Last news in Fakti

27 Септември, 2021 17:36 4 615 18

BMW не бърза да се разделя с бензиновите и дизеловите двигатели

  • bmw-
  • дизелов двигател-
  • бензинов двигател-
  • двигатели с вътрешно горене-
  • електромобили

От компанията смятат, че има още живот в конвенционалните автомобили

BMW не бърза да се разделя с бензиновите и дизеловите двигатели - 1

Mercedes обяви, че ще премине към изцяло електрически автомобили в някои региони през 2030 година, а Audi ще разработва единствено електромобили от 2026 година, преди да спре да произвежда конвенционални коли през 2033 година. Третата марка от германското трио, BMW все още не е обявила нещо подобно и голяма част от хората очакват това да се случи именно в близко бъдеще.

BMW не бърза да се разделя с бензиновите и дизеловите двигатели

Оказва се, че това няма да се случи скоро или поне така съдим по думите на Франк Вебер, който е шеф на отдела за разработки на марката. В интервю пред Automotive News Europe, той зададе някои въпроси и сподели, че преминаването към електромобили няма да се случи за една нощ. „Кога системата ще е готова да погълне всички тези превозни средства на батерии? Готови ли са хората? Готова ли е системата? Готова ли е инфраструктурата? „, това бяха въпросите които Вебер риторично зададе.

BMW не бърза да се разделя с бензиновите и дизеловите двигатели

Той допълни още, че има проблем и с работната сила, много производители, включително и BMW разполагат с мнозина работници, които разработват двигатели с вътрешно горене. Тази промяна също трябва да премине плавно, но е сложен процес, който изисква значително време за служителите, да бъдат обучени.

BMW не бърза да се разделя с бензиновите и дизеловите двигатели

В същото време изискванията за Евро 7 и големите инвестиции свързани с тях при дизеловите и бензиновите двигатели ще осигурят поне още няколко години сигурно бъдеще на конвенционалните двигатели.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страничен

    32 6 Отговор
    Браво на баварците!
  • 2 шумахер

    5 22 Отговор
    За тези които си купуват БМВ ,бедава да им дават и по един ков4ег !!

    Коментиран от #13

  • 3 факт

    5 39 Отговор
    С изчерпващите се запаси на петрол двг няма никаков бъдеще естествено немски разчети няма няма разчет още колко запаси има барел гони вече 80 долара а бе немски кре те ни.
    Много проста нация и народ
  • 4 jap

    14 14 Отговор
    Не бързат да се разделят с ДВГ защото няма какво да компенсира печалбите от скъпото обслужване и честите ремонти.
  • 5 Jacques Yves Moineau

    28 8 Отговор
    Аха....най сетне някои започнаха да се събуждат от електрическия сън
  • 6 Без бензин и дизел

    2 12 Отговор
    Баварецо е труп.С газова уредба няма старите параметри и скоростни опции.Все едно Майк Тайсън с гипсиран крак на световния ринг..
  • 7 бивш bmwджия

    20 1 Отговор
    Отдавна се разделих с BMW, в края на 90-те карах редови шестак на бензин, харчеше като луда, ама кеф и беше здрава.

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 8 Komapak

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "бивш bmwджия":

    Тогава горе долу приключи качеството немско. Сега рекламата е доста по-голяма от това което предлагат. Не говоря само за бмв а за цялата им индустрия.
  • 9 Бивш бавараджия 2

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "бивш bmwджия":

    И аз така, имах страхотна е30, но цените на частите заради бмв религията беше просто ужасна. Продадох я и за същата цена купих два опела, един за мен и един за жената. Страхотна кола е бмв-то ама някои неща бяха просто ужас. Не говоря за поддръжката, а това да си купиш Ел огледало или машинка за джама, шпер диференциал или щора за комбито.. Просто ужас

    Коментиран от #11

  • 10 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "бивш bmwджия":

    Чак като луда не харчи, от 8 до 12 си гори, в момента карам предимно градско и на много късо разстояние - гори 10-12, а при около 30 километра сутрин и вечер до работа и обратно смесено (градско, аутобан и пак градско) пада и до 8 литра на сто.
    Говоря за 520i бензин 150 коня.

    Коментиран от #12

  • 11 Иво

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "Бивш бавараджия 2":

    И аз имах Е30(320i 129к.с)но не бях очарован.Колата не ми е създавала проблеми но харчеше много,возеше дървено и ми беше доста тясно въпреки,че съм слаб.Не мога да разбера хората които възнасят този модел като легенда заради склонноста му към загуба на сцепление като това е по скоро недостатък създаващ опасности но в годините не 1 и 2‐ма състезатели и майстори на дрифта изпокривиха доста стълбове и мантинели.
  • 12 Йо Несбьо

    2 7 Отговор

    До коментар #10 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    А не те ли дразни да хвърляш толкова пари на вятъра?! Сигурен съм, че можеш да си го позволиш, но 500 лв месечно в продължение на 3 години си е един чисто нов автомобил. Тези пари, инвестирани в собствен бизнес или подходящи акции, биха могли да те направят и богат човек.

    Коментиран от #14

  • 13 Дъртия

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "шумахер":

    Дтепм
  • 14 Голям Слон

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Йо Несбьо":

    И 18.000 в какъв бизнес ще ги вложиш? Сподели идеи как да станем богати с инвестиция от 18 бона. Понякога имам чувството, че живеете в Монголия, а не България. А какво ново ще купиш за 18 бона? Нещо, което поне малко да се доближи до това, което имаш предвид.
  • 15 Петко

    2 3 Отговор
    За 18 бона си купи гараж в някой град и го давай под наем за 30 лв, ето ти бизнес план направо :-))) Разбира се, майтап е това.
  • 16 Пепи

    11 3 Отговор
    БМВ е здрава кола. С едни накладки кара три мотора.
  • 17 Солчица

    2 5 Отговор
    Ама двигателите им бързо искат да обединят маслото с водата.
  • 18 1122

    2 1 Отговор
    Добре бе,ще спрете дизела и бензина,добре,ами я ми кажете колко хиляди самолета летят във въздуха ежедневно?Не само пътнически,а и военни?Тогава от какво ще произвеждате ток бе?Това всичкото ми прилича на една глобална измама.