500 милиона долара.

    Коментиран от #21

  • 20 джорналист

    6 3 Отговор
    мдаааа, отново много полезна статия от факти. Ганьо масово управлява Бугати и е много важно колко струва поддръжката
  • 21 гостгост

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бачо-Киро":

    Как се става милиардер ,ако си "малоумник" ? Ти си дарявай каквото пожелаеш.Хората са си изкарали парите ,тяхни са си и те преценяват кое и как ги прави щастливи и за какво ще ги похарчат.
  • 22 За първи

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Komapak":

    път чувам по гаранция да се сменя масло,а що не пита горивото не го ли включват в гаранцията и гумите,защото моите немските с които купих колата отидоха на 2-та година,а гаранцията и е 5 години. Аман от глупости писани от мислещи ни за ттакива дето ядем доматите с коловете.
  • 23 Гаранционен

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Komapak":

    ли е автомобила придобит в държава от ЕС се признава гаранцията където и да отидеш в държава от съюза.Запази лъжите за себе си и не ни мятай по върбите.