27 Септември, 2021 11:40 7 634 17

Кое е най-бързото SUV на пазара? (ВИДЕО)

  • драг-
  • suv-
  • porshce-
  • bmw-
  • tesla-
  • lamborghini-
  • jeep

Lamborghini Urus, Jeep Grand Cherokee, Porsche Cayenne, BMW X6M или Tesla Model X

Кое е най-бързото SUV на пазара? (ВИДЕО) - 1
Снимки: YouTube

След като вчера ви разказахме за това кои са най-надеждните SUV-та на пазара в момента според британското издание AutoExpress, днес ще ви покажем кое е най-бързото серийно SUV на пазара, отново според британци, но този път от CarWow. Изненадващо или не, нито един от „джиповете“ взели участие в състезанието, не присъства в списъка за надеждност от изминалия ден.

Типично за британските ни колеги, видеото показва надпревара на 402 метра, доускорение от 80км/ч и разбира се, тест на спирачките. В днешния формат на съревнованието, участие вземат Lamborghini Urus, Porsche Cayenne Turbo GT, BMW X6M Competition, Jeеp Grand Cherokee Trackhawk и Tesla Model X.

Кое е най-бързото SUV на пазара? (ВИДЕО)

Кратка справка относно техническите характеристики показва, че Tesla-та разполага със 780 конски сили и максимален въртящ момент от 1140 нютон метра, но пък е и най-тежка с маса от 2485 килограма.

Кое е най-бързото SUV на пазара? (ВИДЕО)

На второ място се нарежда Jeep-ът, който със своят 6.2-литров осмак генерира 707 конски сили и максимален въртящ момент от 875 нютон метра. Тук теглото също си казва думата, тъй като кантарът показва точно 2433 килограма.

Кое е най-бързото SUV на пазара? (ВИДЕО)

Lamborghini се представя със своя единствен SUV в гамата – Urus, който се задвижва от добре познатият 4.0-литров бензинов осмак, който можем да намерим и в Cayenne, но тук генерира 650 конски сили и 850 нютон метра. Теглото тук е 2197 килограма.

Кое е най-бързото SUV на пазара? (ВИДЕО)

Porsche Cayenne тук е в Coupe версията Turbo GT, която генерира 640 конски сили и същият въртящ момент от 850 нютон метра като при Urus, но с тегло от 2220 килограма. В такава конфигурация Porsche постави рекорд за най-бързо серийно SUV на Нюрбургринг с обиколка от 7 минути и 38 секунди.

Кое е най-бързото SUV на пазара? (ВИДЕО)

Последно по мощност е BMW-то със „скромните“ 625 конски сили и максимален въртящ момент от 750 нютон метра. Масата от 2370 килограма го поставя между Porsche-то и Jeep-а. Дали мощността ще бъде най-важна тук или килограмите също ще окажат своето влияние, вижте във видеото под този текст.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не е вярно

    6 10 Отговор
    Trackhawk e най -бързият нагаласена работа
  • 2 Komapak

    20 3 Отговор
    Да се състезават на драг спортни автомобили го разбирам. Самата идея на suv е съвсем различна. По скоро е интересно как се държат на пресечена местност в кал и сняг.

    Коментиран от #6

  • 3 Последния Софиянец

    3 8 Отговор
    Теслата и БМВ минаха заедно.

    Коментиран от #7

  • 4 Деса Поетеса

    13 16 Отговор
    Поршето ги закопа, а БМВ е пълен позор хаха
  • 5 Българина

    7 16 Отговор
    нормално, за пореден път се доказа, че кола правена в Италия макар и с немски двигател е най бавна от всичко друго..... само лъскава опаковка и ръмжене... типична формула за успех на всяка стока боклук...

    Коментиран от #12

  • 6 Сакси

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Komapak":

    Англосаксонци какво да ги правиш. Те каквото и да стане ама пък 1/4 миля ако знаеш колко прави. Дори и за камион и багер пак това ще кажат.

    Коментиран от #11

  • 7 Хаха

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Кое е минало заедно бре ти сляп ли си Поршето и Теслата минаха почти заедно от старт теслата би с малко а от летящ Поршето я би после Ламбото мина после бмвто,остана четвърто последно остана Чирокито.
  • 8 ПрактикУм

    10 5 Отговор
    Да създадеш илюзия, че високопроходимите машини трябва да са бързи ... че имено на истинските такива коли им слагат редуктори, за да намалят скоростта ... защо трябва да се състезавават някъде ? )
    Така е като не знаеш за какво си купуваш кола, само за да си повече си готов на много компромиси с разсъдъка и практичността.

    Коментиран от #9

  • 9 Дончо Панса

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "ПрактикУм":

    Тези спортните СУВ са направени за комплексари...Каква ти е угодата да си вземеш 500 коня джип тежащ 3 тона , щото да е масивен с големи гуми да слизаш от високо , като слезеш да гледаш лошу хаххаа Да всяваш страх в хората. Познавам такива хора

    Коментиран от #14

  • 10 Лада Нива

    7 3 Отговор
    А бе я го пуснете на хълма тва Парше да го видя аз него аз
  • 11 Komapak

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сакси":

    Това за багера искренно ме разсмя😀+++++ Просто си представих веднага след това драг за валяци 😆😆😆😆
  • 12 Komapak

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българина":

    Явно за Пагани не си чувал...
  • 13 Татко ти

    0 0 Отговор
    Тоя дето кара Ламбото май за първи път се е качил в такава кола?
  • 14 ВикиЛексъсВарна

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дончо Панса":

    Дори и в Бевърли Хилс където 300 000 долара са нищо се харесват силно и шофират всички от споменатите СУВ супер мощни модели! И не е причината че са високи - те не са високи Кайен е 169 см. - новият Кайен Купе е едва 166 см. - Урус е 170 см с 21 цола....за сравнение толкова е висок Дъстър със 17 цола! Целта на тези СУВ е ясна - изцяло градски кросоувър със супер мощ. А Джийп Тракхоук може дори да се мери извън пътя и във сняг със Дъстър - Кашкай - Хонда ХРВ - Витара 2021 - Каджар. - Кайен Купе ГТ - Урус и Х6М вече са пълни паркетници само за асфалт.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хансссс

    0 2 Отговор
    Фолксваген пак се напъват, ама Tesla всеки път пресича линията първа. И понеже това са градски SUV, на всеки светофар Tesla ще прави фолксвагена така де поршето на пастет, цял живот порше ще се мъчат и накрая пак шамари получават, чакам да се конкурират с Rimac Nevera ха ха ха
  • 17 Хансссс

    0 1 Отговор
    SUV правено в братислава не ми го хвали.